Follow My Instagram

Minum 3 Hingga 6 Cawan Nettle Tea Sehari Mampu Sembuhkan Semua Masalah Jerawat Juga Rawat Sakit Buah Pinggang


tertekan? kecewa & kompius kerana diselubungi masalah jerawat? jerawat pasir, jerawat besar kemerahan atau bengkak, bernanah, jerawat masa bulan mengambang atau apa-apa jenis jerawat sekalipun! percaya lah masih ada harapan utk sembuh sepenuhnya.. anyway, next time if u jumpa nettle tea di mana-mana, jangan lupa rembat secepat mungkin & amalkan setiap hari - ia mampu mencegah, merawat & menyembuh masalah jerawat secara total.

i nak bagitau bahawa nettle tea selamat & sesuai diminum oleh sesiapa saja. tapi bagi sesetengah orang yg sensitif mungkin akan berpeluh berlebihan & kerap kencing (sebab ada ciri-ciri diuretik buang bendungan air dari tubuh) & mungkin ada yg rasa sakit perut & kerap buang air besar (sebab dia buang toksin, so dia buang apa-apa yg patut, secara tak langsung boleh turunkan berat badan juga. mungkin juga kerap kentut macam i.. adoi.. ok la tu dia buang angin.. suka suka.. kalau u hamil, sila dapatkan nasihat doktor sebelum minum ye..

kalau u all pergi klinik & ngadu pasal masalah jerawat yg tak berkesudahan tu, doktor akan bagi u entah hape-hape ubat yg pastinya mengandungi bahan kimia & dadah, kan? tapi i suka cara natural.. tapi i tak kisah pun u nak jumpa doktor, itu pilihan masing-masing kan.. tak boleh paksa anak orang minum nettle tea ni kan.. but, for your information, i dah stop ambil penadol, ubat tahan sakit, ubat demam, ubat batuk, ubat selesema, antibiotik bla bla bla sejak 17tahun lepas. ye sekarang i rasa cemas nak telan ubat-ubat tu.. yg pastinya i tak pernah telan ubat jerawat sejak i dilahirkan.. poyo la pulak.. but, that's how i take care of my body & the way i adore myself.. ceh wah! sedap pulak cakap omputeh.. hik!


nettle tea kaya dengan khasiat pemakanan yg mempunyai kesan penyembuhan terhadap masalah jerawat. u nak i mention semua ke? ok la.. daun nettle ada polysaccharides, lignans, tannins, acetylcholine, scopoletin, steroidal compounds, beta catonete, vitamin K, B-complexs, C, flavenoids quercetin, kaempferol, caffeic, chlorogenic & malic acid. haaa! tu yg i rasa malas semacam nak tulis bahan-bahan dalaman herba tu.. i sendiri pun tak tau hape ke jadah semua nama yg pelik-pelik tu. yg penting u all minum 3-6 cawan nettle tea setiap hari, lepas tu tengok hasil lepas 1 bulan, insyallah jerawat akan hilang, kulit u akan kelihatan lebih clean & clear. tapi u all dah boleh nampak kesan penyembuhan bermula seawal 2 minggu tempoh pengambilan.. ok?

macam mana nettle tea boleh hilangkan jerawat? tengok balik senarai khasiat yg banyak-banyak tu, ada yg cuci toksin dalam saluran darah & salurkan keluar melalui perkumuhan. sebenarnya kebanyakan kes jerawat adalah disebabkan oleh darah kotor. bila darah bersih, insyallah tak tumbuh jerawat. lagi satu, kena sempurnakan penjagaan luaran, bersihkan kulit sebelum tidur, pakai skincare yg sesuai dengan jenis kulit. lagi satu, kena jaga makan juga.. mak i cakap kurangkan makan keropok lekor.. adoi.. maaf mak, tu kegemaran anak mak tu..

u all boleh cari produk nettle tea kat pasaraya. murah aje. kalau tak de, boleh beli ngan i ye.. rujuk gambar bawah.


16G - Organic Dried Nettle Tea - EmbrazeMe
Normal Price SM RM38
-- BEST BUY SM RM30 --
----------- Tidak Termasuk Kos Pos -----------
( rujuk ruang left-sidebar utk mengetahui harga Special Offer terkini )
( jika Special Offer telah tamat, sentiasa guna harga Best Buy )
==================================================

Thank you for reading.. Be the first to LIKE & SHARE ! Vamos

1 comments:

Post a Comment

What Say You?

 

Ancient Minerals Anti-Stress Toner

Aura Beauty Booster
Ancient Minerals

Sulfur Perfecting Essence


Day Moisturizer
MSM Sulfur

Miracle beauty Fluid


Sleeping Beauty Aromatherapy
Total Cell Renewal

Sunblock Blemish Mousse


Daily Skin Protector
SPF35 Sunblock

Lip Cheek Balm

Holistic Skin Healer
Glossy Effect
LIP CHEEK BALM

Popular Posts