Coming Soon !

Miracle Treatment Cream

Search This Blog

Loading...

Let us send you cool stuff!

We promise, we will only send you awesome stuff which will make your day!

EmbrazeMe - All-Time Favorites !

ORGANIC & HOMEMADE
BEAUTY FORMULA

50G ACE COLLAGEN BEAUTY SOAP
Normal Price RM43
BEST BUY RM35

60ML BAMBOO SALT REPAIR TONER
Normal Price RM38
BEST BUY RM30

10ML VITAMIN C20 BEAUTY SERUM
Normal Price RM43
BEST BUY RM35

10ML SULFUR PERFECTING ESSENCE
Normal Price RM38
BEST BUY RM30

EmbrazeMe - Agents !

JOHOR
>KOTA TINGGI
--- Shamshah 013.747.9978
>PULAI
--- Ummu Kalsom 010.234.1772

KEDAH
> SUNGAI PETANI
--- Cik Hazwani 014.257.6711

KUALA LUMPUR
> PUTRAJAYA
--- Aisya 019.275.3696

PAHANG
> JENGKA
--- Zaza 014.844.3891
> KUANTAN
--- Zura 019.207.3203
> TEMERLOH / MENTAKAB
--- Ieza 011.1698.8984

PERAK
> IPOH
--- Leeya 019.518.0817 / 011.3251.8799
> TAIPING
--- Cik Yaya 012.255.0810

SELANGOR
> AMPANG
--- Hawa (BeautyHouse) 018.977.5178
> CHERAS
--- Aidillah 011.2125.6166
> DANAU KOTA / GOMBAK
--- Hani 012.232.0661
> KAJANG / BANGI
--- Ina 011.2880.8442
> KAJANG / SEMENYIH
--- Noreen 013.218.7000
> PANDAN INDAH
--- Irdania 012.650.5916
> PETALING JAYA
--- Muamnah 013.333.4512
> RAWANG
--- Safiah 013.565.5128
> SEPANG / KLIA
--- Azanani 011.2842.4120
> SERDANG
--- Amni 013.222.7412
> SHAH ALAM
--- Shima 013.394.0873

TERENGGANU
> MARANG
--- Wawa 012.965.4480
> KEMAMAN
--- Effy 019.969.2170

What’s Hot

sebelum i bagi resepi jus kunyit lemon madu yg mudah disediakan & terlajak power ini, elok lah kita ketahui dulu sebahagian dari manfaat kesihatan & kecantikan bahan2 utama jus anggun ini. here we go..

hye pretty ladies.. beautiful is you..

10 sebab kenapa kita perlu minum jus kunyit setiap hari :-
  1. Anti-microbial - mengurangkan & memusnahkan aktiviti jangkitan bakteria & virus dlm badan.
  2. Respiratoty system - menjadi penawar semulajadi utk masalah kesejukan, hidung tersumbat & demam selesema.
  3. Powerful anti-canser agent - kajian menunjukkan kompaun curcumin - terbukti mencegah & membantut pertumbuhan sel kanser bahagian usus, paru2, kulit, payudara & prostate.
  4. Natural liver detoxifier - fungsi hati yg baik akan menguatkan daya imunisasi dlm membantu mencegah penyakit kronik.
  5. Turmeric may prevent and slow the progression of Alzheimer’s disease.
  6. Natural anti-inflammatory - menyokong fungsi sendi yg sihat, di samping meringankan beban orang yg berpenyakit gout, radang sendi & auto-immune diseases.
  7. Natural pain killer.
  8. Fat metaboliser - membantu metabolisma lemak dlm badan.
  9. Natural skin beautifier - kunyit digunakan oleh kebayakan pengamal kecantikan organik homemade utk mengekalkan kulit yg sihat & kelihatan berseri-seri. Ia mempercepatkan penyembuhan luka & membantu pemulihan jerawat, ekzema. psoriasis, kulit bertompok & jeragat.
  10. Anti-histamine - membantu mengawal kesan alahan & resdung.

12 sebab kenapa kita perlu minum jus lemon setiap hari


  • memperkuat daya tahan tubuh.
  • mengimbang paras asid-alkali dlm badan.
  • membuang sisa kumuhan.
  • mengurangkan kedutan & tanda cela pd kulit.
  • melegakan sakit gigi & gusi.
  • melegakan saluran pernafasan yg tersumbat.
  • penawar jangkitan kerongkong.
  • mengurangkan berat badan.
  • mengurangkan panas badan.
  • membersih darah.
  • penyumbang tenaga semulajadi.
  • menghidrat & menyalurkan bekalan oksigen.
8 sebab kenapa kita perlu amalkan madu setiap hari

  • relieves cough & sore throat.
  • anti-bacterial.
  • antioxidant.
  • gastro-intestinal disorders (sembelit, senak & sakit perut, asid, kembung, etc).
  • blood sugar regulation.
  • natural beauty ingredient in many homemade skincare formula (popular dlm resepi masker & pelembap intensif).
  • nourish & moisturize skin.
  • menyihatkan fungsi rahim.
  • maintain a whole healthier body.
sudah bersedia utk mengaut semua keuntungan dari kehebatan kunyit, lemon & madu? ayuh kita mulakan..

cara menyediakan jus kunyit lemon madu utk menempah tahap kesihatan yg terBAIK :-
  • sebiji lemon, basuh bersih, perah utk ambil jusnya, masukkan dlm gelas.
  • seketul kunyit ukuran ibu jari, basuh bersih & parut. masukkan dlm gelas lain bersama 2 sudu besar air masak. kemudian tapis ke dalam gelas perahan lemo n tadi.
  • 2 sudu besar madu. masukkan dlm gelas perahan lemon & air kunyit tadi.
  • kacau rata & rendam selama 30 minit.
  • tuang air masak hingga 3/4 gelas.
  • sebelum minum, baca bismillah berserta salawat & doa. kacau setiap kali nak telan. ok cayam?
jika u all keberatan nak parut kunyit segar, boleh ganti dgn 1/2 sudu kecil serbuk kunyit. pastikan serbuk kunyit versi organik ye..

lagi satu, lemon tu boleh diganti dgn asam jawa tau ^_^ ramai org suka masam asam jawa.. i pun kadang2 bila kehabisan stok lemon, selongkar dapur, jumpa asam jawa, i gasak je.. khasiat asam jawa pun tak kurang hebatnya..

selamat mencuba & menjadi sihat sejahtera.. aamiin..

