Pages

lippylicious produk penjagaan rawatan bibir unik versatile multi purpose menyelesaikan masalah bibir kusam merekah mengelupas gelap lebam pedih

Wednesday, November 12, 2014


sekarang, budak2 sekolah menengah pun dah pandai ber-lip-balm ke sekolah, nak jaga bibir kata mereka. wow ^_^ (dah remaja kan..) terdapat pelbagai jenama produk penjagaan & rawatan bibir di pasaran yg ternyata bagus2 belaka, macam2 perisa ada. tapi ramai juga yg masih belum berpuashati sepenuhnya & ramai yg masih hampa dgn kesannya yg tak seberapa. well..? perlukah u all berputus asa? oo please, don't..

jus kunyit lemon madu detoks harian sambil awet muda tona kulit sekata rawat jerawat menyerikan air muka menyihatkan rahim

Saturday, September 6, 2014


sebelum i bagi resepi jus kunyit lemon madu yg mudah disediakan & terlajak power ini, elok lah kita ketahui dulu sebahagian dari manfaat kesihatan & kecantikan bahan2 utama jus anggun ini. sumber organik yg diperlukan ialah kunyit hidup atau serbuk kunyit organik, lemon, madu & air masak. here we go..

buat sendiri minyak zaitun perisa lemon yg enak lazat penyedap masakan bubur oatmeal sayur nasi goreng sup sambal bilis petai tomyam

Thursday, August 21, 2014


tak payah muqaddimah panjang2 ye.. baca tajuk je u all dah faham keseluruhan cerita.. ok.. i cuma nak bagitau cara2 buat sendiri minyak zaitun perisa lemon yg enak & berkhasiat. asalkan u ada dapur & bahan2 yg diperlukan, u are good to go.. utk u all yg nak amalkan pemakanan bubur oatmeal yg sedap & menyelerakan sambil menguruskan badan, klik link di bawah, follow aje..

tips cara guna bamboo salt garam buluh pudarkan parut jerawat haluskan pori-pori langsingkan pipi membersih kulit melancar aliran darah

Tuesday, July 15, 2014


i percaya sebahagian besar dari u all dah tahu serba banyak tentang khasiat garam buluh utk kecantikan & kesihatan semulajadi. betul? garam buluh merupakan sejenis anti-oksida yg berkuasa tinggi, mengandungi 76 elemen mineral & mineral sureh yg sedia membantu membersihkan tubuh badan luaran & dalaman serta berupaya memulihkan sel-sel badan yg telah rosak & membantu nyah-toksik dgn berkesan utk melancarkan regenerasi sel-sel dlm badan.

formula kecantikan organik EmbrazeMe 100% bebas kimia dibuat secara homemade berjaya merawat pelbagai masalah kulit yg agak kronik

Thursday, June 26, 2014


my first attempt organic homemade beauty formula was vitamin C20 beauty serum. masa tu i buat utk rawat masalah kulit sendiri tanpa niat nak jual atau buat bisnes. formula asal sangat simple, hanya guna vitamin c powder & rose water, kacau2 & tampal pd kulit muka yg sudah tidak bermaya lagi. dlm hati, tawakkal aje la..

kebaikan vitamin c20 beauty serum rawat masalah pori-pori terbuka sunburned ekzema kesan parut hitam jerawat kutil jeragat kedut bibir kehitaman lebam sel kulit rosak kulit kering

Sunday, June 22, 2014


why our EmbrazeMe Vitamin C20 Beauty Serum is so EXCLUSIVE & SPECIAL ?

=====
Manfaat / Benefits of Vitamin C20 Beauty Serum
===========
Dirumus khas secara homemade, penuh dengan kebaikan sumber organik yg terbukti berkesan utk merawat & mengatasi masalah kulit seperti pori-pori terbuka, sunburned, ekzema, kesan parut hitam, jerawat, kutil-kutil halus, jeragat, kedut, bibir kehitaman / lebam, sel kulit rosak, kulit kering.

kebaikan sumber organik rose water bamboo salt garam buluh cinnamon kayu manis lecithin vitamin C lemon lavender basil rosemary memulih sel kulit

Friday, June 6, 2014

why our EmbrazeMe Bamboo Salt Repair Toner is so EXCLUSIVE & SPECIAL ? i masukkan garam buluh ke dlm formula penyegar kulit EmbrazeMe kerana ia merupakan antara rahsia kecantikan terulung bg wanita Korea yg diamalkan lebih dari 1000 tahun lalu. jom kita cungkil rahsia & kebaikan garam buluh.


