Social Icons

Pages

 
 

Featured Posts

This is default featured slide 1 title

Easy to customize it, from your blogger dashboard, not needed to know the codes etc.

This is default featured slide 2 title

Easy to customize it, from your blogger dashboard, not needed to know the codes etc.

This is default featured slide 3 title

Easy to customize it, from your blogger dashboard, not needed to know the codes etc.

This is default featured slide 4 title

Easy to customize it, from your blogger dashboard, not needed to know the codes etc.

This is default featured slide 5 title

Easy to customize it, from your blogger dashboard, not needed to know the codes etc.

Thursday, March 20, 2014

sabun vitamin ACE collagen beauty soap membersih kulit sambil melembap memulih jerawat membantu masalah jeragat dan parut berkesan pertama kali cuba

hye sayang-sayang semua.. beautiful is you..

Actually, dengan lambakan produk pencuci muka di pasaran dengan pelbagai jenama yg hebat-hebat belaka, kita seakan tenggelam untuk membuat pilihan, setuju? I pun ikut tenggelam timbul, lemas memilih. Sekejap beli ini, sekejap beli itu, beli lagi & lagi.. banyak sangat jenama, pastu semua dijamin bagus-bagus fungsinya & comel-comel pula packaging nya.. mana cik tipah tak tergoda ye? erk? tapi itu i yg dulu ye.. i yg sekarang sudah jauh berbeza.. Sekarang, i pakar buat sendiri sabun kecantikan berasaskan glycerin diadun bersama vitamin A, C, E & seaweed collagen yg terbukti berkesan, semulajadi, selamat digunakan setiap hari tanpa pengelupasan & kekeringan, malah ia sesuai digunakan untuk kulit remaja & pelajar sekolah rendah!

50G -ACE Collagen Beauty Soap- EmbrazeMe
Normal Price SM RM38 / SS RM41
Best Buy SM RM35 / SS RM38
( rujuk ruang left-sidebar utk mengetahui harga Special Offer terkini )
( jika Special Offer telah tamat, sentiasa guna harga Best Buy )

Manfaat & Kebaikan ACE Collagen Beauty Soap:-
  • membersih scara lembut, memelihara & melembap kulit
  • mencerahkan & meratakan warna kulit
  • menghaluskan pori-pori
  • melicinkan & melembutkan permukaan kulit
  • menyembuh masalah jerawat
  • menyelesaikan masalah parut & jeragat
  • menganjalkan kulit
  • menyelesaikan masalah blackheads & whiteheads
Thank you for reading.. Be the first to like !

Wednesday, March 19, 2014

membersih melulur menyegar melembap melindung menyubur adalah rutin penjagaan kulit lengkap ke arah menjana kulit yg bersih segar & cantik berseri

hye sayang-sayang semua.. beautiful is you..

in order to keep your face looking as youthful as possible, you need to exercise a proper skin care routine, ok? sistem penjagaan kulit yg baik merangkumi aktiviti pre-cleansing, cleansing, exfoliating, toning, moisturizing, protecting & nourishing (semua orang dah tau kan? saje nak cakap lebih..) hik!

Step 1:- Pre-Cleansing Method
  • Untuk orang-orang yg suka bersolek atau makeup, i suggest u guna pre-cleanser terlebih dahulu untuk buang sisa solekan dengan sempurna. Sisa solekan yg tertinggal pada kulit akan meyumbat pori-pori & seterusnya menyebabkan kemunculan jerawat, blackheads & whiteheads. I paling suka pre-cleanser yg bersifat semulajadi & organik. I buat sendiri pre-cleanser hasil gabungan minyak kelapa dara, lecithin, glycerin, minyak biji bunga matahari & minyak argan! this pre-cleanser works wonders on my skin, it's a very simple formula to keep my skin clean & glowing ^_^ contoh pre-cleanser yg terjual di pasaran ialah sebarang produk yg tertulis 'cream cleanser, cleansing milk, cleansing oil, makeup remover' & all such..
  • When the right time comes, i will announce & explode my own organic homemade queen heritage cleansing oil be patient.. loading in progress..

