Handmade Herbal Soap Sabun Herba Membersih Sambil Melembap Mencantik Melembut Menghalus Memelihara Mencerah Warna Kulit


Kebaikan sabun rumusan herba asli Hemani mencantik, melembut, menghalus & mencerah warna kulit. Boleh guna hingga 3kali sehari tanpa mengeringkan kulit. Cara penggunaan yg betul ialah begini.. lepas u all gosok-gosok bueh sabun ke kulit muka kan, terus bilas hingga bersih ye. Jangan biar bueh sabun tu lama-lama kat muka.. kalau u all berminat nak biar bueh sabun lama-lama kat muka macam guna sabun Eumora tu, u all kena guna sabun Dogaci.. ha! sabun Dogaci tu memang 100% lembut & selamat sebab formulasi 100% minyak organik zaitun, laurel & aprikot.. faham kan? terimakasih..

kapsul serbuk biji delima asli natural pomegranate seed powder produk super hebat utk wanita anggun

Assalamualaikum.. hello pretty girls.. all you need is love, hugs & kisses..

hai sayang-sayang semua..

(¯`v´¯)☼*¨*•*¨*☼
 `*.¸.*.ღ  i dah lama jual produk serbuk biji delima ni & terimakasih berjuta-juta-juta kali utk u all yg sudi beli ngan i walaupun i tak masukkan kebaikan & khasiatnya ke dalam blog ni.. bila ada je orang tanya 'yatt produk apa yg bagus utk sihat cantik muda anggun menawan?' macam mana i nak jawab? sebab semua produk yg i jual ni bagus-bagus belaka, tidak ada yg tidak bagus melainkan bagus-bagus belaka lah.. ekeke! tapi di saat-saat menghampiri tahun baru 2013 ni, orang harus belanja besar utk anak-anak sekolah kan? bajet sudah lari mae.. so, ramai yg nak satu produk utk mengatasi semua masalah kesihatan & kecantikan mereka.. maka i suggest u all cuba kapsul serbuk biji delima ni.. kenapa? baca bawah.. keterangan tu simple je tapi power pe.. hmmm??

 
60Capsules -Kapsul Biji Delima Avicenna- Turkey
Normal Price SM RM58 / SS RM61
Best Buy SM RM55 / SS RM58
---------- termasuk pos laju ----------
( rujuk ruang left-sidebar utk mengetahui harga Special Offer terkini ) 
( jika Special Offer telah tamat, sentiasa guna harga Best Buy )

(Serbuk biji delima Avicenna dari Turkey) - pemakanan kesihatan lengkap utk menjaga & meningkatkan tahap kesihatan, di samping mencantikkan kulit dari dalam. melalui pengalaman i sendiri, kapsul serbuk biji delima ni berjaya mengeringkan jerawat dlm masa seminggu. sangat mustajab menghilangkan keputihan & kegatalan di bahagian vagina! membuang toksin, melancarkan aliran darah & oksigen, menjaga sel-sel dlm tubuh, awet muda, kulit berseri. for me, this is a must have health & beauty product for everyone. it's perfectly complete! 

produk serbuk biji delima ni ni lebih kurang tahap power dengan minyak biji delima tu tapi yg ni lebih senang dimakan, selit dalam mulut, teguk segelas air, alhamdulillah selesai.. utk minyak biji delima tu, u all kena buat minuman panas, pastu titis 7 titik minyak, kacau-kacau, minum, bila telan rasa minyak la.. ramai yg alahan dengan bau & rasa minyak kan? kan? tapi kalo u all boleh tahan telan minyak tu, tak pe la, u all beli je la yg jenis minyak (adoi.. apa ni.. ulang-ulang benda yg sama je..) susah nak ringkaskan cerita tau!.. u all beli la yg kapsul ni, senang cite..

Thank you for reading.. like !

teh herba campuran pelangsing badan yg wangi sedap betul rasanya menurunkan berat badan secara sihat tiada cirit birit ye

assalamualaikum.. hello pretty girls.. all you need is love, hugs & kisses..

hai sayang-sayang semua..

(¯`v´¯)☼*¨*•*¨*☼
 `*.¸.*.ღ ni i nak umumkan produk baru tiba dari turkey - mixed herbal slimming tea - ni la teh herba campuran pelangsing badan yg wangi & sedap, tak kelat, tak pahit, tak busuk, tak masam, sedap betul rasanya.. campuran jintan manis, senna, raspberry, birch, nettle, buckthorn, apricot-peach-orange flower, juniper, yarrow, elder, apricot granules & L-carnitine.. sebab tu bau wangi, ok?


