Social Icons

Pages

 
 

Featured Posts

EmbrazeMe Beauty Spirit Inspired By Yatt Lateef

100% Organic & Homemade Beauty Formula, 100% free of chemicals, preservatives & colourants so that you can be more beautiful safely naturally.

This is default featured slide 2 title

Easy to customize it, from your blogger dashboard, not needed to know the codes etc.

This is default featured slide 3 title

Easy to customize it, from your blogger dashboard, not needed to know the codes etc.

This is default featured slide 4 title

Easy to customize it, from your blogger dashboard, not needed to know the codes etc.

This is default featured slide 5 title

Easy to customize it, from your blogger dashboard, not needed to know the codes etc.

Saturday, September 6, 2014

khasiat jus kunyit lemon madu untuk detoks harian sambil awet muda tona kulit sekata sembuh jerawat menyerikan air muka menyihatkan rahim

hye pretty ladies.. beautiful is you..

sebelum i bagi resepi jus kunyit lemon madu - elok lah kita ketahui dulu sebahagian dari manfaat kesihatan & kecantikan bahan2 utama jus keanggunan ini ^_^

10 sebab kenapa kita perlu minum jus kunyit setiap hari :-
  1. Anti-microbial - mengurangkan & memusnahkan aktiviti jangkitan bakteria & virus dlm badan.
  2. Respiratoty system - menjadi penawar semulajadi utk masalah kesejukan, hidung tersumbat & demam selesema.
  3. Powerful anti-canser agent - kajian menunjukkan kompaun curcumin - terbukti mencegah & membantut pertumbuhan sel kanser bahagian usus, paru2, kulit, payudara & prostate.
  4. Natural liver detoxifier - fungsi hati yg baik akan menguatkan daya imunisasi dlm membantu mencegah penyakit kronik.
  5. Turmeric may prevent and slow the progression of Alzheimer’s disease.
  6. Natural anti-inflammatory - menyokong fungsi sendi yg sihat, di samping meringankan beban orang yg berpenyakit gout, radang sendi & auto-immune diseases.
  7. Natural pain killer.
  8. Fat metaboliser - membantu metabolisma lemak dlm badan.
  9. Natural skin beautifier - kunyit digunakan oleh kebayakan pengamal kecantikan organik homemade utk mengekalkan kulit yg sihat & kelihatan berseri-seri. Ia mempercepatkan penyembuhan luka & membantu pemulihan jerawat, ekzema. psoriasis, kulit bertompok & jeragat.
  10. Anti-histamine - membantu mengawal kesan alahan & resdung.


12 sebab kenapa kita perlu minum jus lemon setiap hari
  • memperkuat daya tahan tubuh.
  • mengimbang paras asid-alkali dlm badan.
  • membuang sisa kumuhan.
  • mengurangkan kedutan & tanda cela pd kulit.
  • melegakan sakit gigi & gusi.
  • melegakan saluran pernafasan yg tersumbat.
  • penawar jangkitan kerongkong.
  • mengurangkan berat badan.
  • mengurangkan panas badan.
  • membersih darah.
  • penyumbang tenaga semulajadi.
  • menghidrat & menyalurkan bekalan oksigen.

8 sebab kenapa kita perlu amalkan madu setiap hari
  • relieves cough & sore throat.
  • anti-bacterial.
  • antioxidant.
  • gastro-intestinal disorders (sembelit, senak & sakit perut, asid, kembung, etc).
  • blood sugar regulation.
  • natural beauty ingredient in many homemade skincare formula (popular dlm resepi masker & pelembap intensif).
  • nourish & moisturize skin.
  • menyihatkan fungsi rahim.
  • maintain a whole healthier body.




sudah bersedia utk mengaut semua keuntungan dari kehebatan kunyit, lemon & madu? ayuh kita mulakan..

cara menyediakan jus kunyit lemon madu utk menempah tahap kesihatan yg terBAIK :-
  • sebiji lemon, basuh bersih, perah utk ambil jusnya, masukkan dlm gelas.
  • seketul kunyit ukuran ibu jari, basuh bersih & parut. masukkan dlm gelas lain bersama 2 sudu besar air masak. kemudian tapis ke dalam gelas perahan lemo n tadi.
  • 2 sudu besar madu. masukkan dlm gelas perahan lemon & air kunyit tadi.
  • kacau rata & rendam selama 30 minit.
  • tuang air masak hingga 3/4 gelas.
  • sebelum minum, baca bismillah berserta salawat & doa. kacau setiap kali nak telan. ok cayam?
jika u all keberatan nak parut kunyit segar, boleh ganti dgn 1/2 sudu kecil serbuk kunyit. pastikan serbuk kunyit versi organik ye..

lagi satu, lemon tu boleh diganti dgn asam jawa tau ^_^ ramai org suka masam asam jawa.. i pun kadang2 bila kehabisan stok lemon, selongkar dapur, jumpa asam jawa, i gasak je.. khasiat asam jawa pun tak kurang hebatnya..

selamat mencuba & menjadi sihat sejahtera.. aamiin..