Step 2:- Cleansing
  • Seterusnya bersihkan kulit dengan sabun atau sebarang pencuci muka pilihan hati. Sejak dulu lagi, i suka sabun yg berasaskan glycerin kerana selain membersih, ia juga menjaga lembapan asli kulit. Lepas cuci muka, kulit terasa segar & lembut, tak terasa mencengkam kekeringan & tak juga mengelupas (macam brutal sangat je perkataan mencengkam kekeringan tu..) tapi u all faham kan? good job..
  • I dah keluarkan sabun glycerin jenama sendiri ye.. namanya ACE Collagen Beauty Soap - sangat berkesan untuk menyelesaikan masalah kulit yg kronik & sederhana. Powerful! ^_^ Dalam artikal akan datang i akan cerita pasal sabun ni.. selalu lah ziarah my blog untuk mengetahui celoteh terkini, ok?

Step 3:- Exfoliating
  • Exfoliate ialah proses pelupusan sel-sel kulit mati yg menompok pada kulit. Teori nya begini, semakin tebal sel kulit mati bermakna semakin kusam & semakin pudar seri wajah. Simple? It is.. Sel kulit mati boleh dibuang dengan penggunaan scrub. My choice always goes for organic & homemade. It's safe & pure. 
  • Ada bermacam-macam produk facial scrub yg terdapat di pasaran, mudah-mudahan u all jumpa formula terbaik yg sesuai dengan keadaan kulit masing-masing. Skrub muka hendaklah dilakukan 2-3 kali seminggu untuk menimbulkan sel-sel segar di bawah kulit sebagai menggantikan sel-sel kulit mati yg telah dibuang sebelumnya.

    Step 4:- Toning
    • 'Toner' termasuk dalam asas penjagaan rutin kecantikan yg sangat penting bagi semua orang. Secara asasnya, toner mengandungi ramuan penting untuk mengangkat sisa kotoran yg masih terlekat pada kulit. Selain membersih, ia juga menyegarkan kulit & membantu merapatkan pori-pori yg terbuka semasa membersih & aktiviti scrubbing.

    Step 5:- Moisturizing
    • Disebabkan bumi Malaysia beriklim panas & hujan sepanjang tahun, maka sifat kulit kita semulajadi berminyak & berpeluh, ramai lah yg menyangka sesi melembap kulit tidak begitu penting. I tak kata salah. I tak kata betul. Masing-masing ada pendapat sendiri. Yg i tau, i melembap kulit setiap hari menggunakan pati sulfur di siang hari & serum vitamin C di malam hari. Kedua-dua pati sulfur & serum vitamin C inilah yg membantu menambah keyakinan diri i untuk keluar rumah tanpa bedak & makeup. 

    Step 6:- Nourishing
    • Nourishing ialah keperluan penjagaan tambahan yg disarankan untuk kulit yg memasuki era matang, khususnya bagi wanita 35 tahun ke atas. Contoh produk yg boleh digunakan ialah yg mengandungi unsur-unsur mineral yg berkhasiat. Bila saja melepasi lapisan kulit kedua, khasiat itu diserap & dieksploit secara maksima untuk tugas penghasilan serat collagen & memberi kesan pemulihan terhadap masalah parut & jeragat.
    • Selalunya produk-produk begini dilengkapi dengan minyak yg agak 'heavy' & 'exotic'. I tak pasti samada ia sesuai dengan kulit orang Malaysia atau tidak, but u can always give it a try..
    • As for me, until now, i tak perlukan produk yg terlalu kompleks dengan kandungan minyak tepu sebegitu kerana i sudah memiliki Sulfur Beauty Essence yg sedia bertindak melembap, menyubur & memulih semua kerosakan kulit yg i alami sebelum ini.. alhamdulillah..
    Are you happy with my little explanation on skin care routine?

    Thank you for reading.. Be the first to like !

