My Top Slimming Recipe Makan Bubur Oatmeal Setiap Hari Turun 2kg Dalam Masa Sebulan Oatmeal Tinggi Serat Kempiskan Perut


top slimming tips ni i cuba sendiri & kesannya sangat menakjubkan! u kena percaya & istiqomah pd setiap usaha yg u lakukan. kurus secara drastik boleh mendatangkan mudarat pd sistem tubuh dlm jangkamasa panjang. sentiasa beri masa paling kurang 2 bulan utk tengok tahap keberksanan sesuatu resepi atau produk yg u ll amalkan.. terimakasih..

keajaiban minyak habbatus sauda masukkan dalam skrub muka collagen buang sel kulit mati whitehead blackhead

assalamualaikum.. hello pretty girls..

tips kecantikan ni i buat sendiri tau, setakat ni i dah cuba 2 kali seminggu. Tested! Approved! 100% Satisfaction Guaranteed! mungkin i sangat serasi ngan minyak organik habbatus sauda, sebab tu semua resepi kecantikan yg melibatkan penggunaan minyak ni selalu memberi kesan di luar dugaan. ceh wah!

ok, i dah cuba formula skrub ni menggunakan minyak biji anggur (kesan kulit jadi cerah!), minyak biji delima (kesan lambat sket tapi tetap nampak kesannya terutama kalo kulit terlalu kering & sensitif!), minyak kelapa dara (bagus tapi pori-pori tersumbat! bg sesetengah orang ok je..), minyak zaitun (pori-pori tersumbat juga!), minyak argan (minyak ni super mahal tapi kesan gitu-gitu aje, 1 botol RM80 naik pitam masa nak bayo!) & minyak aprikot (kesan agak menakjubkan, bagus la, kulit berseri juga..)

dipendekkan cerita minyak habbatus sauda menghasilkan kesan terhebat! that's why i cakap minyak habbatus sauda adalah minyak TERBAIK seantero dunia.. believe it or not, there is no other organic oil better than black seed oil! yg penting u all kena pilih cold-pressed version, boleh dimakan begitu saje. kesan hampir serta merta! tahap ajaib la tu kan? pilih minyak habbatus sauda jenama dogaci ye.. yg i jual ni brand dogaci la.. pastinya 100% pure organic cold-pressed! jangan terpedaya dengan lain-lain brand yg memasukkan campuran pelbagai jenis minyak & dijual pada harga lebih murah. orang kita ni nak produk yg bermutu 100% asli original berkesan mantap tapi nak murah.. macam mana tu? biar la mahal sikit asal puas hati & yakin dengan ketulenannya.. mahal sikit aje pun, bukannya sampai beratus ringgit sebotol (mula dah.. hehe..)

natural beauty: cara guna skrub muka collagen plus minyak habbatus sauda :-
  • cuci muka. lap, biar keadaan kulit masih sedikit lembap, paham kan?
  • ambil sedikit skrub (i guna collagen scrub jenama pro natural 2000), letak atas tapak tangan.
  • titiskan sedikit minyak habbatus sauda, sebatikan kedua-duanya.
  • ratakan ke suruh muka, lepas tu skrub perlahan-lahan.
  • skrub je muka tu lama-lama pun tak pe (i buat sampai 10minit!) fokus pada bahagian muka yg banyak whitehead & blackhead. whitehead, blackhead & sel-sel kulit mati akan hilang serta merta!
  • kalau kulit ada jerawat pasir, urut pelan-pelan je la, lepas tu biar skrub kat muka dlm 5minit, baru bilas bersih.
  • kalau kulit ada jerawat besar-besar, tak boleh skrub ye, ratakan saje, lepas tu biar skrub kat muka dlm 10minit, baru bilas bersih. Insyallah boleh keringkan jerawat dlm masa satu minggu. dah jerawat besar-besar, kena lebih sabar la, kan?

untuk pengetahuan u all, i berjogging setiap hari, kulit i yg dulu cerah halus & licin menjadi gelap kerana sunburn, kemudian timbul jerawat & meninggalkan kesan parut macam masa muda-muda dulu (macam la sekarang dah tua sangat eik? ish! ish!), yg paling i tak suka pori-pori membesar bagai johan, warna kulit bertampuk, whitehead & blackhead tak payah cerita la, paling banyak sampai rasa menggerutu antara bibir bawah & dagu juga atas hidung & dahi. very stressful, i tell u..