Vamos por mas..
Thank you for reading.. Be the first to LIKE & SHARE !

Thursday, August 21, 2014

buat sendiri minyak zaitun perisa lemon yg enak lazat boleh dimasukkan ke dalam resepi masakan bubur oatmeal sayur goreng nasi goreng sup ayam sambal bilis petai tomyam seafood

muchas gracias por todo su apoyo ^_^  me gustas mucho!!!

hye sayang-sayang semua.. beautiful is you..

tak payah muqaddimah panjang2.. baca tajuk je u all dah faham keseluruhan cerita.. ok.. i cuma nak bgtau cara2 bagaimana utk menghasilkannya sendiri minyak zaitun perisa lemon, asalkan u ada dapur & bahan2 yg diperlukan.. utk u all yg nak amalkan pemakanan bubur oatmeal yg sedap & menyelerakan sambil menguruskan badan, klik link di bawah, follow aje..

>>> my top slimming tips makan bubur oatmeal setiap hari hilang 2kg dlm masa sebulan oatmeal tinggi serat kempiskan perut <<<

bahan2 yg terlibat utk tugasan buat-sendiri-minyak-zaitun-perisa-lemon ialah :- 
  • 1 biji lemon (beli lemon yg segar ye..)
  • 10 biji lada hitam
  • 1 cawan minyak zaitun 
  • pengupas sayur
  • periuk
  • penapis
  • botol kosong


bagaimana menyediakan minyak zaitun perisa lemon ? 
  • pastikan lemon tu sihat & segar sebab kita guna bahagian kulit saje, bukan isi.
  • bersihkan lemon & keringkan samada lap dgn towel atau biar kering sendiri.
  • kemudian racik bahagian kulit macam dlm gambar di atas, jangan terkena isi ye..
  • tuang minyak zaitun ke dlm periuk.
  • masukkan lada hitam, panaskan atas api paling kecil, jangan sampai mendidih.
  • agak2 dah panas, masukkan lemon peel tadi, masih atas dapur, biar 10minit.
  • kemudian tutup api & biar 2 jam.
  • bila dah sejuk, tapis minyak utk buang lemon peel.
  • tuang minyak bersih ke dlm botol baru, masukkan semula lada hitam.
  • siap utk digunakankan.
tadaaa..! lemon flavoured olive oil in da house without black pepper..!

tu resepi asal nya.. yeay!!! tepuk tangan kuat2.. macam i kan.. i suka tengok lemon peel dlm minyak zaitun tu, so i tak buang lah.. macam dlm gambar di bawah ^_^ ceria kan? i suka & rasa sangat bahagia bila tengok urat2 lemon peel dlm botol tu.. haha! it's kind of eye therapy.. apa2 aje lah Yatt Lateef..

my version of lemon infused olive oil.. loving it..!

inilah resepi paling senang utk sediakan minyak zaitun perisa lemon segera & boleh digunakan serta merta. habiskan minyak zaitun berperisa lemon ini dlm masa 4 minggu ye.. jika u all inginkan resepi minyak berperisa yg boleh bertahan hinga berbulan atau setahun, visit semula my blog ye ^_^ i akan berikan resepi minyak zaitun berperisa yg tahan lama. ok?

Vamos por mas..
Thank you for reading.. Be the first to LIKE & SHARE!

Tuesday, July 15, 2014

tips mudah cara guna bamboo salt garam buluh utk pudarkan parut haluskan pori-pori langsingkan pipi membersih kulit melancarkan aliran darah kecutkan jerawat

muchas gracias por todo su apoyo ^_^  me gustas mucho!!!

hye sayang-sayang semua.. beautiful is you..

i percaya sebahagian besar dari u all sudah arif tentang segala khasiat kecantikan & kesihatan yg ditawarkan oleh garam buluh. betul? garam buluh merupakan sejenis anti-oksida yg berkuasa tinggi, mengandungi 76 elemen mineral & mineral sureh yg sedia membantu membersihkan tubuh badan luaran & dalaman serta berupaya memulihkan sel-sel badan yg telah rosak.