  
40Sachets -Mixed Herbal Slimming Tea Shiffa- Turkey 
Normal Price SM RM45 / SS RM48 
Best Buy SM RM40 / SS RM43
---------- termasuk pos laju ----------
( rujuk ruang left-sidebar utk mengetahui harga Special Offer terkini )
( jika Special Offer telah tamat, sentiasa guna harga Best Buy )

adakah u all teruja melihat ramuan herba campuran yg disenarai-lavender-kan itu? ye, i pun teruja beb! ok i nak jawab dulu terhadap soalan-soalan yg bakal ditanya oleh u all sebaik saje u all baca artikel ni..

 
soalan 1: minum ni ada slalu ke tandas tak? (soalan paling popular ni..)

jawapan 1: pengalaman i sendiri - tak selalu ke tandas pun! bila tiba waktu yg ditaqdirkan, u all akan ke tandas & membuang sekali das, tak perlu ulang-alik ke tandas atau bertapa di tepi pintu tandas, ok? next question..

soalan 2: teh ni pahit tak? (dia tanya sebab dia tak baca perenggan pertama..)
jawapan 2: kan dah tulis kat atas tu - tak pahit, tak kelat, tak busuk, tak masam - semestinya wangi & sedap, ok? next question..

soalan 3: ibu yg menyusu badan atau hamil boleh minum tak?
jawapan 3: tiada kajian lengkap yg menunjukkan kesan pengambilan herba-herba dlm teh ini terhadap ibu menyusu & hamil. cuma diingatkan pengambilan yg berlebihan boleh memudaratkan badan, maka harus lah diambil secara sederhana.

soalan 4: macam mana cara minum? bila elok minum? berapa kali minum?
jawapan 4: macam biasa, rendam 1 uncang teh herba dlm secawan air panas, biarkan 5 minit, lepas tu minum pelan-pelan. elok minum selepas makan tengahari atau makan malam, 1-2 kali sehari, ok?

soalan 5: akak.. 40uncang 40ringgit? tak boleh murah sket lagi ke?
jawapan 5: hik! don't worry, tunggu i buat special offer ye.. 

Any other question? please ask & i will answer if i know..

Thank you for reading.. Be the first to like !

sabun dogaci tanah liat clay apikot apricot pakdefni zaitun laurel 100% natural organik soap utk pencinta natural beauty


asssalamualaikum.. hello pretty girls.. all you need is love, hugs & kisses..


Sabun Dogaci dirumus dari 100% minyak organik yg diproses secara mampatan-sejuk, sangat lembut & anti-alahan menjadikannya sesuai utk semua golongan semua usia termasuk kanak-kanak & bayi!

1Bar -Sabun Organik Dagaci/Pakdefne- Turkey
Normal Price SM RM30 / SS RM33
Best Buy SM RM25 / SS RM25
---------- termasuk pos laju ----------
( rujuk ruang left-sidebar utk mengetahui harga Special Offer terkini )
( jika Special Offer telah tamat, sentiasa guna harga Best Buy )

Pure Apricot Soap Sabun aprikot disyorkan utk merawat masalah kulit kering, alahan kemerahan, garis regangan (selepas kehamilan) & kesan terbakar matahari. Sesuai utk semua jenis kulit termasuk yg sensitif & berminyak. Membersih dgn lembut hingga ke pori-pori, merawat kulit mengelupas & melembap serta menghilangkan jerawat. Juga sesuai dijadikan syampu utk rambut kering & bercabang.

  
Clay Apricot Olive Soap Sabun tanah liat diadun bersama minyak aprikot & minyak zaitun - sangat digalakkan utk mereka yg mengalami masalah jerawat kronik & kes jerawat yg tumbuh di tempat yg sama setelah jerawat itu surut, paham kan? Mengawal kulit berminyak & memulih kesan parut. Tidak sesuai utk kulit kering & mengelupas. Elak penggunaan jika kulit ada luka & melecet. Selamat dijadikan syampu utk mengatasi masalah gatal-gatal kulit kepala akibat kelemumur yg tebal & berkuping!

 
Pure Olive Oil Soap Sabun minyak zaitun & laurel organik, sungguh lembut. Sesuai utk para remaja yg ingin menjaga & mengekalkan kecantikan kulit. Paling serasi utk kulit normal higga kering. Menjadikan kulit lembut, halus, bebas-cela & licin. Juga sesuai dijadikan mandian bayi utk mencegah & merawat ruam rampin. Juga digalakkan sebagai syampu rambut utk warga dewasa.
 
Thank you for reading.. Like!

Minyak Zaitun Ekstra Dara Perisa Lemon Ravira Tips Penyedap Masakan Berkuah Sihat Kawal Tahap Kolesterol


minyak zaitun ekstra dara tinggi kandungan asid lemak perlu, maknanya ia boleh tingkatkan kadar lemak baik & turunkan kadar lemak tak-baik dlm badan. elok utk menangani masalah saluran darah tersumbat disebabkan tahap kolesterol yg tinggi melalui gaya pemakanan berlemak & tak seimbang. sangat patut u all dapatkannya sekarang juga.. ok? terimakasih..

My Top Slimming Recipe Makan Bubur Oatmeal Setiap Hari Turun 2kg Dalam Masa Sebulan Oatmeal Tinggi Serat Kempiskan Perut


top slimming tips ni i cuba sendiri & kesannya sangat menakjubkan! u kena percaya & istiqomah pd setiap usaha yg u lakukan. kurus secara drastik boleh mendatangkan mudarat pd sistem tubuh dlm jangkamasa panjang. sentiasa beri masa paling kurang 2 bulan utk tengok tahap keberksanan sesuatu resepi atau produk yg u ll amalkan.. terimakasih..

keajaiban minyak habbatus sauda masukkan dalam skrub muka collagen buang sel kulit mati whitehead blackhead

assalamualaikum.. hello pretty girls..