i dah cuba macam-macam resepi untuk kembalikan kulit asal tu tapi masih tak puas hati. alhamdulillah, akhirnya di bulan Ramadhan yg ke 1433H ni i tergerak hati mencuba minyak habbatus sauda, sabun timun & formula skrub kolagen plus minyak habbatus sauda ni.. sungguh tak sangka i dapat berhari raya dengan kulit baru yg lebih indah berseri menawan hati.. (menawan hati i sendiri la.. haha! syok sendiri apa salahnya, kan? ok tu, lebih baik dari tak syok langsung..)

oleh kerana entry ini ditulis di penghujung Ramadhan, maknanya u all tak sempat lah nak cuba sebelum Syawal, kan? tapi tak pe, selalu percaya bahawa tiada istilah terlambat dalam hidup ni.. kalau tak sempat sekarang, masih ada esok bagi mu.. u all boleh cuba lepas raya ye..

Thank you for reading.. Like !

promosi natural beauty pre cleanser minyak habbatus sauda sabun timun rahsia kulit cerah berseri dalam masa 15 hari

assalamualaikum.. hello pretty girls.. all you need is love, hugs & kisses..

tajuk entry kali ni sangat mengancam kan? ye la tu.. kalau tak perasan tak sah, kan.. kalau u betul2 nak ikut cara penjagaan kecantikan secara semulajadi, i cadang u mulakan dengan basic skin care yg i cakap ni.

sebelum ni i pernah guna bermacam jenis minyak organik utk buang kesan kotoran, bedak, habuk, asap, debu & jerebu pd kulit muka. antaranya minyak aprikot, minyak argan, minyak biji anggur, minyak kelapa dara & minyak zaitun. semuanya bagus, cuma ada satu yg terbagus di antara semua yg bagus-bagus itu, ok? i juga pernah cuba bermacam jenis sabun untuk cuci muka, tak payah la i sebut satu per satu, kang sampai esok pagi tak habis cerita pasal sabun.

sekarang i nak cerita pasal dua jenis produk organik yg sangat simple, sangat berkesan & menjadi pada kulit i.. i couldn't believe my eyes, but my skin has totally improved in 15 days! harga berpatutan & tentu sekali produk semulajadi bebas kimia, selamat utk kegunaan jangkamasa panjang, u all boleh amalkan selagi hayat dikandung badan, ok?

50ML -Minyak Habbatus Sauda Dogaci- Turkey (+)
 100G -Sabun Timun (Cucumber) Hemani- Pakistan
Normal Price SM RM63 / SS RM66
Best Buy SM RM55 / SS RM58 
---------- termasuk pos laju ----------
( rujuk ruang left-sidebar utk mengetahui harga Special Offer terkini )
( jika Special Offer telah tamat, sentiasa guna harga Best Buy  )

kenapa perlu guna minyak habbatus sauda sebagai pre cleanser ?
ramai orang sudah tau tentang khasiat minyak habbatus sauda yg menjadikan ia paling berpotensi utk penjagaan luaran & dalaman tubuh badan, so i rasa tak perlu la nak cerita panjang lebar tentang kandungannya, ok?
now, i just want to share with you, my experience using this oil. i guna minyak habbatus sauda ni sebagai pre-cleanser. the only thing yg i nampak lepas 15 hari ialah kulit i makin tegang, pori-pori jadi lebih halus & tekstrur kulit juga makin lembut.
minyak habbatus sauda kaya dengan linoleic acid & arginine membantu melegakan alahan pada kulit sentisitif, membasmi radikal bebas & berupaya menyembuhkan kesan luka, calar, kudis & jerawat.
selain membersih kulit, ia juga memperbaiki keanjalan kulit, memulih sel-sel kulit, mencegah kedutan sebelum masa & memulih kesan parut.
terbukti sifat anti-bakteria & anti-kulat pd minyak habbatus ini sauda berjaya membunuh kuman penyebab jerawat & mencegah timbulnya jerawat baru. trust me, kalau u all amalkan minyak ni sebagai pemakanan dalaman secara konsisten, u all akan dapati tahap kesihatan bertambah baik & keadaan kulit kelihatan segar bermaya. no doubt, this is the best oil in the world!
i suka dengan kesannya yg menjadikan kulit nampak lebih bersinar & berseri. walaupun kulit i tak seputih Maria Sharapova tapi yg penting my skin nampak segar bermaya & bagi i itu sudah cukup untuk tambah rasa yakin diri.
cara guna pre cleanser minyak habbatus sauda :-
(⁀‵⁀) ♥.
..`⋎´ ♥¸.•°*”˜˜”*°•..♥ pre cleanser bermaksud kita pakai sebelum cuci muka, fungsi sama macam cleansing milk la..
  • (1) ratakan & urut muka dengan minyak habbatus sauda
  • (2) lembapkan kapas, lepas tu lap muka utk buang kotoran & makeup pd muka.
  • (3) lepas tu baru cuci muka dengan sabun timun
     