Khasiat Garam Buluh - penjagaan luaran utk kecantikan kulit :-
  • Mencuci muka menggunakan air bercampur sedikit garam buluh dapat membunuh bakteria pd permukaan kulit, sekaligus mengecutkan jerawat & mencegah dari tumbuhnya jerawat baru. Pastikan u all tutup mata ketat2 semasa mencuci muka dgn air garam buluh, ok? pedih sayang.. 
  • Air garam buluh juga dapat membantu mengurai lemak & membuang bendungan air di bahagian bawah dagu, sebab itu ramai di kalangan pengguna mendapati masalah double-chin mereka makin berkurang setelah menggunakan Bambo Salt Repair Toner sekerap 3 kali sehari. Penggunaan bersama Sulfur Perfecting Essence akan mempercepatkan lagi pengurangan dagu berlapis kerana sulfur juga bertindak membuang bendungan air bawah lapisan kulit. 
  • Garam buluh mengandungi lebih dari 76 jenis garam galian & trace elements (terutamanya calcium, magnesium, zinc, potassium, sulfur, copper, iron) & khasiat pemakanan mikro lainnya yg penting utk detoksifikasi keracunan dlm tubuh. Komponen mineral juga sangat bermanfaat sebagai penjagaan luaran utk proses pemulihan sel-sel kulit yg rosak. Kulit menjadi lebih lembut & licin dgn sekali sapuan. 

Sumber Organik Bamboo Salt Repair Toner :-
  • rose water, bamboo salt, cinnamon, lecithin, vitamin C, lemon salt, lavender, basil, rosemary
Manfaat Kecantikan Bamboo Salt Repair Toner :- 
  • Membunuh kuman pd permukaan kulit 
  • Mengecutkan jerawat 
  • Cegah pertumbuhan jeragat 
  • Bantu rejuvenasi sel baru 
  • Rawat kulit kering & mengelupas 
  • Menambah daya tahan kulit terhadap cuaca & pencemaran 
  • Mengurangkan bendungan air pd lapisan kulit 
  • Lepas sapu kulit nampak segar & pinkish! 
Vamos por mas..!
Thank you for reading.. Be the first to LIKE & SHARE !

manfaat tea tree oil dalam produk organik homemade EmbrazeMe anti-kulat anti-septik anti-bakteria halang jangkitan kuman rawat jerawat ekzema kulit cedera kesan terbakar

Monday, May 26, 2014

hari ini, kita boleh jumpa tea tree oil dlm kebanyakan produk penjagaan kecantikan muka, badan & rambut serta bedak & deodorant. ia mempunyai potensi yg besar dlm memperbaiki keadaan kulit seseorang termasuk merawat jerawat, psoriasis, eczema & lain-lain masalah kulit . tea tree oil juga digunakan utk ubati mulut berbau, kelemumur & jangkitan kuman pd bahagian intim wanita & lelaki.

sifat anti-septik tea tree oil menjadikannya penawar semulajadi yg digunakan sejak beribu tahun utk meringankan kecederaan akibat luka & terbakar.

hello pretty ladies.. beautiful is you..


tea tree oil telah digunakan sejak sekian lama oleh masyarakat Australia utk mengatasi pelbagai masalah kulit & menjaga kecantikan.

Antara manfaat Tea Tree Oil yg diketahui & terbukti benar ialah :-
  • Sifat nyah-kuman berupaya menyembuhkan jerawat tanpa rasa sakit dlm masa yg singkat 
  • Mengurangkan alahan / radang / iritasi pd kulit, sesuai utk penderita resdung 
  • Sifat anti-bakteria mampu merawat penyakit kudis & gatal-gatal 
  • Memulih kulit terbakar, luka & gigitan serangga 
  • Membantu melegakan masalah eczema, psoriasis & kulit kering 
  • Mengelak dari merebaknya jangkitan kuman 
  • Membantu melanjutkan jangkahayat produk kecantikan organik homemade 
Vamos por mas..!
Thank you for reading.. Be the first to LIKE & SHARE !
 

About Me !

hello.. this is Yatt, 44. authentic, healthy, funny! happiest mom with 3 super kids - sara, sufi, saiful.

i'm overwhelmed with gratitude for all the blessings that keep coming my way. HOPE is my dictionary, LOVE is my DNA. i expect MIRACLES & i open to the flow of great abundance in all areas of my LIFE. thank you for reading. vamos!

Contact Me !


017.200.1820 / 011.2125.6166

embrazeme@gmail.com


EmbrazeMe - About !

Produk kecantikan organic homemade menyelesaikan masalah parut kedut kusam kendur sunburn tanpa kesan negatif yg memudaratkan.

Organic homemade skin care. Kulit cantik cerah bebas jerawat halus licin gebu anjal. Rawat masalah jerawat jeragat pori-pori. Rahsia kulit sihat awet muda. Beauty Spirit inspired by Organic Beauty Expert.

EmbrazeMe - Vision & Mission !

100% ORGANIC & HOMEMADE
We are committed in developing & providing the most luxurious organic homemade skincare that everyone can see & feel the result without any worry of dangerous chemicals that may damage their skin in the future. We assure that our beauty formula is 100% homemade, well served organically & can be eaten safely.

Yatt Lateef - FB Page !

EmbrazeMe - FB Page !

Weight Loss Tips & Recipes !

Siapa kata nak KURUS harus MAHAL ?

Sweet Darlings !

Organic Health & Beauty Notes

Come Back Often, Thank You Darlings..

Google+ Followers

Contact Form

Name

Email *

Message *