tips kecantikan ni i buat sendiri tau, setakat ni i dah cuba 2 kali seminggu. Tested! Approved! 100% Satisfaction Guaranteed! mungkin i sangat serasi ngan minyak organik habbatus sauda, sebab tu semua resepi kecantikan yg melibatkan penggunaan minyak ni selalu memberi kesan di luar dugaan. ceh wah!

ok, i dah cuba formula skrub ni menggunakan minyak biji anggur (kesan kulit jadi cerah!), minyak biji delima (kesan lambat sket tapi tetap nampak kesannya terutama kalo kulit terlalu kering & sensitif!), minyak kelapa dara (bagus tapi pori-pori tersumbat! bg sesetengah orang ok je..), minyak zaitun (pori-pori tersumbat juga!), minyak argan (minyak ni super mahal tapi kesan gitu-gitu aje, 1 botol RM80 naik pitam masa nak bayo!) & minyak aprikot (kesan agak menakjubkan, bagus la, kulit berseri juga..)

dipendekkan cerita minyak habbatus sauda menghasilkan kesan terhebat! that's why i cakap minyak habbatus sauda adalah minyak TERBAIK seantero dunia.. believe it or not, there is no other organic oil better than black seed oil! yg penting u all kena pilih cold-pressed version, boleh dimakan begitu saje. kesan hampir serta merta! tahap ajaib la tu kan? pilih minyak habbatus sauda jenama dogaci ye.. yg i jual ni brand dogaci la.. pastinya 100% pure organic cold-pressed! jangan terpedaya dengan lain-lain brand yg memasukkan campuran pelbagai jenis minyak & dijual pada harga lebih murah. orang kita ni nak produk yg bermutu 100% asli original berkesan mantap tapi nak murah.. macam mana tu? biar la mahal sikit asal puas hati & yakin dengan ketulenannya.. mahal sikit aje pun, bukannya sampai beratus ringgit sebotol (mula dah.. hehe..)

natural beauty: cara guna skrub muka collagen plus minyak habbatus sauda :-
  • cuci muka. lap, biar keadaan kulit masih sedikit lembap, paham kan?
  • ambil sedikit skrub (i guna collagen scrub jenama pro natural 2000), letak atas tapak tangan.
  • titiskan sedikit minyak habbatus sauda, sebatikan kedua-duanya.
  • ratakan ke suruh muka, lepas tu skrub perlahan-lahan.
  • skrub je muka tu lama-lama pun tak pe (i buat sampai 10minit!) fokus pada bahagian muka yg banyak whitehead & blackhead. whitehead, blackhead & sel-sel kulit mati akan hilang serta merta!
  • kalau kulit ada jerawat pasir, urut pelan-pelan je la, lepas tu biar skrub kat muka dlm 5minit, baru bilas bersih.
  • kalau kulit ada jerawat besar-besar, tak boleh skrub ye, ratakan saje, lepas tu biar skrub kat muka dlm 10minit, baru bilas bersih. Insyallah boleh keringkan jerawat dlm masa satu minggu. dah jerawat besar-besar, kena lebih sabar la, kan?

untuk pengetahuan u all, i berjogging setiap hari, kulit i yg dulu cerah halus & licin menjadi gelap kerana sunburn, kemudian timbul jerawat & meninggalkan kesan parut macam masa muda-muda dulu (macam la sekarang dah tua sangat eik? ish! ish!), yg paling i tak suka pori-pori membesar bagai johan, warna kulit bertampuk, whitehead & blackhead tak payah cerita la, paling banyak sampai rasa menggerutu antara bibir bawah & dagu juga atas hidung & dahi. very stressful, i tell u..

i dah cuba macam-macam resepi untuk kembalikan kulit asal tu tapi masih tak puas hati. alhamdulillah, akhirnya di bulan Ramadhan yg ke 1433H ni i tergerak hati mencuba minyak habbatus sauda, sabun timun & formula skrub kolagen plus minyak habbatus sauda ni.. sungguh tak sangka i dapat berhari raya dengan kulit baru yg lebih indah berseri menawan hati.. (menawan hati i sendiri la.. haha! syok sendiri apa salahnya, kan? ok tu, lebih baik dari tak syok langsung..)

oleh kerana entry ini ditulis di penghujung Ramadhan, maknanya u all tak sempat lah nak cuba sebelum Syawal, kan? tapi tak pe, selalu percaya bahawa tiada istilah terlambat dalam hidup ni.. kalau tak sempat sekarang, masih ada esok bagi mu.. u all boleh cuba lepas raya ye..

Thank you for reading.. Like !

promosi natural beauty pre cleanser minyak habbatus sauda sabun timun rahsia kulit cerah berseri dalam masa 15 hari

assalamualaikum.. hello pretty girls.. all you need is love, hugs & kisses..

tajuk entry kali ni sangat mengancam kan? ye la tu.. kalau tak perasan tak sah, kan.. kalau u betul2 nak ikut cara penjagaan kecantikan secara semulajadi, i cadang u mulakan dengan basic skin care yg i cakap ni.

sebelum ni i pernah guna bermacam jenis minyak organik utk buang kesan kotoran, bedak, habuk, asap, debu & jerebu pd kulit muka. antaranya minyak aprikot, minyak argan, minyak biji anggur, minyak kelapa dara & minyak zaitun. semuanya bagus, cuma ada satu yg terbagus di antara semua yg bagus-bagus itu, ok? i juga pernah cuba bermacam jenis sabun untuk cuci muka, tak payah la i sebut satu per satu, kang sampai esok pagi tak habis cerita pasal sabun.

sekarang i nak cerita pasal dua jenis produk organik yg sangat simple, sangat berkesan & menjadi pada kulit i.. i couldn't believe my eyes, but my skin has totally improved in 15 days! harga berpatutan & tentu sekali produk semulajadi bebas kimia, selamat utk kegunaan jangkamasa panjang, u all boleh amalkan selagi hayat dikandung badan, ok?