    Ini Sara, anak dara i la.. dulu kulit Sara banyak jerawat pasir & jerawat bermusim (ye masa dekat-dekat nak period banyak jerawat besar-besar muncul kat dahi & atas kening). sekarang kulit dia makin cantik, clean & clear.. i like.. Sara pakai sabun timun saje, dia tak suka minyak habbatus sauda tu, busuk katanya.. katanya..

    kenapa perlu guna sabun timun utk cuci muka ?
    kalau u cari maklumat di internet ni, u akan jumpa bermacam alasan yg menyokong kebenaran tentang khasiat & kebaikan pati timun utk cantik semulajadi.
    Sekarang i paling suka sabun timun ni, bau dia lembut, buih dia lembut, membersih muka dengan lembut tapi berkesan menghilangkan semua jerawat pasir & jerawat yg besar-besar, juga menghilangkan kesan sunburn. Sesuai utk semua masalah kulit & lembut utk kegunaan kulit remaja.
    selama ni i buat tak tau je dengan sabun timun ni.. alahai.. malasnya nak try sabun ni, nampak macam low class je, nama pun timun kan.. i cuma beli dua ketul utk cuba tapi sampai ke sudah i tak cuba sebab i lebih tertarik dengan sabun saffron, cinnamon, lavender, tamarind, ginseng bla bla bla.. sampaikan i rasa tak syok nak promosi sabun timun ni.. tak tau pasal apa.. haha! cekadak betul!
    habis tu, macam mana i tergerak hati nak cuba sabun timun ni? al-kisah.. i baru perasan kulit anak dara i tu makin gebu, putih berseri, semua jerawat pasir sudah hilang, semua jerawat yg besar pun sudah hilang, ye sama sekali tak de langsung kesan parut. i pun tanya la.. apa yg dia pakai.. setau i, dia guna sabun lavender & tempek aloe vera gel utk keringkan jerawat tu. hah? dia cakap dia pakai sabun timun! lepas tu apa lagi.. i pun teruja tahap gaban nak mencuba.. lalala..
    so, kalau u dah cuba macam-macam produk tapi masih belum nampak kesan yg u harapkan, i suggest u cuba set kecantikan organik semulajadi yg super murah & super berkesan ni.. tapi satu hal yg u all kena ingat, lambat atau cepat kesan sesuatu produk itu bergantung pd tahap keserasian.. ada yg cepat, ada yg perlu lebih sabar..
    yg ni toner timun! u all kena buat sendiri.. senang je..

    kenapa perlu buat sendiri resepi toner timun untuk menyegar kulit muka ?
    yg ni toner timun! u all kena buat sendiri.. senang je.. ambil sebatang timun ukuran sederhana, parut utk dapatkan pati timun, boleh juga guna food processor.. pastu masukkan dalam cheese cloth, perah sekuat tenaga utk dapatkan 100% pati timun sejati. cara guna pun senang, celupkan kapas ke dalam pati timun tu, lepas tu usap ke muka. biarkan 10minit kemudian basuh dengan air bersih. atau.. u all boleh tampal beberapa keping kapas yg siap direndam dalam pati timun tu kat muka & biar sampai kering, pastu cuci bersih.. senang kan nak cantik semulajadi kan? 
    antara khasiat penyegar timun / cucumber toner ialah menghilangkan jerawat, bintik-bintik hitam, menyejukkan kulit terbakar serta menanggalkan kotoran & sel-sel kulit mati.
    Selamat mencuba.. 

    Thank you for reading.. Like !

     

    Ancient Minerals Anti-Stress Toner

    Aura Beauty Booster
    Ancient Minerals

    Sulfur Perfecting Essence


    Day Moisturizer
    MSM Sulfur

    Miracle beauty Fluid


    Sleeping Beauty Aromatherapy
    Total Cell Renewal

    Sunblock Blemish Mousse


    Daily Skin Protector
    SPF35 Sunblock

    Lip Cheek Balm

    Holistic Skin Healer
    Glossy Effect
    LIP CHEEK BALM

    Popular Posts