Misi Mencari Compact Powder Bedak Padat Original Murah Berkesan Berbaloi Kulit Muka Jadi Gebu Macam Telur Rebus Berjaya

i ni bukan jenis suka pakai bedak kat muka sebab i tak berapa mahir pakai bedak. memang ada sejarah pahit masa pakai bedak tu. dulu-dulu asal pakai bedak je kulit i mesti bercampuk-campuk, bila berpeluh nampak macam kena simbah tepung gomak (gomak tu sejenis kuih yg sangat sedap!) serius memang tak reti.. sebab tu lepas pakai foundation, i biar je muka i tanpa bedak. masalahnya bila tak pakai bedak, jumpa kawan-kawan, dorang cakap muka i shiny, berkilat-kilat macam.. aih! i pun tak tau nak cakap macam apa, tapi dorang cakap berminyak & berkilat la.. paham ker? ngee..

then, i mulakan gerak khas mencari-cari & mencuba-cuba bedak kompak (kompak ke kompek? hmmmm belasah..) macam-macam jenama bedak i dah cuba tau - termasuk follow me, mustika ratu, ratu ayu, maybelline, silky girl, loreal, elianto, rimmel bla bla bla.. tapi semuanya belum memberi hasil yg memuaskan hati nurani.. mesti ada lagi yg murah & cantik kan? i tak minat nak cuba jenama yg mahal-mahal macam mac atau elizebeth arden atau sasa atau lancome bla bla bla (tak minat ke tak cukup duit? eih! sama la tu..) i'm not into branded stuffs, really, selagi cantik & berkesan i terima walaupun tak se-branded atau tak semahal mana.. gitu..

gambar atas - (revlon photoready) haaaa! yg ni best! percubaan pertama yg menjadi! coverage = perfect! tapi tak kekal lama, lepas 3jam bedak tu hilang ditelan udara, bila berpeluh habis semua, kena touchup semula. kesimpulan = membohsankan! mahal boleh tahan, setiap satu dijual pd harga RM60++! tapi i suka lipstik tu sebab tahan lama & warna seksi menggoda, terasa diva giler bila memakainya.. ngeh!

gambar atas - (miyami two-way-foundation) haaaa! yg ni lagi best! adik i yg lobby ni.. katanya coverage bagus, bedak yg murah tapi kesan sama handal dengan bedak yg berjenama mahal.. katanya.. i beli la.. dah banyak i pakai ni. yg terbuka tu baru je beli, 3 bekas lagi tu dah kosong, simpan wat kenangan.. yes.. coverage = perfect! tapi tak tahan lama jugak especially bila berpeluh, bedak ikut luruh, kena ulang touchup lor.. kesimpulan = kena cari lain! masih tak puas hati.. tapi murah, time offer boleh dapat RM16++, kalau tak offer pun tak sampai RM20! murah kan..

gambar atas - (pixy uv whitening two-way-cake perfect fit) haaaa! yg ni lebih bagus dari kedua-dua di atas! superb! ratakan ke muka dengan span basah. tahan lama siot! tak kira berpeluh ke atau dah bertempek kat muka lebih 5jam, ia masih kekal & kemas, makin lama nampak makin cantik, yg peliknya bila berpeluh kulit nampak lebih cantik, berseri-seri menawan gitu.. auw! bedak pixy ni murah je tau.. made in indonesia.. tak rugi kalo u all nak cuba yg murah & boleh bertahan selama 8jam.. kesimpulan = puas hati!

i dah cukup puas hati dengan kesan bedak pixy ni. pendek kata, kalau nak pakai utk ke majlis apa pun boleh aje sebab coverage dia memang kemas, rata, cantik & marvelous lah! lagi-lagi kalau u all pandai bersolek & berdandan lagi la menggebu jadinya..

walaupun dah puas hati dengan bedak pixy tu tapi entah macam mana masa ronda-ronda kat giant tadi i ternampak lagi satu makhluq kulit hitam yg comel! nampak eksklusif yoep! macam best jer.. pastu i sembang la dengan promoter tu kan.. pastu.. ya Allah dia punya cakap bla bla bla pok pek pok pek.. pastu i beli je la.. kesian dia cakap banyak-banyak kan? membazir je air liur dia kalau i tak beli kan? ngee.. pastu sampai rumah, terus cuci muka bersih-bersih sebab nak test bedak yg baru beli tadi tu.. jeng jeng jeng!

gambar atas -(miss rose aqua jelly wet & dry dual-usage powder cake) adoi.. panjang nama dia.. pandangan dari luar.. pergh! sexy macam lamborghini.. bila buka, kat dalam ada dua lapis.. bedak ni dah popular sejak 2010 lagi.. tah la, nenek rasa macam ketinggalan zaman plak..

gambar atas - (miss rose aqua jelly wet & dry dual-usage powder cake) lapisan bawah ada foundation cake, amek span tu, oles sikit pastu ratakan kat muka.. macam tu jer? ye macam tu jer.. hasilnya? tunggu.. ada lagi satu lapis..

gambar atas -(miss rose aqua jelly wet & dry dual-usage powder cake) ni lapisan atas! bahagian bawah yg warna gelap sikit tu ialah powder, amek span, oles atas bedak tu pastu ratakan ke seluruh muka.. hasilnya? dahsyat.. yg ni jauh lebih cantik, lebih kemas, lebih sempurna, lebih licin, lebih gebu, lebih cerah, lebih halus! yg atas warna cerah tu pulak ialah highlighter, boleh la nak tenyeh sikit kat t-zone area kasi nampak macam ala-ala model jelitawan gitu.. lawa sangat.. i tell u.. hah?!

lagi satu, bedak miss rose ni paling tahan lasak. i rasa kalau u terjun kolam renang pun tak de masalah.. u cuba sendiri la.. water proof katanya.. so, kalau nak solat kena remove betul-betul ye..
tu la sejarah i dengan bedak kompak ni.. lepas ni i cuba utk tidak mendekati mana-mana jenama bedak kompak lagi. cukup la apa yg pakai sekarang ni.. rasanya pixy & miss rose ni sudah cukup sempurna bagi i, harga pun tak semahal mana, hasil serius mengkagumkan!

u all boleh bereksperimen sendiri ye.. harga bedak miss rose tu antara RM30-RM40.. kalau murah dari tu hati-hati mungkin jenama tiruan & kalau lebih mahal dari tu tak payah beli.. haha! kompiden je haku neh..

Thank you for reading.. Be the first to LIKE & SHARE ! Vamos

12 comments:

Post a Comment

What Say You?

 

Ancient Minerals Anti-Stress Toner

Aura Beauty Booster
Ancient Minerals

Sulfur Perfecting Essence


Day Moisturizer
MSM Sulfur

Miracle beauty Fluid


Sleeping Beauty Aromatherapy
Total Cell Renewal

Sunblock Blemish Mousse


Daily Skin Protector
SPF35 Sunblock

Lip Cheek Balm

Holistic Skin Healer
Glossy Effect
LIP CHEEK BALM

Popular Posts