50ML -Minyak Habbatus Sauda Dogaci- Turkey (+)
 100G -Sabun Timun (Cucumber) Hemani- Pakistan
Normal Price SM RM63 / SS RM66
Best Buy SM RM55 / SS RM58 
---------- termasuk pos laju ----------
( rujuk ruang left-sidebar utk mengetahui harga Special Offer terkini )
( jika Special Offer telah tamat, sentiasa guna harga Best Buy  )

kenapa perlu guna minyak habbatus sauda sebagai pre cleanser ?
ramai orang sudah tau tentang khasiat minyak habbatus sauda yg menjadikan ia paling berpotensi utk penjagaan luaran & dalaman tubuh badan, so i rasa tak perlu la nak cerita panjang lebar tentang kandungannya, ok?
now, i just want to share with you, my experience using this oil. i guna minyak habbatus sauda ni sebagai pre-cleanser. the only thing yg i nampak lepas 15 hari ialah kulit i makin tegang, pori-pori jadi lebih halus & tekstrur kulit juga makin lembut.
minyak habbatus sauda kaya dengan linoleic acid & arginine membantu melegakan alahan pada kulit sentisitif, membasmi radikal bebas & berupaya menyembuhkan kesan luka, calar, kudis & jerawat.
selain membersih kulit, ia juga memperbaiki keanjalan kulit, memulih sel-sel kulit, mencegah kedutan sebelum masa & memulih kesan parut.
terbukti sifat anti-bakteria & anti-kulat pd minyak habbatus ini sauda berjaya membunuh kuman penyebab jerawat & mencegah timbulnya jerawat baru. trust me, kalau u all amalkan minyak ni sebagai pemakanan dalaman secara konsisten, u all akan dapati tahap kesihatan bertambah baik & keadaan kulit kelihatan segar bermaya. no doubt, this is the best oil in the world!
i suka dengan kesannya yg menjadikan kulit nampak lebih bersinar & berseri. walaupun kulit i tak seputih Maria Sharapova tapi yg penting my skin nampak segar bermaya & bagi i itu sudah cukup untuk tambah rasa yakin diri.
cara guna pre cleanser minyak habbatus sauda :-
(⁀‵⁀) ♥.
..`⋎´ ♥¸.•°*”˜˜”*°•..♥ pre cleanser bermaksud kita pakai sebelum cuci muka, fungsi sama macam cleansing milk la..
  • (1) ratakan & urut muka dengan minyak habbatus sauda
  • (2) lembapkan kapas, lepas tu lap muka utk buang kotoran & makeup pd muka.
  • (3) lepas tu baru cuci muka dengan sabun timun
     
    Ini Sara, anak dara i la.. dulu kulit Sara banyak jerawat pasir & jerawat bermusim (ye masa dekat-dekat nak period banyak jerawat besar-besar muncul kat dahi & atas kening). sekarang kulit dia makin cantik, clean & clear.. i like.. Sara pakai sabun timun saje, dia tak suka minyak habbatus sauda tu, busuk katanya.. katanya..

    kenapa perlu guna sabun timun utk cuci muka ?
    kalau u cari maklumat di internet ni, u akan jumpa bermacam alasan yg menyokong kebenaran tentang khasiat & kebaikan pati timun utk cantik semulajadi.
    Sekarang i paling suka sabun timun ni, bau dia lembut, buih dia lembut, membersih muka dengan lembut tapi berkesan menghilangkan semua jerawat pasir & jerawat yg besar-besar, juga menghilangkan kesan sunburn. Sesuai utk semua masalah kulit & lembut utk kegunaan kulit remaja.
    selama ni i buat tak tau je dengan sabun timun ni.. alahai.. malasnya nak try sabun ni, nampak macam low class je, nama pun timun kan.. i cuma beli dua ketul utk cuba tapi sampai ke sudah i tak cuba sebab i lebih tertarik dengan sabun saffron, cinnamon, lavender, tamarind, ginseng bla bla bla.. sampaikan i rasa tak syok nak promosi sabun timun ni.. tak tau pasal apa.. haha! cekadak betul!
    habis tu, macam mana i tergerak hati nak cuba sabun timun ni? al-kisah.. i baru perasan kulit anak dara i tu makin gebu, putih berseri, semua jerawat pasir sudah hilang, semua jerawat yg besar pun sudah hilang, ye sama sekali tak de langsung kesan parut. i pun tanya la.. apa yg dia pakai.. setau i, dia guna sabun lavender & tempek aloe vera gel utk keringkan jerawat tu. hah? dia cakap dia pakai sabun timun! lepas tu apa lagi.. i pun teruja tahap gaban nak mencuba.. lalala..
    so, kalau u dah cuba macam-macam produk tapi masih belum nampak kesan yg u harapkan, i suggest u cuba set kecantikan organik semulajadi yg super murah & super berkesan ni.. tapi satu hal yg u all kena ingat, lambat atau cepat kesan sesuatu produk itu bergantung pd tahap keserasian.. ada yg cepat, ada yg perlu lebih sabar..
    yg ni toner timun! u all kena buat sendiri.. senang je..