Vamos por mas..
Thank you for reading.. Be the first to LIKE & SHARE !

jus kunyit lemon madu detoks harian sambil awet muda tona kulit sekata rawat jerawat menyerikan air muka menyihatkan rahim

sebelum i bagi resepi jus kunyit lemon madu yg mudah disediakan & terlajak power ini, elok lah kita ketahui dulu sebahagian dari manfaat kesihatan & kecantikan bahan2 utama jus anggun ini. here we go..

hye pretty ladies.. beautiful is you..

10 sebab kenapa kita perlu minum jus kunyit setiap hari :-
  1. Anti-microbial - mengurangkan & memusnahkan aktiviti jangkitan bakteria & virus dlm badan.
  2. Respiratoty system - menjadi penawar semulajadi utk masalah kesejukan, hidung tersumbat & demam selesema.
  3. Powerful anti-canser agent - kajian menunjukkan kompaun curcumin - terbukti mencegah & membantut pertumbuhan sel kanser bahagian usus, paru2, kulit, payudara & prostate.
  4. Natural liver detoxifier - fungsi hati yg baik akan menguatkan daya imunisasi dlm membantu mencegah penyakit kronik.
  5. Turmeric may prevent and slow the progression of Alzheimer’s disease.
  6. Natural anti-inflammatory - menyokong fungsi sendi yg sihat, di samping meringankan beban orang yg berpenyakit gout, radang sendi & auto-immune diseases.
  7. Natural pain killer.
  8. Fat metaboliser - membantu metabolisma lemak dlm badan.
  9. Natural skin beautifier - kunyit digunakan oleh kebayakan pengamal kecantikan organik homemade utk mengekalkan kulit yg sihat & kelihatan berseri-seri. Ia mempercepatkan penyembuhan luka & membantu pemulihan jerawat, ekzema. psoriasis, kulit bertompok & jeragat.
  10. Anti-histamine - membantu mengawal kesan alahan & resdung.

12 sebab kenapa kita perlu minum jus lemon setiap hari


  • memperkuat daya tahan tubuh.
  • mengimbang paras asid-alkali dlm badan.
  • membuang sisa kumuhan.
  • mengurangkan kedutan & tanda cela pd kulit.
  • melegakan sakit gigi & gusi.
  • melegakan saluran pernafasan yg tersumbat.
  • penawar jangkitan kerongkong.
  • mengurangkan berat badan.
  • mengurangkan panas badan.
  • membersih darah.
  • penyumbang tenaga semulajadi.
  • menghidrat & menyalurkan bekalan oksigen.
8 sebab kenapa kita perlu amalkan madu setiap hari

  • relieves cough & sore throat.
  • anti-bacterial.
  • antioxidant.
  • gastro-intestinal disorders (sembelit, senak & sakit perut, asid, kembung, etc).
  • blood sugar regulation.
  • natural beauty ingredient in many homemade skincare formula (popular dlm resepi masker & pelembap intensif).
  • nourish & moisturize skin.
  • menyihatkan fungsi rahim.
  • maintain a whole healthier body.
sudah bersedia utk mengaut semua keuntungan dari kehebatan kunyit, lemon & madu? ayuh kita mulakan..

cara menyediakan jus kunyit lemon madu utk menempah tahap kesihatan yg terBAIK :-
  • sebiji lemon, basuh bersih, perah utk ambil jusnya, masukkan dlm gelas.
  • seketul kunyit ukuran ibu jari, basuh bersih & parut. masukkan dlm gelas lain bersama 2 sudu besar air masak. kemudian tapis ke dalam gelas perahan lemo n tadi.
  • 2 sudu besar madu. masukkan dlm gelas perahan lemon & air kunyit tadi.
  • kacau rata & rendam selama 30 minit.
  • tuang air masak hingga 3/4 gelas.
  • sebelum minum, baca bismillah berserta salawat & doa. kacau setiap kali nak telan. ok cayam?
jika u all keberatan nak parut kunyit segar, boleh ganti dgn 1/2 sudu kecil serbuk kunyit. pastikan serbuk kunyit versi organik ye..

lagi satu, lemon tu boleh diganti dgn asam jawa tau ^_^ ramai org suka masam asam jawa.. i pun kadang2 bila kehabisan stok lemon, selongkar dapur, jumpa asam jawa, i gasak je.. khasiat asam jawa pun tak kurang hebatnya..

selamat mencuba & menjadi sihat sejahtera.. aamiin..

Vamos por mas..
Thank you for reading.. Be the first to LIKE & SHARE !

tak payah muqaddimah panjang2 ye.. baca tajuk je u all dah faham keseluruhan cerita.. ok.. i cuma nak bagitau cara2 buat sendiri minyak zaitun perisa lemon yg enak & berkhasiat. asalkan u ada dapur & bahan2 yg diperlukan, u are good to go.. utk u all yg nak amalkan pemakanan bubur oatmeal yg sedap & menyelerakan sambil menguruskan badan, klik link di bawah, follow aje..

hye sayang-sayang semua.. beautiful is you..