    Monday, March 17, 2014

    produk kecantikan organik homemade EmbrazeMe 100% dijamin bebas kimia tanpa pengawet tanpa pewarna resepi unik semulajadi kulit cantik

    hye sayang-sayang semua.. beautiful is you..

    i tak kan berpatah balik.. sekali i melangkah, penamatnya ialah di puncak! sesuatu yg baik, yg memberi kesan pemulihan positif & mampu menyelesaikan masalah ramai orang harus disebarluaskan secepat mungkin kerana i mahu semua orang lain berbahagia & merasa sempurna secepat mungkin.. apakah dengan keadaan kulit yg berjerawat, parut kehitaman berlubang & penuh cela itu tidak mengganggu-gugat tahap keyakinan u untuk berdepan dengan orang ramai barang sedikit pun? jika tidak, EmbrazeMe bukan utk u..

    EmbrazeMe ditujukan khas untuk orang-orang yg masih mencari jalan penyelesaian secara organik terhadap masalah kulit yg mereka hadapi setelah pelbagai jenis produk yg dikatakan 'semualajadi & organik' di pasaran tidak menunjukkan sebarang perubahan atau penyembuhan.. jika u termasuk dalam golongan orang-orang yg nak cepat cantik, hari ni pakai, esok putih, u patut abaikan EmbrazeMe.. we develop the formula to repair not to give u express white face! ok?

    jangan terpengaruh dgn banyaknya senarai bahan2 yg terkandung dalam sesuatu produk kecantikan yg mendakwa ianya berkonsep semulajadi.. semakin banyak bahan bukan bermakna semakin bagus..


    cuba perhatikan ingredients pada label produk yg u all guna.. sesuatu yg telus, semulajadi & organik, sepatutnya lebih mudah dikenali, lebih mudah disebut, lebih mudah difahami.. gunalah sesuatu itu kerana u tau apa isinya, bukan semata-mata atas nama 'branded' & di'duta'kan oleh selebriti popular..

    i tak maksudkan semua produk ye.. anyway, berapa banyak produk kecantikan di pasaran yg awalnya diberi kelulusan kemudian ditarik balik? jika betul2 telus, seharusnya telus dari mula.. i kata sebab i dah kena!

    dalam entry akan datang, i akan ceritakan kenapa produk kecantikan EmbrazeMe patut menjadi pilihan orang-orang yg cintakan resepi & formula kecantikan semulajadi..

    Thank you for reading.. Be the first to like !

    Sunday, March 16, 2014

    how do i begin.. embrazeme homemade organic beauty skin care formula inspired by yatt lateef safe pure original unique

    hai sayang-sayang semua.. beautiful is you..

    my mission is on the move.. EmbrazeMe Beauty Spirit ~ Organic Homemade Skin Care inspired by Yatt Lateef ~ is in a process of Re-branding & Re-labeling! mula dijual pada rakan-rakan facebook secara kecil-kecilan bermula julai 2013 hingga sekarang. jualan terkumpul sepanjang 7 bulan ini ialah rm39,000. walaupun hasil jualan tak sebanyak mana, tapi ia merupakan satu pencapaian yg agak memberansangkan buat seorang insan kecil & comel macam i (sila positif ye..) congratulations to me.. alhamdulillah..

    kenapa i cerita pasal jualan terkumpul tu? orang lain bisnes tak sampai 7 bulan dah cecah juta-juta ringgit, tak de pun nak kepoh-kepoh heboh-heboh bagai, kan? tak pe, u baca dulu, sebelum habis ke penghujung cerita, u akan jumpa jawapannya, ok?