    kenapa perlu buat sendiri resepi toner timun untuk menyegar kulit muka ?
    yg ni toner timun! u all kena buat sendiri.. senang je.. ambil sebatang timun ukuran sederhana, parut utk dapatkan pati timun, boleh juga guna food processor.. pastu masukkan dalam cheese cloth, perah sekuat tenaga utk dapatkan 100% pati timun sejati. cara guna pun senang, celupkan kapas ke dalam pati timun tu, lepas tu usap ke muka. biarkan 10minit kemudian basuh dengan air bersih. atau.. u all boleh tampal beberapa keping kapas yg siap direndam dalam pati timun tu kat muka & biar sampai kering, pastu cuci bersih.. senang kan nak cantik semulajadi kan? 
    antara khasiat penyegar timun / cucumber toner ialah menghilangkan jerawat, bintik-bintik hitam, menyejukkan kulit terbakar serta menanggalkan kotoran & sel-sel kulit mati.
    Selamat mencuba.. 

    Thank you for reading.. Like !

    Teh Daun Nettle Organic Nettle Tea Bantu Kawal Berat Badan Regulasi Tekanan Darah Cuci Buah Pinggang Rawat Asma Demam Buang Toksin


    Nettle merupakan sejenis herba rendah kalori yg kaya dgn kandungan vitamin C-A-B serta mineral sulfur, iron & potassium. Ia digunakan secara meluas oleh masyarakat seluruh dunia untuk membantu menurunkan berat badan secara selamat di samping membantu mencuci buanh pinggang.

    minyak biji anggur asli natural grapeseed oil kawal tahap kolesterol tekanan darah bagus utk jaga berat badan

    Assalamualaikum.. hello pretty girls.. all you need is love, hugs & kisses..

    Salam Ramadhan ke 8 1433H..

    Kita biasa dengar orang sana-sini cerita pasal khasiat & kebaikan minyak biji anggur atau grapeseed oil, kan? kan? Ye lah.. pakar-pakar kesihatan & kecantikan seluruh dunia mengesyorkan kita mengamalkan grapeseed oil utk merawat penyakit, melicinkan kulit, melebatkan rambut, menghilangkan kedutan pada kulit, mengurangkan tahap kolesterol & bermacam-macam manfaat lain. Adakah u all tau apa kandungan utama dlm minyak biji anggur yg menjadikan ia begitu istimewa & menjadi pilihan ramai?

    50ML -Minyak Biji Anggur Dogaci- Turkey
    Normal Price SM RM38 / SS RM41
    Best Buy SM RM35 / SS RM38
    ---------- termasuk pos laju ----------
    ( rujuk ruang left-sidebar utk mengetahui harga Special Offer terkini )
    ( jika Special Offer telah tamat, sentiasa guna harga Best Buy )
     
    ok. tak kisah lah, u all tau ke, tak tau ke, i nak tulis juga.. huhu! saje je nak cakap lebih.. jom kita selidik.. Kandungan zat pemakanan biji anggur & minyak biji anggur adalah serupa sebab minyak biji anggur dihasilkan dari proses mampatan-sejuk (cold pressed) ke atas biji-biji anggur yg ditolak-tepi atau disingkirkan ketika proses penghasilan jus anggur & pembuatan wine.

    Pengusaha wine tidak memproses biji anggur tapi biji anggur tersebut tidak dibuang begitu sahaja, lalu dibeli oleh pengeluar lain utk diproses semula samada diekstrak ke dlm bentuk minyak atau diperhalus menjadi serbuk. ok? Kedua-dua minyak & serbuk biji anggur akhirnya diiktiraf sebagai pemakanan kesihatan tambahan yg tinggi nilai anti-oksidan utk membantu melambatkan proses penuaan.