>>> Buat sendiri kopi kecantikan mineral garam buluh untuk buang toksik kurus tambah tenaga kekal sihat cergas menaikkan seri wajah awet muda <<<


Melalui artikel ini, i nak kongsi cara guna garam buluh sebagai agen kecantikan & kesihatan semulajadi yg berkualiti, dipercayai & telah menjadi amalan turun-temurun oleh wanita Korea yg cun melecun tu ^_^

Cara Guna Garam Buluh Utk Pudarkan Parut Haluskan Pori-Pori, Melangsingkan Pipi, Membersih Kulit, Melancarkan Aliran Darah & Mengecutkan Jerawat :-

Deep Cleanser
  • senang saje. basahkan muka seperti biasa. jika u bersolek, sila bersihkan solekan dgn cleansing oil / milk.
  • guna 1/4 sudu kecil garam buluh. letakkan atas tapak tangan.
  • titis beberapa titik air, buat sedikit cair supaya garam buluh larut & lembut.
  • kemudian tekapkan ke seluruh muka.
  • urut perlahan-lahan utk mengaktifkan kesan pembersihan kulit secara mendalam.
  • cara ini akan mengeluarkan semua kotoran, debu & habuk yg tersumbat dlm pori-pori.
Scrub & Masker
  • sama seperti Deep Cleanser, cuma pastikan garam buluh itu tidak larut sepenuhnya, masih terasa berbiji-biji utk kesan scrub.
  • paling sesuai utk kulit kasar, banyak sel kulit mati, sunburned, berparut, jeragat, blackheads / whiteheads.
  • selepas scrub, biarkan di muka sebagai masker selama 5 minit, kemudian bilas bersih.
  • jika kulit dipenuhi jerawat, jangan scrub, terus tempek & ratakan sebagai masker, biar 10 minit, kemudian bilas bersih.

Hydrating Spray
  • sediakan 1 cawan air mawar (rose water) atau air mineral
  • masukkan 1 sudu besar garam buluh
  • titis 5-6 titik minyak pati lavender (abaikan jika tiada)
  • kacau hingga larut, masukkan dlm botol spray.
  • boleh spray ke muka bila-bila perlu utk menyegarkan kulit.
  • pastikan u all pejam mata semasa spray, ok? (cer bayangkan air garam masuk dlm mata - makcik Yatt tak nak bertanggungjawab ye..)
  • di samping menyegar kulit, air garam ini membantu mengecutkan jerawat & menegangkan kulit.
Food Supplement
pemakanan garam buluh secara konsisten, dapat membantu :-
  • meningkatkan tahap alkali badan
  • memperbaiki aliran darah & mencegah serangan ahmar
  • menurunkan tahap gula dlm darah
  • mencegah jangkitan kuman, alahan, radang kulit, kulit kering & jerawat
  • mengeluarkan toksin
  • membakar lemak & menurunkan berat badan
  • melanjutkan ketahanan gigi & gusi
  • menangani masalah sembelit & buasir
  • dan lain-lain lagi.. sila tanya pakcik google ^_^

Vamos por mas..!
Thank you for reading.. Be the first to LIKE & SHARE !

Thursday, June 26, 2014

kalau tak berkesan, i tak berani nak jual.. hanya dengan penggunaan formula kecantikan organik 100% bebas kimia, i berjaya merawat masalah kulit yg agak kronik

muchas gracias por todo su apoyo ^_^  me gustas mucho!!!

hello pretty ladies.. beautiful is you..

Gambar Di Bawah Dikirim Oleh Safiah Melalui Whatsapp. Katanya :-
  • jerawat totally gone (asalnya agak besar & nampak kemerahan, kan?)
  • kulit jadi sangat lembut (hanya yg pakai saje yg dapat rasa kelembutan kulit tahap kulit bayi)
  • tone kulit sekata (ye, memang jelas kelihatan warna kulit lebih jernih)
  • kulit macam tak pernah ada parut (kesan vitamin C mem-produce lebih banyak kollagen utk pemulihan sel parut)
Sedikit pesanan Oleh Pakar Kecantikan Organik Anda :-
  • Vitamin C serum ini bertindak menarik semua blackheads & whiteheads yg tersumbat di bawah lapisan bawah kulit.
  • Maka atas permukaan kulit Safi sudah kelihatan blackheads & whiteheads yg selama ini terpendam yg akhirnya menyebabkan berlakunya pertumbuhan jerawat & radang kulit.
  • i dah sarankan Safi supaya buat servis facial pakej vakum utk bersihkan semua blackheads & whiteheads itu. Setelah beberapa kali facial, insyallah kulit Safi akan bertambah cantik, halus, licin & gebu.. Faham sayang? BAGUS.. Sayang u ketat2.. auw!