>>> my top slimming tips makan bubur oatmeal setiap hari hilang 2kg dlm masa sebulan oatmeal tinggi serat kempiskan perut <<<

bahan2 yg terlibat utk tugasan buat-sendiri-minyak-zaitun-perisa-lemon ialah :-
  • 1 biji lemon (beli lemon yg segar ye..) 
  • 10 biji lada hitam 
  • 1 cawan minyak zaitun 
  • pengupas sayur 
  • periuk 
  • penapis 
  • botol kosong


bagaimana menyediakan minyak zaitun perisa lemon ? 
  • pastikan lemon tu sihat & segar sebab kita guna bahagian kulit saje, bukan isi.
  • bersihkan lemon & keringkan samada lap dgn towel atau biar kering sendiri.
  • kemudian racik bahagian kulit macam dlm gambar di atas, jangan terkena isi ye..
  • tuang minyak zaitun ke dlm periuk.
  • masukkan lada hitam, panaskan atas api paling kecil, jangan sampai mendidih.
  • agak2 dah panas, masukkan lemon peel tadi, masih atas dapur, biar 10minit.
  • kemudian tutup api & biar 2 jam.
  • bila dah sejuk, tapis minyak utk buang lemon peel.
  • tuang minyak bersih ke dlm botol baru, masukkan semula lada hitam.
  • siap utk digunakankan.
lemon flavoured olive oil in da house without black pepper..!

tu resepi asal nya.. yeay!!! tepuk tangan kuat2.. macam i kan.. i suka tengok lemon peel dlm minyak zaitun tu, so i tak buang lah.. macam dlm gambar di bawah ^_^ ceria kan? i suka & rasa sangat bahagia bila tengok urat2 lemon peel dlm botol tu.. haha! it's kind of eye therapy.. apa2 aje lah Yatt Lateef..

my version of lemon infused olive oil.. loving it..!

inilah resepi paling senang utk sediakan minyak zaitun perisa lemon segera & boleh digunakan serta merta. habiskan minyak zaitun berperisa lemon ini dlm masa 4 minggu ye.. jika u all inginkan resepi minyak berperisa yg boleh bertahan hinga berbulan atau setahun, visit semula my blog ye ^_^ i akan berikan resepi minyak zaitun berperisa yg tahan lama. ok? muchas gracias por todo su apoyo,  me gustas mucho!!!

Vamos por mas..
Thank you for reading.. Be the first to LIKE & SHARE!

buat sendiri minyak zaitun perisa lemon yg enak lazat penyedap masakan bubur oatmeal sayur nasi goreng sup sambal bilis petai tomyam

tak payah muqaddimah panjang2 ye.. baca tajuk je u all dah faham keseluruhan cerita.. ok.. i cuma nak bagitau cara2 buat sendiri minyak zaitun perisa lemon yg enak & berkhasiat. asalkan u ada dapur & bahan2 yg diperlukan, u are good to go.. utk u all yg nak amalkan pemakanan bubur oatmeal yg sedap & menyelerakan sambil menguruskan badan, klik link di bawah, follow aje..

hye sayang-sayang semua.. beautiful is you..

>>> my top slimming tips makan bubur oatmeal setiap hari hilang 2kg dlm masa sebulan oatmeal tinggi serat kempiskan perut <<<

bahan2 yg terlibat utk tugasan buat-sendiri-minyak-zaitun-perisa-lemon ialah :-
  • 1 biji lemon (beli lemon yg segar ye..) 
  • 10 biji lada hitam 
  • 1 cawan minyak zaitun 
  • pengupas sayur 
  • periuk 
  • penapis 
  • botol kosong


bagaimana menyediakan minyak zaitun perisa lemon ? 
  • pastikan lemon tu sihat & segar sebab kita guna bahagian kulit saje, bukan isi.
  • bersihkan lemon & keringkan samada lap dgn towel atau biar kering sendiri.
  • kemudian racik bahagian kulit macam dlm gambar di atas, jangan terkena isi ye..
  • tuang minyak zaitun ke dlm periuk.
  • masukkan lada hitam, panaskan atas api paling kecil, jangan sampai mendidih.
  • agak2 dah panas, masukkan lemon peel tadi, masih atas dapur, biar 10minit.
  • kemudian tutup api & biar 2 jam.
  • bila dah sejuk, tapis minyak utk buang lemon peel.
  • tuang minyak bersih ke dlm botol baru, masukkan semula lada hitam.
  • siap utk digunakankan.
lemon flavoured olive oil in da house without black pepper..!

tu resepi asal nya.. yeay!!! tepuk tangan kuat2.. macam i kan.. i suka tengok lemon peel dlm minyak zaitun tu, so i tak buang lah.. macam dlm gambar di bawah ^_^ ceria kan? i suka & rasa sangat bahagia bila tengok urat2 lemon peel dlm botol tu.. haha! it's kind of eye therapy.. apa2 aje lah Yatt Lateef..

my version of lemon infused olive oil.. loving it..!

inilah resepi paling senang utk sediakan minyak zaitun perisa lemon segera & boleh digunakan serta merta. habiskan minyak zaitun berperisa lemon ini dlm masa 4 minggu ye.. jika u all inginkan resepi minyak berperisa yg boleh bertahan hinga berbulan atau setahun, visit semula my blog ye ^_^ i akan berikan resepi minyak zaitun berperisa yg tahan lama. ok? muchas gracias por todo su apoyo,  me gustas mucho!!!

Vamos por mas..
Thank you for reading.. Be the first to LIKE & SHARE!

i percaya sebahagian besar dari u all dah tahu arif serba banyak tentang khasiat garam buluh utk kecantikan & kesihatan semulajadi. betul? garam buluh merupakan sejenis anti-oksida yg berkuasa tinggi, mengandungi 76 elemen mineral & mineral sureh yg sedia membantu membersihkan tubuh badan luaran & dalaman serta berupaya memulihkan sel-sel badan yg telah rosak & membantu buang toksik utk melancarkan regenerasi sel-sel baru.

hye sayang-sayang semua.. beautiful is you..