    Kandungan utama biji anggur :-

    Monounsaturated fats 
    • Minyak biji anggur tidak mengandungi protein atau karbohidrat.
    • Merujuk US Department of Agriculture's Nutrient Database, setiap 1 sudu besar grapeseed oil mengandungi 2.19g monounsaturated fat atau orang kita panggil lemak mono tak tepu.
    • Mengikut kajian Harvard School of Public Health, lemak mono tak tepu ini merupakan lemak sihat yg boleh mengurangkan risiko serangan penyakit jantung.
    Polyunsaturated fats
    • Makna dia lemak poli tak tepu, juga dikenali sebagai lemak sihat.
    • Setiap 1 sudu besar minyak biji anggur mengandungi 9.5g lemak poli tak tepu. Apa kebaikan polyunsaturated fats ini? Ye, pengambilan lemak poli tak tepu pada kadar sederhana mampu menurunkan paras kolesterol dlm darah & mengurangkan tekanan darah tinggi.
    • Sebahagian lemak poli tak tepu tidak dihasilkan oleh tubuh kita sendiri, maka amat penting kita menambah pengambilan lemak jenis ini melalui sumber pemakanan harian, contohnya minyak biji anggur, clear? good..
    Saturated fats
    • Ini dia lemak tepu.
    • Mengambil makanan yg tinggi lemak tepu akan meningkatkan paras LDL (low density lipoproteins) atau 'kolesterol jahat' yg akhirnya akan menyempitkan saluran darah & mengakibatkan timbulnya penyakit kardiovascular (serangan jantung). 
    • Setiap 1 sudu besar minyak biji anggur hanya mengandungi 1.306g lemak tepu. Lihat, kandungan lamak mono & poli tak tepu dlm grseed oil jauh lebih tinggi berbanding lemak tepu, maka usaha u all menggunakan minyak biji anggur adalah pilhan yg bijak!
    Phytosterols 
    • USDA mencatatkan setiap 1 sudu besar grapeseed oil mengandungi 24mg phytosterols. 
    • Pystosterols merupakan komponen asas tumbuhan yg membantu usus menapis kolesterol dari makanan yg diambil, ini bermakna secara tak langsung ia turut mengurangkan paras kolesterol jahat dlm darah. 
    • Menurut kajian Washington University School of Medicine 2010, phytosterols yg ditemui dlm ekstrak biji anggur mampu mempercepatkan proses metabolisma kolesterol. Maksud ia menyingkirkan lebihan kolesterol dr makanan & mengurangkan kadar serapan kolesterol ke dlm usus. 
    Thank you for reading.. Like!

    minuman panas habbatus sauda hot black seed drinks sesuai rawat semua jenis penyakit biasa hingga tahap kronik mabuk keracunan barah sakit jantung

    Assalamualaikum.. hello pretty girls.. all you need is love, hugs & kisses..

    Habbatus Sauda ialah jintan hitam atau orang puteh panggil black seed. (lepas ni, i ringkaskan jadi HS ye.. penat tau nak taip panjang-panjang, banyak kali plak tuh..) Sebelum ni, i amalkan minyak HS & serbuk biji HS setiap hari, pagi & petang (eh! tipu.. bukan setiap hari la.. biasanya selang sehari gitu.. kadang-kadang tak ambil langsung iaitu masa kehabisan stok..) Sekarang ni, i terjumpa cara paling santai ceria utk menikmati khasiat HS sepenuhnya, sedap & penuh aroma.. dgn segala hormatnya.. memperkenalkan Minuman Panas Habbatus Sauda! (Hot Black Seed Drinks!)

    12Sachets -Hot Black Seed Drinks- Malaysia
    Normal Price SM RM40 / SS RM45
    Best Buy SM RM38 / SS RM43
    ---------- termasuk pos laju ----------
    ( rujuk ruang left-sidebar utk mengetahui harga Special Offer terkini )
    ( jika Special Offer telah tamat, sentiasa guna harga Best Buy )

    - maaf kehabisan stok - harap maklum -
     

    Senang je cara nak minum ni. u all masak air, pastu tuangkan 1 uncang Hot Black Seed Drinks ke dlm cawan, tambah air panas, kacau & minum.. pergh!!! lepas beberapa minit u all jadi bertenaga, bertambah semangat & tak sabar-sabar nak buat kerja.. walaupun tak de kerja, u all sanggup cari kerja sebab u all tak boleh duduk diam, kepanasan.. best tau! senang keluar peluh.. juga bagus utk kawal tahap kolesterol & gula dlm darah.. juga disyorkan utk para ibu dalam pantang, cepat memulihkan rahim & melancarkan pengeluaran susu ibu..

    HS mengandungi lebih dari 100 komponen kimia bermanfaat utk penjagaan & perawatan kesihatan. Kandungan HS merangkumi 21% protin, 38% karbohidrat & 35% minyak pati serta asid lemak. Lain2 bahan aktif dlm Hs termasuk linoleic acid, oleic acid, calcium, potassium, iron, zinc, magnesium, selenium, vitamin A, vitamin B, vitamin B2, niacin &  vitamin C.

    sebenarnya i nak cerita banyak lagi pasal HS ni.. i sambung kemudian ye.. rasa nak termuntah dah dok terjemah artikel HS dlm BI ke BM ni.. dah la tak berapa reti english, speaking berterabur.. adoi.. dictionary koyak rabak plak ni.. penjual online lain tu bukan amek kisah pun.. asal bole je  download & upload artikel ni ke dlm blog dorg.. dorg bersenang lenang di atas usaha keras i.. betul i tak redha lanun-lanun yg sesenang hati mencetak rompak tu.. sekian.. 

    Thank you for reading.. Like!

    kapsul serbuk biji anggur asli natural grapeseed powder sihat cantik muda kecilkan pori pori hilangkan jeragat

    Assalamualaikum.. hello pretty girls.. all you need is love, hugs & kisses..

    Announcing..

    Kapsul serbuk biji anggur in the house!!! u all perasan tak? rasanya dah lebih setahun u all ternanti-nanti kemunculan produk ni kan? lama giler tu.. i nak bagitau ni, importer baru je bawa masuk produk kapsul biji anggur ni tau! direct from Turkey la.. i dah beli 12botol (stok utk setahun) utk kegunaan sendiri.. mak ai!? apa pasal i beli banyak-banyak ni? the answer is, produk ni selalunya cepat habis & i tak sanggup lg terputus bekalan kecantikan semulajadi & awet muda yg sangat berkesan ni. i tell u..

