Teh Daun Nettle Organic Nettle Tea Bantu Kawal Berat Badan Regulasi Tekanan Darah Cuci Buah Pinggang Rawat Asma Demam Buang Toksin


Nettle merupakan sejenis herba rendah kalori yg kaya dgn kandungan vitamin C-A-B serta mineral sulfur, iron & potassium. Ia digunakan secara meluas oleh masyarakat seluruh dunia untuk membantu menurunkan berat badan secara selamat di samping membantu mencuci buanh pinggang.

minyak biji anggur asli natural grapeseed oil kawal tahap kolesterol tekanan darah bagus utk jaga berat badan

Assalamualaikum.. hello pretty girls.. all you need is love, hugs & kisses..

Salam Ramadhan ke 8 1433H..

Kita biasa dengar orang sana-sini cerita pasal khasiat & kebaikan minyak biji anggur atau grapeseed oil, kan? kan? Ye lah.. pakar-pakar kesihatan & kecantikan seluruh dunia mengesyorkan kita mengamalkan grapeseed oil utk merawat penyakit, melicinkan kulit, melebatkan rambut, menghilangkan kedutan pada kulit, mengurangkan tahap kolesterol & bermacam-macam manfaat lain. Adakah u all tau apa kandungan utama dlm minyak biji anggur yg menjadikan ia begitu istimewa & menjadi pilihan ramai?

50ML -Minyak Biji Anggur Dogaci- Turkey
Normal Price SM RM38 / SS RM41
Best Buy SM RM35 / SS RM38
---------- termasuk pos laju ----------
( rujuk ruang left-sidebar utk mengetahui harga Special Offer terkini )
( jika Special Offer telah tamat, sentiasa guna harga Best Buy )
 
ok. tak kisah lah, u all tau ke, tak tau ke, i nak tulis juga.. huhu! saje je nak cakap lebih.. jom kita selidik.. Kandungan zat pemakanan biji anggur & minyak biji anggur adalah serupa sebab minyak biji anggur dihasilkan dari proses mampatan-sejuk (cold pressed) ke atas biji-biji anggur yg ditolak-tepi atau disingkirkan ketika proses penghasilan jus anggur & pembuatan wine.

Pengusaha wine tidak memproses biji anggur tapi biji anggur tersebut tidak dibuang begitu sahaja, lalu dibeli oleh pengeluar lain utk diproses semula samada diekstrak ke dlm bentuk minyak atau diperhalus menjadi serbuk. ok? Kedua-dua minyak & serbuk biji anggur akhirnya diiktiraf sebagai pemakanan kesihatan tambahan yg tinggi nilai anti-oksidan utk membantu melambatkan proses penuaan.


Kandungan utama biji anggur :-

Monounsaturated fats 
  • Minyak biji anggur tidak mengandungi protein atau karbohidrat.
  • Merujuk US Department of Agriculture's Nutrient Database, setiap 1 sudu besar grapeseed oil mengandungi 2.19g monounsaturated fat atau orang kita panggil lemak mono tak tepu.
  • Mengikut kajian Harvard School of Public Health, lemak mono tak tepu ini merupakan lemak sihat yg boleh mengurangkan risiko serangan penyakit jantung.
Polyunsaturated fats
  • Makna dia lemak poli tak tepu, juga dikenali sebagai lemak sihat.
  • Setiap 1 sudu besar minyak biji anggur mengandungi 9.5g lemak poli tak tepu. Apa kebaikan polyunsaturated fats ini? Ye, pengambilan lemak poli tak tepu pada kadar sederhana mampu menurunkan paras kolesterol dlm darah & mengurangkan tekanan darah tinggi.
  • Sebahagian lemak poli tak tepu tidak dihasilkan oleh tubuh kita sendiri, maka amat penting kita menambah pengambilan lemak jenis ini melalui sumber pemakanan harian, contohnya minyak biji anggur, clear? good..
Saturated fats
  • Ini dia lemak tepu.
  • Mengambil makanan yg tinggi lemak tepu akan meningkatkan paras LDL (low density lipoproteins) atau 'kolesterol jahat' yg akhirnya akan menyempitkan saluran darah & mengakibatkan timbulnya penyakit kardiovascular (serangan jantung). 
  • Setiap 1 sudu besar minyak biji anggur hanya mengandungi 1.306g lemak tepu. Lihat, kandungan lamak mono & poli tak tepu dlm grseed oil jauh lebih tinggi berbanding lemak tepu, maka usaha u all menggunakan minyak biji anggur adalah pilhan yg bijak!
Phytosterols 
  • USDA mencatatkan setiap 1 sudu besar grapeseed oil mengandungi 24mg phytosterols. 
  • Pystosterols merupakan komponen asas tumbuhan yg membantu usus menapis kolesterol dari makanan yg diambil, ini bermakna secara tak langsung ia turut mengurangkan paras kolesterol jahat dlm darah. 
  • Menurut kajian Washington University School of Medicine 2010, phytosterols yg ditemui dlm ekstrak biji anggur mampu mempercepatkan proses metabolisma kolesterol. Maksud ia menyingkirkan lebihan kolesterol dr makanan & mengurangkan kadar serapan kolesterol ke dlm usus. 
Thank you for reading.. Like!