    this is my passion. bagaimana keghairahan ini bermula? ia bermula selepas i mengalami masalah kulit yg serius, jerawat & parut jadi hitam & berlubang hingga jelas kelihatan walaupun dipandang dari jauh. trust me, it was one of my biggest low moment in life. depressed. i rasa macam tiada jalan penyelesaian lagi. sila lihat gambar di bawah ini.. gambar ini diambil setelah 2 minggu i menggunakan formula kecantikan homemade tu.. actually, masa ni kulit i sudah pulih hampir 50% dari keadaan asal.. i minta maaf i tak ambil gambar sebelum memulakan rawatan tu sebab i malu nak bergambar, malu giler.. semasa dlm proses rawatan melalui formula homemade vitamin c serum buat sendiri, i tak sangka my skin memulih sebegitu cepat! sesungguhnya, i tak expect apa-apa.. sebab i dah kecewa tahap terduduk.. i asked myself, is this recipe going to make any any better? maka, i tak de bukti bahawa keadaan asal kulit i lebih teruk dari yg u all tengok dlm gambar ni.. i'm sorry..


    sebelum rawatan dengan homemade vitamin c serum jerawat atas dahi tu berderet-deret, lebih banyak & bertindih-tindih atas pipi & hidung (maksud i, ada jerawat atas parut!) plus kulit sunburned giler.. ajaibnya kesan sunburned tu hilang dlm masa 2 minggu saje.. kulit i juga ada masalah pori-pori terbuka, besar-besar boleh tahan, i tell u.. blackheads & whiteheads paling banyak atas hidung & bawah bibir.. kalau u tengok i secara zahir di alam nyata ketika itu, u'll get my whole story..

    cerita seterusnya.. maka i ambil inisiatif utk berkongsi manfaat & kebaikan resepi ini kepada orang lain yg mungkin sedang mencari-cari jalan utk memulihkan masalah yg sama dengan i.. i mula promosi pada rakan-rakan facebook yg ketika itu dlm linkungan 300 orang.. pada awalnya, hanya 5% saje yg ambil tahu & risik-risik utk mencuba.. alhamdulillah.. yg lain-lain tu mungkin ada rasa takut risau cemas.. "homemade? boleh caye ke?.." kan.. i agak macam tu la atau memang dorang tak ambil tahu pun.. berapa kerat sangat yg baca my facebook status, kan.. wallahu'alam.. (heih! macam kecik hati pulak..) ^_^

    pada mulanya i rasakan bisnes ni sekadar isi masa lapang saje, dapat rm500 sebulan cukup lah, dah lepas belanja dapur, dah boleh melilau kat pasar tani atau pasar malam & berbangga beli handbag made in china yg mahal sangat la konon.. aiseh! terlebih cerita.. sorry, uncontrollable..

    disebabkan namanya homemade, i never thought i could make thousand ringgits of money in a short while.. now, i realize i can go further! from a few ringgits to hundreds, to thousands.. who knows i could hit hundred thousands & millions of ringgits afterwards, am i right? i doakan u all dilimpahi rezeki yg tak putus-putus hendaknya supaya u all tak perlu berkira-kira utk mendapatkan produk kecantikan homemade yg original ini.. semoga bertambah ramai & semakin ramai orang mengenali & menyukai produk kecantikan organik homemade ini.. aamiin ya rabbal 'alamin..

    Thank you for reading.. Be the first to like ! 

    buat sendiri kopi kecantikan mineral garam buluh untuk buang toksik dan menambah tenaga

    hye sayang-sayang semua.. beautiful is you..

    sungguh sudah sekian lama i tak ber-blogging kan? i tau u all rindu kat i kan? kan? hehe.. rindu la tew.. malu nak ngaku tew ^_^ ok, insyallah, mulai hari ini i akan usaha sehabis maksima untuk sentiasa memberikan input terbaru dlm blog ni.. i rasa i nak mula story pasal banyak benda lah.. mungkin nak sentuh sikit-sikit pasal motivasi, kisah kehidupan i ke, boleh? boleh? nak cerita juga tentang lain-lain ilmu & pengalaman, pasal apa-apa saje yg boleh menyuntik semangat setiakawan we all together.. tak faham tak pe..

    ok lah.. tak mau melalut lama-lama, nanti u all stress ^_^ tanpa melengahkan masa, i nak berikan resepi ceria sihat cantik yg u all boleh buat sendiri, kos pun tak semahal mana..