    60Capsules -Kapsul Biji Anggur Avicenna- Turkey
    Normal Price SM RM58 / SS RM61
    Best Buy SM RM55 / SS RM58
    ---------- termasuk pos laju ----------
    ( rujuk ruang left-sidebar utk mengetahui harga Special Offer terkini )
    ( jika Special Offer telah tamat, sentiasa guna harga Best Buy )

    Biji anggur mengandungi Oligomeric Proantho Cyanidin (OPC), sejenis antioksida yg 50 kali lebih hebat dari vitamin E & 20 kali lebih hebat dari vitamin C, ia berguna utk mencegah penyebaran radikal bebas dlm badan. Para penyelidik di Jepun mendapati ekstrak biji anggur boleh memulihkan kegelapan kulit akibat pendedahan pd sinar UV. Ia juga membantu meningkatkan penghasilan vitamin C & bergabung bersama collagen untuk meningkatkan kesihatan sel-sel & keanjalan kulit.

    [Mesej dari miss stylish]
    saya makan kapsul ekstrak biji anggur sejak 2 tahun lepas. setelah beberapa bulan pengambilan, saya perasan kulit muka saya makin cerah. Saya percaya, ini mesti kerana supplement biji anggur, sebab masa tu saya tak guna apa-apa produk kecantikan pencerah muka.
    Sebelum tu makan biji anggur ni, bahagian pipi saya ada tompok jeragat. Lepas setahun makan biji anggur, kesan jeragat tu dah hilang. Memang terkejut besar! saya akan terus amalkan produk ni sampai bila-bila.
    Tapi, ikut pengalaman saya, dietary supplement is not a magic. kita tak boleh nampak kesan yg ketara dlm masa yg singkat. Saya bagi masa 3 bulan utk nampak kesan sebenarnya.
    [Mesej berakhir ]

    Selalunya orang-orang makan serbuk biji anggur ni sebab nak nampak muda la walaupun umur dah tua (termasuk i sendiri..) Semua orang akan tua kan? tak de manusia makin lama hidup tak tua-tua. Jin & hantu je yg tak tua sampai kiamat.. tau kan? Kita ni cuma nak lambatkan proses penuaan tu supaya walaupun pada usia 60-an kita masih nampak macam 40-an. tak gitu? (bebel la plak..) kalau gitu, u all cuba la amalkan serbuk biji anggur ni ye..

    Utk orang-orang yg makin meningkat usianya, elok makan serbuk biji anggur ni utk menjaga tahap kesihatan & mencegah penyakit.
     

    Lain-lain khasiat serbuk biji anggur :- 
    • Memulih kerosakan pd sel-sel DNA manusia hasil dari kegiatan radikal bebas
    • Kaya anti-oksida larut-air yg mudah meresap utk meningkatkan keupayaan melawan serangan penyakit
    • Membantu menguatkan & menganjalkan saluran darah
    • Merangsang penghasilan kolagen utk kecantikan kulit & awet muda
    • Melancarkan perjalanan darah
    • Mangandungi agen anti-rengsa, anti-bengkak, anti-bakteria, anti-virus & anti-kanser
    • Mengurangkan gangguan yg tidak menyenangkan saat wanita menghampiri menopos
    • Memelihara & memulihkan sel-sel & tisu badan utk kesihatan sel & kecantikan kulit
    • Menghalang penyempitan, kerapuhan & pengerasan pembuluh darah, mengurangkan risiko serangan penyakit jantung.
    Cara Pengambilan :-
    • Utk menjaga kesihatan umum / awet muda:-
    >> 2 kapsul, sekali sehari (selepas makan pagi / malam)
    • Utk orang yg kuat bekerja / asthma / tertekan:-
    >> 2 kapsul, 2 kali sehari (selepas makan pagi & malam)
    • Utk rawatan penyakit:-
    >> 4 kapsul, 2 kali sehari (selepas makan pagi & malam)
    Rata-rata pakar perubatan tradisional & moden tidak menggalakkan pengambilan serbuk biji anggur bagi ibu hamil, ibu menyusu & kanak-kanak berusia 12 tahun ke bawah. Tiada kajian khuhus yg menunjukkan kesan kebaikan serbuk biji anggur pada mereka yg tersebut ini. wallahu'alam..  

    Thank you for reading.. like !

        sabun pati asam jawa hemani tamarind soap kaya vitamin C natural AHA buang sel mati kulit tegang muda hilang parut

        Assalamualaikum.. hello pretty girls.. all you need is love, hugs & kisses..

        u all biasa dengar orang dulu-dulu guna asam jawa untuk mencantikkan kulit, kan? Masa I tingkatan 3 dulu, ada seorang kakak kat kampung, nama dia.. erkk? maaf-dah-lupa-nama-dia.. ni resepi dari kakak tu untuk haluskan kulit muka, hilangkan jerawat & parut menggunakan pati asam jawa & tepung beras. 

        Resepinya :- 1 sudu besar tepung beras + 1 sudu besar air asam jawa yg cukup pekat. Kacau rata, kemudian tempek kat muka selama 10minit atau sampai kering, lepas tu cuci bersih. Hasilnya kulit dia memang cantik, halus, licin, cerah & awet muda.. tapi I dah lama tak jumpa kakak tu, mak cakap dia dah pindah.. u all cuba ye..