>>> Buat sendiri kopi kecantikan mineral garam buluh untuk buang toksik kurus tambah tenaga kekal sihat cergas menaikkan seri wajah awet muda <<<


Melalui artikel ini, i nak kongsi cara guna garam buluh sebagai agen kecantikan & kesihatan semulajadi yg berkualiti, dipercayai & telah menjadi amalan turun-temurun oleh wanita Korea yg cun melecun tu ^_^ muchas gracias por todo su apoyo ^_^ me gustas mucho!!!

Cara Guna Garam Buluh Utk Pudarkan Parut Haluskan Pori-Pori, Melangsingkan Pipi, Membersih Kulit, Melancarkan Aliran Darah & Mengecutkan Jerawat :-

Deep Cleanser
  • senang saje. basahkan muka seperti biasa. jika u bersolek, sila bersihkan solekan dgn cleansing oil / milk. 
  • guna 1/4 sudu kecil garam buluh. letakkan atas tapak tangan. 
  • titis beberapa titik air, buat sedikit cair supaya garam buluh larut & lembut. 
  • kemudian tekapkan ke seluruh muka. 
  • urut perlahan-lahan utk mengaktifkan kesan pembersihan kulit secara mendalam. 
  • cara ini akan mengeluarkan semua kotoran, debu & habuk yg tersumbat dlm pori-pori. 
Scrub & Masker
  • sama seperti Deep Cleanser, cuma pastikan garam buluh itu tidak larut sepenuhnya, masih terasa berbiji-biji utk kesan scrub. 
  • paling sesuai utk kulit kasar, banyak sel kulit mati, sunburned, berparut, jeragat, blackheads / whiteheads. 
  • selepas scrub, biarkan di muka sebagai masker selama 5 minit, kemudian bilas bersih. 
  • jika kulit dipenuhi jerawat, jangan scrub, terus tempek & ratakan sebagai masker, biar 10 minit, kemudian bilas bersih. 

Hydrating Spray
  • sediakan 1 cawan air mawar (rose water) atau air mineral 
  • masukkan 1 sudu besar garam buluh 
  • titis 5-6 titik minyak pati lavender (abaikan jika tiada) 
  • kacau hingga larut, masukkan dlm botol spray. 
  • boleh spray ke muka bila-bila perlu utk menyegarkan kulit. 
  • pastikan u all pejam mata semasa spray, ok? (cer bayangkan air garam masuk dlm mata - makcik Yatt tak nak bertanggungjawab ye..) 
  • di samping menyegar kulit, air garam ini membantu mengecutkan jerawat & menegangkan kulit. 
Food Supplement
  • pemakanan garam buluh secara konsisten, dapat membantu :- 
  • meningkatkan tahap alkali badan 
  • memperbaiki aliran darah & mencegah serangan ahmar 
  • menurunkan tahap gula dlm darah 
  • mencegah jangkitan kuman, alahan, radang kulit, kulit kering & jerawat 
  • mengeluarkan toksin 
  • membakar lemak & menurunkan berat badan 
  • melanjutkan ketahanan gigi & gusi 
  • menangani masalah sembelit & buasir 
  • dan lain-lain lagi.. sila tanya pakcik google ^_^ 
Vamos por mas..!
Thank you for reading.. Be the first to LIKE & SHARE !

tips cara guna bamboo salt garam buluh pudarkan parut jerawat haluskan pori-pori langsingkan pipi membersih kulit melancar aliran darah

i percaya sebahagian besar dari u all dah tahu arif serba banyak tentang khasiat garam buluh utk kecantikan & kesihatan semulajadi. betul? garam buluh merupakan sejenis anti-oksida yg berkuasa tinggi, mengandungi 76 elemen mineral & mineral sureh yg sedia membantu membersihkan tubuh badan luaran & dalaman serta berupaya memulihkan sel-sel badan yg telah rosak & membantu buang toksik utk melancarkan regenerasi sel-sel baru.

hye sayang-sayang semua.. beautiful is you..

>>> Buat sendiri kopi kecantikan mineral garam buluh untuk buang toksik kurus tambah tenaga kekal sihat cergas menaikkan seri wajah awet muda <<<


Melalui artikel ini, i nak kongsi cara guna garam buluh sebagai agen kecantikan & kesihatan semulajadi yg berkualiti, dipercayai & telah menjadi amalan turun-temurun oleh wanita Korea yg cun melecun tu ^_^ muchas gracias por todo su apoyo ^_^ me gustas mucho!!!

Cara Guna Garam Buluh Utk Pudarkan Parut Haluskan Pori-Pori, Melangsingkan Pipi, Membersih Kulit, Melancarkan Aliran Darah & Mengecutkan Jerawat :-

Deep Cleanser
  • senang saje. basahkan muka seperti biasa. jika u bersolek, sila bersihkan solekan dgn cleansing oil / milk. 
  • guna 1/4 sudu kecil garam buluh. letakkan atas tapak tangan. 
  • titis beberapa titik air, buat sedikit cair supaya garam buluh larut & lembut. 
  • kemudian tekapkan ke seluruh muka. 
  • urut perlahan-lahan utk mengaktifkan kesan pembersihan kulit secara mendalam. 
  • cara ini akan mengeluarkan semua kotoran, debu & habuk yg tersumbat dlm pori-pori. 
Scrub & Masker
  • sama seperti Deep Cleanser, cuma pastikan garam buluh itu tidak larut sepenuhnya, masih terasa berbiji-biji utk kesan scrub. 
  • paling sesuai utk kulit kasar, banyak sel kulit mati, sunburned, berparut, jeragat, blackheads / whiteheads. 
  • selepas scrub, biarkan di muka sebagai masker selama 5 minit, kemudian bilas bersih. 
  • jika kulit dipenuhi jerawat, jangan scrub, terus tempek & ratakan sebagai masker, biar 10 minit, kemudian bilas bersih. 