Tersebut alkisah..

Sepatah dua kata oleh CEO, Founder & Organic Beauty Expert 
  • Kalau tak berkesan, i tak berani nak jual.. Hanya dengan penggunaan formula kecantikan organik 100% bebas kimia, i berjaya merawat masalah kulit yg agak kronik.
  • Selama 3 bulan i terduduk & mencongak2 apa lagi produk yg harus i cuba utk hilangkan masalah kulit yg i hadapi ketika itu.. i cemas bila balik kampung, semua ipar duai bertanya kenapa kulit tu macam kena bako..?
  • i buat research tentang manfaat vitamin c organik, sumber herba yg terkenal dgn sifat2 penyembuhannya (basil, rosemary, sage, lavender, tea tree, ginger, lemongrass, cinnamon), lecithin, extra virgin coconut oil & air mawar.. i compile semua sumber organik tersebut ke dlm formula ajaib vitamin C20 beauty serum, hasilnya i sangat sangat sangat berpuas hati dgn kesan positif yg i lihat & rasai sejak kali pertama i menggunakannya bermula Julai 2013 hingga sekarang.
Founder EmbrazeMe Terpaksa Jadi Model Produk Sendiri

Vamos posr mas..
Thank you for reading.. Be the first to LIKE & SHARE !

Sunday, June 22, 2014

kebaikan vitamin c20 beauty serum rawat masalah pori-pori terbuka sunburned ekzema kesan parut hitam jerawat kutil halus jeragat kedut bibir kehitaman lebam sel kulit rosak kulit kering

muchas gracias por todo su apoyo ^_^  me gustas mucho!!!

hello pretty ladies.. beautiful is you..

why our EmbrazeMe Vitamin C20 Beauty Serum is so SPECIAL & EXCLUSIVE ?

Sumber Organik dlm Serum Kecantikan Vitamin C20 :-
  • Rose Water, Pure Vitamin C at 20% Concentration, Lecithin, Lemon Salt, Cinnamon Powder, Extra Virgin Coconut Oil, Mixed Herbs Oils (Basil, Rosemary, Sage), Potassium, Mixed Essential Oils (Lavender, Tea Tree, Lemongrass).
Manfaat Serum Kecantikan Vitamin C20 :-
  • Dirumus khas secara homemade, penuh dengan kebaikan sumber organik yg terbukti berkesan utk merawat & mengatasi masalah kulit seperti pori-pori terbuka, sunburned, ekzema, kesan parut hitam, jerawat, kutil-kutil halus, jeragat, kedut, bibir kehitaman / lebam, sel kulit rosak, kulit kering.
Our Best Seller !!! Best Choice! Best Price! Best Result!

Cara Penggunaan Serum Kecantikan Vitamin C20 :-
  • Titis sedikit atas tapak tangan, usap & ratakan perlahan-lahan ke kulit muka hingga meresap sepenuhnya. Digalalakkan penggunaan waktu malam. Jika anda memakainya di siang hari, pastikan tidak terdedah pd cahaya matahari atau sila pakai krim perlindungan matahari dgn ciri2 SPF50++. Selamat utk kulit remaja.

Sebenarnya i fikir banyak kali sebelum letak tagline "Dulu, Senyum Kelat.. Sekarang, Senyum Memikat.." ye la.. terdengar suara budak kecil membisikkan "ko terlebih sudah.. memikat la sangat.. aku tengok biasa je.." Disebabkan i pilih diri sendiri utk jadi model, maka i terpengaruh dgn kata2 budak kecil itu.. rasa macam terlajak kompiden & terlajak perasan, kan.. ok lah.. tapi tapi tapi.. "hey! budak kecik! kalo ko pandai sangat, cer bagi ayat lain yg lebih mengancam.." lama jugak la i tunggu.. senyap je.. maknanya, bisikan budak kecil itu madah berhelah semata2.. yeehaa! akhirnya.. tak faham tak pe.. yg penting u all faham. ^_^ hari tu, sifu pemasaran online cakap, kalau marketing produk harus lah professional.. hmmmm.. ok lah ^_^

Vamos pr mas..!
Thank you for reading.. Be the first to Like & Share !

Friday, June 6, 2014

bamboo salt repair toner kebaikan sumber organik rose water bamboo salt garam buluh cinnamon kayu manis lecithin vitamin C lemon salt lavender tea tree ginger memulih sel kulit

muchas gracias por todo su apoyo  me gustas mucho!!!

hello pretty ladies.. beautiful is you..

why our EmbrazeMe Bamboo Salt Repair Toner is so SPECIAL & EXCLUSIVE ?