        150G -Handmade Soap (Tamarind) Hemani- Turkey
        Normal Price SM RM58 / SS RM61
        Best Buy
        SM RM18 / SS RM21
        ---------- termasuk pos laju ----------
        ( rujuk ruang left-sidebar utk mengetahui harga Special Offer terkini )
        ( jika Special Offer telah tamat, sentiasa guna harga Best Buy )

        Sekarang u all boleh tambah siri penjagaan kecantikan harian dengan sabun asam jawa ni ye :- 
        • This is handmade herbal soap with tamarind extracts (pati asam jawa) & fresh aromas that high in vitamin C & natural AHA (alpha hydroxyl acid) to help exfoliating & brightening your skin.
        • Tamarind extract is a useful ingredient in face & body cleansing products for adjusting skin acidity conditions.
        • It also serves antiseptic, anti-allergy & skin tightening purposes.
        • Until now, women all over the world still putting tamarind paste on their face to avoid freckles & pre-mature aging & it works wonderfully!
        • One more thing, the tamarind extract is regarded as an effective astringent, makes it an excellent toner to tighten your skin & shrink the pores on your face.
        Thank you for reading.. Like !

        fleur's acne soap sabun pencerah kulit dari ekstrak herba rawat kulit berjerawat pori pori terbuka tompok hitam warna tak sekata

        Assalamualaikum.. hello pretty girls.. all you need is love, hug & kisses.. 

        lama betul rasanya i tak menulis kat blog ni. nanti kalo u all terjumpa ayat-ayat yg agak pelik atau kedengaran songsang, i harap u all maafkan i sebab dah lama sangat tak menulis kan.. otak lemau, jari lemau, semua pun lemau.. ye la.. ye la.. i nak story la ni..

        sebenarnya i terbeli sabun ni minggu lepas sebab nak bagi sara mencuba, sebab saban bulan anak dara i akan panik lain macam sebab diserang oleh kemunculan jarawat yg agak banyak di kawasan dahinya itu. alhamdulillah kawasan-kawasan lain seperti pipi, hidung & dagu sentiasa bebas dari serangan jerawat itu, tiada masalah serius..

         
        135G -Acne Soap with Herbal Extracts Fleur's- Pakistan
        Normal Price SM RM35 / SS RM38
        Best Buy SM RM30 / SS RM33
        ---------- termasuk pos laju ----------
        updated 12/01/2013 ( Out of Stock! )
        ( rujuk ruang left-sidebar utk mengetahui harga Special Offer terkini )
        ( jika Special Offer telah tamat, sentiasa guna harga Best Buy )

        sebelum ni, i bagi sara guna sabun lavender hemani, kesannya sangat baik, jerawat pasir di bahagian dahi dia dah hilang. cuma ada sikit kesan merah-merah. jerawat pasir ni hanya tumbuh berkeliaran jika dia berpeluh berlebihan terutamanya semasa aktiviti ko-kurikulum & PJ di sekolah (ayat ni sara yg ajar).

        skang ni, ada spesis jerawat baru yg agak besar & kemerahan akan muncul di kawasan dahinya itu, iaitu ketika dia bla bla pok pek pok pek (biasa la kan.. anak dara kan..) so i bagi sara cuba sabun fleur's acne soap with herbal extracts ni. kesannya? syukur.. jerawat makin mengecut, tinggal lagi dua biji jerawat yg agak degil di tengah-tengah kening, insyallah akan susut & menghilang dalam masa beberapa hari lagi. i minta sara supaya bersabar walaupun i sendiri rasa macam tak sabar2 nak tengok jerawat tu hilang. skang i perlu bersabar bersama sara.

        Kebaikan Fleur's Acne Soap with Herbal Extracts :- 
        i tulis english eih? skang ni i tak berapa rajin nak menterjemah, tambahan plak kamus longman kesayangan i tu dah koyak rabak. nanti bila i rajin i tolong terjemah ye.. ye? terimakasih..
        • containing herbal extracts with high content of vitamin E, this soap is a natural skin cleanser with a non-drying effect that washes away impurities & dirt.
        • it is specially formulated to provide a gentle & effective care for skin problems such as impurities (tanda-tanda cela), pimples (jerawat) & dilated pores (pori-pori terbuka).
        • in addition, its formula ensures that it also reduces acne, brown & blemished freckles to give you a clear & glowing complexion.
        How to use :-
        • rinse your skin with water. gently massage soap on your skin then rinse off thoroughly. pet dry, then follow with toning & moisturizing. to be used twice a day on a daily basis (morning & night).
        Ingredients :-
        • sodium palmate, sodium palm kernelate, aqua, fragrance, glycerin, vitamin E, EDTA (antioxidant) & herbal extracts. 
        Thank you for reading.. like !

         

        Ancient Minerals Anti-Stress Toner

        Aura Beauty Booster
        Ancient Minerals

        Sulfur Perfecting Essence


        Day Moisturizer
        MSM Sulfur

        Miracle beauty Fluid


        Sleeping Beauty Aromatherapy
        Total Cell Renewal

        Sunblock Blemish Mousse


        Daily Skin Protector
        SPF35 Sunblock

        Lip Cheek Balm

        Holistic Skin Healer
        Glossy Effect
        LIP CHEEK BALM

        Popular Posts