Hydrating Spray
  • sediakan 1 cawan air mawar (rose water) atau air mineral 
  • masukkan 1 sudu besar garam buluh 
  • titis 5-6 titik minyak pati lavender (abaikan jika tiada) 
  • kacau hingga larut, masukkan dlm botol spray. 
  • boleh spray ke muka bila-bila perlu utk menyegarkan kulit. 
  • pastikan u all pejam mata semasa spray, ok? (cer bayangkan air garam masuk dlm mata - makcik Yatt tak nak bertanggungjawab ye..) 
  • di samping menyegar kulit, air garam ini membantu mengecutkan jerawat & menegangkan kulit. 
Food Supplement
  • pemakanan garam buluh secara konsisten, dapat membantu :- 
  • meningkatkan tahap alkali badan 
  • memperbaiki aliran darah & mencegah serangan ahmar 
  • menurunkan tahap gula dlm darah 
  • mencegah jangkitan kuman, alahan, radang kulit, kulit kering & jerawat 
  • mengeluarkan toksin 
  • membakar lemak & menurunkan berat badan 
  • melanjutkan ketahanan gigi & gusi 
  • menangani masalah sembelit & buasir 
  • dan lain-lain lagi.. sila tanya pakcik google ^_^ 
Vamos por mas..!
Thank you for reading.. Be the first to LIKE & SHARE !

my first organic homemade beauty formula was vitamin C20 beauty serum. masa tu i buat utk rawat masalah kulit sendiri tanpa niat nak jual atau bisnes. formula asal sangat simple, hanya guna vitamin c powder & rose water, kacau2 & tampal pd kulit muka yg sudah tidak bermaya lagi. dlm hati, tawakkal aje la..

what? yes, amazing thing happened, within two weeks my skin condition was improving quite well & my pores looked more refined. so, i decided to enrich the formula to make it more prosperous by including highly selected nutritious herbs, cold pressed organic oils & therapeutic grade essential oils.

hello pretty ladies.. beautiful is you..

Gambar Di Bawah Dikirim Oleh Safiah Melalui Whatsapp. Katanya :-
  • jerawat totally gone (asalnya agak besar & nampak kemerahan, kan?) 
  • kulit jadi sangat lembut (hanya yg pakai saje yg dapat rasa kelembutan kulit tahap kulit bayi) 
  • tone kulit sekata (ye, memang jelas kelihatan warna kulit lebih jernih) 
  • kulit macam tak pernah ada parut (kesan vitamin C mem-produce lebih banyak kolagen utk pemulihan sel parut) 
Sedikit pesanan Oleh Pakar Kecantikan Organik Anda :-
  • Vitamin C serum ini bertindak menarik semua blackheads & whiteheads yg tersumbat di bawah lapisan bawah kulit. 
  • Maka atas permukaan kulit Safi sudah kelihatan blackheads & whiteheads yg selama ini terpendam yg akhirnya menyebabkan berlakunya pertumbuhan jerawat & radang kulit. 
  • i dah sarankan Safi supaya buat servis facial pakej vakum utk bersihkan semua blackheads & whiteheads itu. Setelah beberapa kali facial, insyallah kulit Safi akan bertambah cantik, halus, licin & gebu.. Faham sayang? BAGUS.. Sayang u ketat2.. auw! 

Tersebut alkisah..
Sepatah dua kata oleh CEO, Founder & Organic Beauty Expert
Kalau tak berkesan, i tak berani nak jual.. hanya dengan penggunaan formula kecantikan organik 100% bebas kimia, i berjaya merawat masalah kulit yg agak kronik.
Selama 3 bulan i terduduk & mencongak2 apa lagi produk yg harus i cuba utk hilangkan masalah kulit yg i hadapi ketika itu.. i cemas bila balik kampung, semua ipar duai bertanya kenapa kulit tu macam kena bako..?
i buat research tentang manfaat vitamin c organik, sumber herba yg terkenal dgn sifat2 penyembuhannya (basil, rosemary, sage, lavender, tea tree, ginger, lemongrass, cinnamon), lecithin, extra virgin coconut oil & air mawar.. i compile semua sumber organik tersebut ke dlm formula ajaib vitamin C20 beauty serum, hasilnya i sangat sangat sangat berpuas hati dgn kesan positif yg i lihat & rasai sejak kali pertama i menggunakannya bermula Julai 2013 hingga sekarang. 

Founder EmbrazeMe Terpaksa Jadi Model Produk Sendiri

Vamos posr mas..
Thank you for reading.. Be the first to LIKE & SHARE !

formula kecantikan organik EmbrazeMe 100% bebas kimia dibuat secara homemade berjaya merawat pelbagai masalah kulit yg agak kronik

my first organic homemade beauty formula was vitamin C20 beauty serum. masa tu i buat utk rawat masalah kulit sendiri tanpa niat nak jual atau bisnes. formula asal sangat simple, hanya guna vitamin c powder & rose water, kacau2 & tampal pd kulit muka yg sudah tidak bermaya lagi. dlm hati, tawakkal aje la..

what? yes, amazing thing happened, within two weeks my skin condition was improving quite well & my pores looked more refined. so, i decided to enrich the formula to make it more prosperous by including highly selected nutritious herbs, cold pressed organic oils & therapeutic grade essential oils.

hello pretty ladies.. beautiful is you..