    resepi kopi kecantikan mineral garam buluh untuk buang toksik & menambah tenaga :-
    • buat secawan kopi panas (the best is kopi susu kambing!)
    • masukkan 1/8 atau 1/4 sudu kecil garam buluh
    • kacau hingga larut
    • akhir sekali tabur sedikit serbuk kulit kayu manis (bagus utk turunkan paras gula dlm darah ye..)
    • minum panas-panas ye sayang..
    there you are, mineral beauty coffee is ready! serve happily & sip it slowly..

    kat mana nak cari garam buluh tu? u all cari kat mana-mana kedai organik.. kalau kat KL atau selangor memang berlambak sangat kedai organik tu tapi don't expect tokey nya orang Melayu kita ye.. majoriti yg conquer pembekalan produk-produk organik ialah bangsa itu, cha ya nun alif.. cari yg ada tanda halal, ok darling? by the way, beli yg 3-times baked bermakna 9hours-roasted (this is the highest quality!)

    selama mencuba..


    Thank you for reading.. Be the first to like !

    Wednesday, April 24, 2013

    purely homemade organic coffee cinnamon body scrub kulit lembut tegang halus licin cerah pudarkan selulit kesan regangan parut

    hai sayang-sayang semua.. beautiful is you..

    hmmm.. menurut pandangan i, body scrub adalah top regimen penjagaan kecantikan yg wajib diutamakan oleh setiap wanita. kenapa body scrub sangat penting? sebab aktiviti menggosok-gosok kulit badan dengan tekanan biji-biji halus ke atas permukaan kulit akan melancarkan edaran darah! maka setiap kali lepas skrub badan, kulit akan nampak ala-ala kemerahan, segar & berseri, no? bukan saja mencantikkan kulit badan, malah seri akan naik ke muka. aktiviti skrub juga mampu menegangkan kulit, meratakan kedutan, mengurangkan stretch marks, menghakis sel-sel mati & menggalakkan sel-sel baru tumbuh dengan cepat, menjadikan kulit kelihatan hidup! alive.. percaya lah..vamos!


    bukan itu saja, skrub badan juga dapat menipiskan kesan parut (jika diguna berterusan, parut akan pulih & sembuh sepenuhnya!) my dear fellows, masa mengandungkan anak kedua 12 tahun lepas, betis belah kiri banyak naik kudis (alahan katanya..) walau disapu krim & macam-macam jenis ubat, kudis tetap tak mahu hilang.. yg peliknya lepas beranak kudis sembuh serta merta tanpa sapuan ubat tapi malangnya kesan parut jadi hitam & sangat mencengkam perasaan. my mother tegur kenapa kulit jadi macam tu, teruk sangat. malu jugak la kan.. grrrrr...!


    then i cuba rumus skrub badan dari bahan-bahan organik, banyak kali trial & error, but u know, big heart never surrender. akhirnya i dapat formula body scrub semulajadi yg tepat & terbaik utk kegunaan sendiri. masa tu i memang desperate nak cepat sembuh, so i guna setiap hari, lepas 3 bulan, parut makin nipis & sekarang semua parut lama hampir tidak kelihatan lagi. tapi parut baru selalu ada sebab kulit i jenis sensitif & manja tahap dewa dewi, kena gigit nyamuk sikit garu-garu sikit pun lekat parut juga. hmmm? bila ditinjau-tinjau lagi kat my body ni, i tak nampak garis stretch marks yg timbul, semua dah leper & sama warna dengan warna kulit badan. yes, it's still there but less appealing. i selalu istiqomah dalam mencuba sesuatu resepi kecantikan hingga nampak hasil. that's why i percaya pada resepi homemade coffee-cinnamon body scrub ni & i want to share with u the benefits & goodness it provides, ok?