Kenapa i masukkan garam buluh ke dlm formula penyegar kulit EmbrazeMe? Kerana garam buluh merupakan salah satu rahsia kecantikan wanita Korea yg diamalkan lebih dari 1000 tahun. Jom kita cungkil rahsia & kebaikan garam buluh.


Khasiat Garam Buluh - penjagaan luaran utk kecantikan kulit  :-
  • Mencuci muka menggunakan air yg dicampur sedikit garam buluh dapat membunuh bakteria pd permukaan kulit, sekaligus mengecutkan jerawat & mencegah dari tumbuhnya jerawat baru. Pastikan u all tutup mata ketika mencuci muka dgn air garam buluh, ok? pedih sayang..
  • Air garam buluh juga dapat membantu membakar lemak & membuang bendungan air di bahagian bawah dagu, sebab itu ramai di kalangan pengguna mendapati masalah double-chin mereka makin berkurang setelah menggunakan Bambo Salt Repair Toner sekerap 3 kali sehari. Penggunaan bersama Sulfur Rich Beauty Essence akan mempercepatkan lagi pengurangan dagu berlapis kerana sulfur juga bertindak membuang bendungan air pada lapisan kulit.
  • Garam buluh mengandungi lebih dari 76 jenis garam galian & trace elements (terutamanya calcium, magnesium, zinc, potassium, sulfur, copper, iron) & khasiat pemakanan mikro lainnya yg penting utk detoksifikasi keracunan dlm tubuh. Komponen mineral juga sangat bermanfaat sebagai penjagaan luaran utk proses pemulihan sel-sel kulit yg rosak. Kulit menjadi lebih lembut & licin dgn sekali sapuan.

Sumber Organik Bamboo Salt Repair Toner :-
  • rose water, bamboo salt, cinnamon, lecithin, vitamin C, lemon salt, lavender, tea tree, ginger
Manfaat Kecantikan Bamboo Salt Repair Toner :-
  • Membunuh kuman pd permukaan kulit
  • Mengecutkan jerawat
  • Cegah pertumbuhan jeragat
  • Bantu rejuvenasi sel baru
  • Rawat kulit kering & mengelupas
  • Menambah daya tahan kulit terhadap kesan cuaca & pencemaran
  • Mengurangkan bendungan air pd lapisan kulit
  • Lepas sapu kulit nampak segar & pinkish!
Vamos por mas..!
Thank you for reading.. Be the first to LIKE & SHARE !

Monday, May 26, 2014

manfaat tea tree oil dalam produk organik homemade EmbrazeMe anti-kulat anti-septik anti-bakteria halang jangkitan kuman rawat jerawat ekzema kulit cedera kesan terbakar

muchas gracias por todo su apoyo  me gustas mucho!!!

hello pretty ladies.. beautiful is you..

Hari ini, kita boleh jumpa tea tree oil dlm kebanyakn produk penjagaan kecantikan muka, badan & rambut serta bedak & deodorant. Ia mempunyai potensi yg besar dlm memperbaiki keadaan kulit seseorang termasuk merawat jerawat, psoriasis, eczema & lain-lain masalah kulit . Tea tree oil juga digunakan utk ubati mulut berbau, kelemumur & jangkitan kuman pd bahagian intim wanita & lelaki.

Sifat anti-septik Tea tree oil menjadikannya penawar semulajadi yg digunakan sejak beribu tahun utk meringankan kecederaan akibat luka & terbakar.


Ye tea tree oil telah digunakan sejak sekian lama oleh masyarakat Australia utk mengatasi pelbagai masalah kulit & menjaga kecantikan.

Antara manfaat Tea Tree Oil yg diketahui & terbukti benar ialah :-
  • Sifat nyah-kuman berupaya menyembuhkan jerawat tanpa rasa sakit dlm masa yg singkat
  • Mengurangkan alahan / radang / iritasi pd kulit
  • Sifat anti-bakteria mampu merawat penyakit kudis & gatal-gatal
  • Memulih kulit terbakar, luka & gigitan serangga
  • Membantu melegakan masalah eczema, psoriasis & kulit kering
  • Mengelak dari merebaknya jangkitan kuman
  • Membantu melanjutkan jangkahayat produk kecantikan organik homemade

Vamos por mas..!
Thank you for reading.. Be the first to LIKE & SHARE !

 

text

kiri 2

Sample text

kiri

text

tengah 2

sample text

tengah

Sample Text

text

kanan 2

Sample Text

kanan