Gambar Di Bawah Dikirim Oleh Safiah Melalui Whatsapp. Katanya :-
  • jerawat totally gone (asalnya agak besar & nampak kemerahan, kan?) 
  • kulit jadi sangat lembut (hanya yg pakai saje yg dapat rasa kelembutan kulit tahap kulit bayi) 
  • tone kulit sekata (ye, memang jelas kelihatan warna kulit lebih jernih) 
  • kulit macam tak pernah ada parut (kesan vitamin C mem-produce lebih banyak kolagen utk pemulihan sel parut) 
Sedikit pesanan Oleh Pakar Kecantikan Organik Anda :-
  • Vitamin C serum ini bertindak menarik semua blackheads & whiteheads yg tersumbat di bawah lapisan bawah kulit. 
  • Maka atas permukaan kulit Safi sudah kelihatan blackheads & whiteheads yg selama ini terpendam yg akhirnya menyebabkan berlakunya pertumbuhan jerawat & radang kulit. 
  • i dah sarankan Safi supaya buat servis facial pakej vakum utk bersihkan semua blackheads & whiteheads itu. Setelah beberapa kali facial, insyallah kulit Safi akan bertambah cantik, halus, licin & gebu.. Faham sayang? BAGUS.. Sayang u ketat2.. auw! 

Tersebut alkisah..
Sepatah dua kata oleh CEO, Founder & Organic Beauty Expert
Kalau tak berkesan, i tak berani nak jual.. hanya dengan penggunaan formula kecantikan organik 100% bebas kimia, i berjaya merawat masalah kulit yg agak kronik.
Selama 3 bulan i terduduk & mencongak2 apa lagi produk yg harus i cuba utk hilangkan masalah kulit yg i hadapi ketika itu.. i cemas bila balik kampung, semua ipar duai bertanya kenapa kulit tu macam kena bako..?
i buat research tentang manfaat vitamin c organik, sumber herba yg terkenal dgn sifat2 penyembuhannya (basil, rosemary, sage, lavender, tea tree, ginger, lemongrass, cinnamon), lecithin, extra virgin coconut oil & air mawar.. i compile semua sumber organik tersebut ke dlm formula ajaib vitamin C20 beauty serum, hasilnya i sangat sangat sangat berpuas hati dgn kesan positif yg i lihat & rasai sejak kali pertama i menggunakannya bermula Julai 2013 hingga sekarang. 

Founder EmbrazeMe Terpaksa Jadi Model Produk Sendiri

Vamos posr mas..
Thank you for reading.. Be the first to LIKE & SHARE !

why our EmbrazeMe Vitamin C20 Beauty Serum is so EXCLUSIVE & SPECIAL ?

Manfaat Serum Kecantikan Vitamin C20 :- 
  • Dirumus khas secara homemade, penuh dengan kebaikan sumber organik yg terbukti berkesan utk merawat & mengatasi masalah kulit seperti pori-pori terbuka, sunburned, ekzema, kesan parut hitam, jerawat, kutil-kutil halus, jeragat, kedut, bibir kehitaman / lebam, sel kulit rosak, kulit kering. 
hello pretty ladies.. beautiful is you..

Sumber Organik dlm Serum Kecantikan Vitamin C20 :-
  • Rose Water, Pure Vitamin C at 20% Concentration, Lecithin, Lemon Salt, Cinnamon Powder, Extra Virgin Coconut Oil, Mixed Herbs Oils (Basil, Rosemary, Sage), Potassium, Mixed Essential Oils (Lavender, Tea Tree, Lemongrass). 

Our Best Seller !!! Best Choice! Best Price! Best Result!


Cara Penggunaan Serum Kecantikan Vitamin C20 :-
  • Titis sedikit atas tapak tangan, usap & ratakan perlahan-lahan ke kulit muka hingga meresap sepenuhnya. Digalalakkan penggunaan waktu malam. Jika anda memakainya di siang hari, pastikan tidak terdedah pd cahaya matahari atau sila pakai krim perlindungan matahari dgn ciri2 SPF50++. Selamat utk kulit remaja. 

Sebenarnya i fikir banyak kali sebelum letak tagline "Dulu, Senyum Kelat.. Sekarang, Senyum Memikat.." ye la.. terdengar suara budak kecil membisikkan "ko terlebih sudah.. memikat la sangat.. aku tengok biasa je.." Disebabkan i pilih diri sendiri utk jadi model, maka i terpengaruh dgn kata2 budak kecil itu.. rasa macam terlajak kompiden & terlajak perasan, kan.. ok lah.. tapi tapi tapi.. "hey! budak kecik! kalo ko pandai sangat, cer bagi ayat lain yg lebih mengancam.." lama jugak la i tunggu.. senyap je.. maknanya, bisikan budak kecil itu madah berhelah semata2.. yeehaa! akhirnya.. tak faham tak pe.. yg penting u all faham ^_^

Vamos pr mas..!
Thank you for reading.. Be the first to Like & Share !

kebaikan vitamin c20 beauty serum rawat masalah pori-pori terbuka sunburned ekzema kesan parut hitam jerawat kutil jeragat kedut bibir kehitaman lebam sel kulit rosak kulit kering

why our EmbrazeMe Vitamin C20 Beauty Serum is so EXCLUSIVE & SPECIAL ?

Manfaat Serum Kecantikan Vitamin C20 :- 
  • Dirumus khas secara homemade, penuh dengan kebaikan sumber organik yg terbukti berkesan utk merawat & mengatasi masalah kulit seperti pori-pori terbuka, sunburned, ekzema, kesan parut hitam, jerawat, kutil-kutil halus, jeragat, kedut, bibir kehitaman / lebam, sel kulit rosak, kulit kering. 
hello pretty ladies.. beautiful is you..

Sumber Organik dlm Serum Kecantikan Vitamin C20 :-
  • Rose Water, Pure Vitamin C at 20% Concentration, Lecithin, Lemon Salt, Cinnamon Powder, Extra Virgin Coconut Oil, Mixed Herbs Oils (Basil, Rosemary, Sage), Potassium, Mixed Essential Oils (Lavender, Tea Tree, Lemongrass). 