    307G -Homemade Coffee-Cinnamon Body Scrub- Organic You!
    Normal Price SM RM40 / SS RM48
    Best Buy SM RM35 / SS RM43
    ( rujuk ruang left-sidebar utk mengetahui harga Special Offer terkini )
    ( jika Special Offer telah tamat, sentiasa guna harga Best Buy )

    (homemade coffee-cinnamon body scrub) 100% formulated with natural organic ingredients! ramuan utama :- serbuk kopi, serbuk kulit kayu manis, serbuk daun rosemary, serbuk buah pala, minyak avocado, minyak zaitun, minyak kelapa dara. i masukkan sedikit vegetable glycerin bertindak sebagai natural preservative. don't worry, u can eat that glycerin & everything else, so it definitely safe on your skin. expiry date ialah 3 bulan selepas dibuka, but make sure u all cedok guna sudu, no? jangan masukkan walau sedikit pun unsur air ke dalam formula ni, get it? good..

    Thank you for reading.. Be the first to Like !

    Saturday, March 2, 2013

    manfaat kesihatan biji chia seeds resepi jus minuman pembekal tenaga berkekalan sesuai diminum sebelum jogging atau bersenam di gym

    assalamualaikum.. hello pretty girls.. 

    hai sayang.. cer tengok gambar bawah, ehsan bobsredmill.com as i know, it's called chia seeds. other people affirm that it's just a different name of biji selasih. actually, they are different. why do i say chia seeds & biji selasih are two different things? sebab i nampak perbezaannya. kalau u all rendam biji selasih, lama-lama u akan nampak bahagian dalam yg warna hitam tu akan kelihatan nyata hitam sehitam-hitamnya. on the other hand, walau selama mana pun chia seeds direndam, bahagian dalam tu tetap berwarna kelabu saja, never turn to black! hah! tu saja bezanya, tak ketara sangat pun, maka ramai yg anggap mereka serupa. tapi i tak kisah u nak cakap benda tu sama.. yg penting i beli chia seeds, rendam banyak-banyak, kemudian masukkan ke dalam resepi jus minuman sesuka hati & yakin sedalam-dalamnya bahawa i sedang menelan chia seeds. gitu.. so, tiada sengketa antara kita, ok?


    resepi jus minuman pembekal tenaga (jus delima + perahan limau nipis + chia seeds), diminum sebelum bersenam & ketika bersenam :-
    • (sediakan 1 bekas minuman berkapasiti 500ml, masukkan 4 sudu besar chia seeds, tuang air & biar rendam semalaman)
    • (esok pagi) buat 500ml jus delima dalam bekas minuman berkapasiti 1-1.5liter
    • masukkan perahan air limau nipis ke dalam bekas jus delima tadi. kacau.
    • masukkan 500ml air bercampur chia seeds yg direndam semalam. 
    • minum anggaran 200ml sebelum bersenam / workout!
    • selebihnya boleh diminum & habiskan semasa bersenam.

    (ini jus delima plus 4 sudu besar chia seeds yg dah kembang) haaa! i dah siap rendam chia seeds tu banyak-banyak, masa nak guna tu cedok je pastu masukkan dalam jus) arini ialah hari ke-17 i minum pelbagai jenis jus bercampur chia seeds ni. arini juga i berjaya kayuh basikal selama 1 jam!!! pastu tak penat langsung!!! rasa macam nak kayuh lagi & lagi.. i tell u.. superb!

    kebaikan jus minuman pembekal tenaga :-
    • boleh bersenam dalam jangkamasa lebih lama tanpa rasa letih & lapar yg keterlaluan.
    • melanjutkan tempoh hidrasi (bekalan air) dalam badan - dapat elak cramp atau kejang urat.
    • tidak mudah rasa semput atau sesak nafas atau termengah-mengah walau bersenam lebih lama dari biasa.

    selamat mencuba..

    Thank you for reading.. Be the first to like !

     

    text

    kiri 2

    Sample text

    kiri

    text

    tengah 2

    sample text

    tengah

    Sample Text

    text

    kanan 2

    Sample Text

    kanan