Our Best Seller !!! Best Choice! Best Price! Best Result!


Cara Penggunaan Serum Kecantikan Vitamin C20 :-
  • Titis sedikit atas tapak tangan, usap & ratakan perlahan-lahan ke kulit muka hingga meresap sepenuhnya. Digalalakkan penggunaan waktu malam. Jika anda memakainya di siang hari, pastikan tidak terdedah pd cahaya matahari atau sila pakai krim perlindungan matahari dgn ciri2 SPF50++. Selamat utk kulit remaja. 

Sebenarnya i fikir banyak kali sebelum letak tagline "Dulu, Senyum Kelat.. Sekarang, Senyum Memikat.." ye la.. terdengar suara budak kecil membisikkan "ko terlebih sudah.. memikat la sangat.. aku tengok biasa je.." Disebabkan i pilih diri sendiri utk jadi model, maka i terpengaruh dgn kata2 budak kecil itu.. rasa macam terlajak kompiden & terlajak perasan, kan.. ok lah.. tapi tapi tapi.. "hey! budak kecik! kalo ko pandai sangat, cer bagi ayat lain yg lebih mengancam.." lama jugak la i tunggu.. senyap je.. maknanya, bisikan budak kecil itu madah berhelah semata2.. yeehaa! akhirnya.. tak faham tak pe.. yg penting u all faham ^_^

Vamos pr mas..!
Thank you for reading.. Be the first to Like & Share !

why our EmbrazeMe Bamboo Salt Repair Toner is so EXCLUSIVE & SPECIAL ? i masukkan garam buluh ke dlm formula penyegar kulit EmbrazeMe kerana ia merupakan antara rahsia kecantikan terulung bg wanita Korea yg diamalkan lebih dari 1000 tahun lalu. jom kita cungkil rahsia & kebaikan garam buluh.


Khasiat Garam Buluh - penjagaan luaran utk kecantikan kulit :-
  • Mencuci muka menggunakan air bercampur sedikit garam buluh dapat membunuh bakteria pd permukaan kulit, sekaligus mengecutkan jerawat & mencegah dari tumbuhnya jerawat baru. Pastikan u all tutup mata ketat2 semasa mencuci muka dgn air garam buluh, ok? pedih sayang.. 
  • Air garam buluh juga dapat membantu mengurai lemak & membuang bendungan air di bahagian bawah dagu, sebab itu ramai di kalangan pengguna mendapati masalah double-chin mereka makin berkurang setelah menggunakan Bambo Salt Repair Toner sekerap 3 kali sehari. Penggunaan bersama Sulfur Perfecting Essence akan mempercepatkan lagi pengurangan dagu berlapis kerana sulfur juga bertindak membuang bendungan air bawah lapisan kulit. 
  • Garam buluh mengandungi lebih dari 76 jenis garam galian & trace elements (terutamanya calcium, magnesium, zinc, potassium, sulfur, copper, iron) & khasiat pemakanan mikro lainnya yg penting utk detoksifikasi keracunan dlm tubuh. Komponen mineral juga sangat bermanfaat sebagai penjagaan luaran utk proses pemulihan sel-sel kulit yg rosak. Kulit menjadi lebih lembut & licin dgn sekali sapuan. 

Sumber Organik Bamboo Salt Repair Toner :-
  • rose water, bamboo salt, cinnamon, lecithin, vitamin C, lemon salt, lavender, basil, rosemary
Manfaat Kecantikan Bamboo Salt Repair Toner :- 
  • Membunuh kuman pd permukaan kulit 
  • Mengecutkan jerawat 
  • Cegah pertumbuhan jeragat 
  • Bantu rejuvenasi sel baru 
  • Rawat kulit kering & mengelupas 
  • Menambah daya tahan kulit terhadap cuaca & pencemaran 
  • Mengurangkan bendungan air pd lapisan kulit 
  • Lepas sapu kulit nampak segar & pinkish! 
Vamos por mas..!
Thank you for reading.. Be the first to LIKE & SHARE !

kebaikan sumber organik rose water bamboo salt garam buluh cinnamon kayu manis lecithin vitamin C lemon lavender basil rosemary memulih sel kulit

why our EmbrazeMe Bamboo Salt Repair Toner is so EXCLUSIVE & SPECIAL ? i masukkan garam buluh ke dlm formula penyegar kulit EmbrazeMe kerana ia merupakan antara rahsia kecantikan terulung bg wanita Korea yg diamalkan lebih dari 1000 tahun lalu. jom kita cungkil rahsia & kebaikan garam buluh.


Khasiat Garam Buluh - penjagaan luaran utk kecantikan kulit :-
  • Mencuci muka menggunakan air bercampur sedikit garam buluh dapat membunuh bakteria pd permukaan kulit, sekaligus mengecutkan jerawat & mencegah dari tumbuhnya jerawat baru. Pastikan u all tutup mata ketat2 semasa mencuci muka dgn air garam buluh, ok? pedih sayang.. 
  • Air garam buluh juga dapat membantu mengurai lemak & membuang bendungan air di bahagian bawah dagu, sebab itu ramai di kalangan pengguna mendapati masalah double-chin mereka makin berkurang setelah menggunakan Bambo Salt Repair Toner sekerap 3 kali sehari. Penggunaan bersama Sulfur Perfecting Essence akan mempercepatkan lagi pengurangan dagu berlapis kerana sulfur juga bertindak membuang bendungan air bawah lapisan kulit. 
  • Garam buluh mengandungi lebih dari 76 jenis garam galian & trace elements (terutamanya calcium, magnesium, zinc, potassium, sulfur, copper, iron) & khasiat pemakanan mikro lainnya yg penting utk detoksifikasi keracunan dlm tubuh. Komponen mineral juga sangat bermanfaat sebagai penjagaan luaran utk proses pemulihan sel-sel kulit yg rosak. Kulit menjadi lebih lembut & licin dgn sekali sapuan. 

Sumber Organik Bamboo Salt Repair Toner :-
  • rose water, bamboo salt, cinnamon, lecithin, vitamin C, lemon salt, lavender, basil, rosemary
Manfaat Kecantikan Bamboo Salt Repair Toner :- 
  • Membunuh kuman pd permukaan kulit 
  • Mengecutkan jerawat 
  • Cegah pertumbuhan jeragat 
  • Bantu rejuvenasi sel baru 
  • Rawat kulit kering & mengelupas 
  • Menambah daya tahan kulit terhadap cuaca & pencemaran 
  • Mengurangkan bendungan air pd lapisan kulit 
  • Lepas sapu kulit nampak segar & pinkish! 
Vamos por mas..!
Thank you for reading.. Be the first to LIKE & SHARE !

hari ini, kita boleh jumpa tea tree oil dlm kebanyakan produk penjagaan kecantikan muka, badan & rambut serta bedak & deodorant. ia mempunyai potensi yg besar dlm memperbaiki keadaan kulit seseorang termasuk merawat jerawat, psoriasis, eczema & lain-lain masalah kulit . tea tree oil juga digunakan utk ubati mulut berbau, kelemumur & jangkitan kuman pd bahagian intim wanita & lelaki.

sifat anti-septik tea tree oil menjadikannya penawar semulajadi yg digunakan sejak beribu tahun utk meringankan kecederaan akibat luka & terbakar.

hello pretty ladies.. beautiful is you..


tea tree oil telah digunakan sejak sekian lama oleh masyarakat Australia utk mengatasi pelbagai masalah kulit & menjaga kecantikan.

Antara manfaat Tea Tree Oil yg diketahui & terbukti benar ialah :-
  • Sifat nyah-kuman berupaya menyembuhkan jerawat tanpa rasa sakit dlm masa yg singkat 
  • Mengurangkan alahan / radang / iritasi pd kulit, sesuai utk penderita resdung 
  • Sifat anti-bakteria mampu merawat penyakit kudis & gatal-gatal 
  • Memulih kulit terbakar, luka & gigitan serangga 
  • Membantu melegakan masalah eczema, psoriasis & kulit kering 
  • Mengelak dari merebaknya jangkitan kuman 
  • Membantu melanjutkan jangkahayat produk kecantikan organik homemade 
Vamos por mas..!
Thank you for reading.. Be the first to LIKE & SHARE !

manfaat tea tree oil dalam produk organik homemade EmbrazeMe anti-kulat anti-septik anti-bakteria halang jangkitan kuman rawat jerawat ekzema kulit cedera kesan terbakar

hari ini, kita boleh jumpa tea tree oil dlm kebanyakan produk penjagaan kecantikan muka, badan & rambut serta bedak & deodorant. ia mempunyai potensi yg besar dlm memperbaiki keadaan kulit seseorang termasuk merawat jerawat, psoriasis, eczema & lain-lain masalah kulit . tea tree oil juga digunakan utk ubati mulut berbau, kelemumur & jangkitan kuman pd bahagian intim wanita & lelaki.

sifat anti-septik tea tree oil menjadikannya penawar semulajadi yg digunakan sejak beribu tahun utk meringankan kecederaan akibat luka & terbakar.

hello pretty ladies.. beautiful is you..


tea tree oil telah digunakan sejak sekian lama oleh masyarakat Australia utk mengatasi pelbagai masalah kulit & menjaga kecantikan.

Antara manfaat Tea Tree Oil yg diketahui & terbukti benar ialah :-
  • Sifat nyah-kuman berupaya menyembuhkan jerawat tanpa rasa sakit dlm masa yg singkat 
  • Mengurangkan alahan / radang / iritasi pd kulit, sesuai utk penderita resdung 
  • Sifat anti-bakteria mampu merawat penyakit kudis & gatal-gatal 
  • Memulih kulit terbakar, luka & gigitan serangga 
  • Membantu melegakan masalah eczema, psoriasis & kulit kering 
  • Mengelak dari merebaknya jangkitan kuman 
  • Membantu melanjutkan jangkahayat produk kecantikan organik homemade 
Vamos por mas..!
Thank you for reading.. Be the first to LIKE & SHARE !

Oleh kerana formula kecantikan EmbrazeMe dihasilkan secara homemade menggunakan 100% sumber organik, tanpa pengawet kimia, maka u all WAJIB meletakkanya di dlm peti ais, boleh sayang? terimakasih.. bagus la u all ni, sayang tau.. ^_^ lepas ni jangan tanya lagi kenapa & mengapa harus begitu.. oh!

muchas gracias por todo su apoyo me gustas mucho!!!

hello pretty ladies.. beautiful is you..


Vamos por mas..!
Thank you for reading.. Be the frist to LIKE & SHARE !

oleh kerana formula kecantikan EmbrazeMe dihasilkan secara homemade menggunakan 100% sumber organik tanpa pengawet kimia maka wajib simpan dalam peti ais

Oleh kerana formula kecantikan EmbrazeMe dihasilkan secara homemade menggunakan 100% sumber organik, tanpa pengawet kimia, maka u all WAJIB meletakkanya di dlm peti ais, boleh sayang? terimakasih.. bagus la u all ni, sayang tau.. ^_^ lepas ni jangan tanya lagi kenapa & mengapa harus begitu.. oh!

muchas gracias por todo su apoyo me gustas mucho!!!

hello pretty ladies.. beautiful is you..


Vamos por mas..!
Thank you for reading.. Be the frist to LIKE & SHARE !