minuman panas habbatus sauda hot black seed drinks sesuai rawat semua jenis penyakit biasa hingga tahap kronik mabuk keracunan barah sakit jantung

Assalamualaikum.. hello pretty girls.. all you need is love, hugs & kisses..

Habbatus Sauda ialah jintan hitam atau orang puteh panggil black seed. (lepas ni, i ringkaskan jadi HS ye.. penat tau nak taip panjang-panjang, banyak kali plak tuh..) Sebelum ni, i amalkan minyak HS & serbuk biji HS setiap hari, pagi & petang (eh! tipu.. bukan setiap hari la.. biasanya selang sehari gitu.. kadang-kadang tak ambil langsung iaitu masa kehabisan stok..) Sekarang ni, i terjumpa cara paling santai ceria utk menikmati khasiat HS sepenuhnya, sedap & penuh aroma.. dgn segala hormatnya.. memperkenalkan Minuman Panas Habbatus Sauda! (Hot Black Seed Drinks!)

12Sachets -Hot Black Seed Drinks- Malaysia
Normal Price SM RM40 / SS RM45
Best Buy SM RM38 / SS RM43
---------- termasuk pos laju ----------
( rujuk ruang left-sidebar utk mengetahui harga Special Offer terkini )
( jika Special Offer telah tamat, sentiasa guna harga Best Buy )

- maaf kehabisan stok - harap maklum -
 

Senang je cara nak minum ni. u all masak air, pastu tuangkan 1 uncang Hot Black Seed Drinks ke dlm cawan, tambah air panas, kacau & minum.. pergh!!! lepas beberapa minit u all jadi bertenaga, bertambah semangat & tak sabar-sabar nak buat kerja.. walaupun tak de kerja, u all sanggup cari kerja sebab u all tak boleh duduk diam, kepanasan.. best tau! senang keluar peluh.. juga bagus utk kawal tahap kolesterol & gula dlm darah.. juga disyorkan utk para ibu dalam pantang, cepat memulihkan rahim & melancarkan pengeluaran susu ibu..

HS mengandungi lebih dari 100 komponen kimia bermanfaat utk penjagaan & perawatan kesihatan. Kandungan HS merangkumi 21% protin, 38% karbohidrat & 35% minyak pati serta asid lemak. Lain2 bahan aktif dlm Hs termasuk linoleic acid, oleic acid, calcium, potassium, iron, zinc, magnesium, selenium, vitamin A, vitamin B, vitamin B2, niacin &  vitamin C.

sebenarnya i nak cerita banyak lagi pasal HS ni.. i sambung kemudian ye.. rasa nak termuntah dah dok terjemah artikel HS dlm BI ke BM ni.. dah la tak berapa reti english, speaking berterabur.. adoi.. dictionary koyak rabak plak ni.. penjual online lain tu bukan amek kisah pun.. asal bole je  download & upload artikel ni ke dlm blog dorg.. dorg bersenang lenang di atas usaha keras i.. betul i tak redha lanun-lanun yg sesenang hati mencetak rompak tu.. sekian.. 

Thank you for reading.. Like!

kapsul serbuk biji anggur asli natural grapeseed powder sihat cantik muda kecilkan pori pori hilangkan jeragat

Assalamualaikum.. hello pretty girls.. all you need is love, hugs & kisses..

Announcing..

Kapsul serbuk biji anggur in the house!!! u all perasan tak? rasanya dah lebih setahun u all ternanti-nanti kemunculan produk ni kan? lama giler tu.. i nak bagitau ni, importer baru je bawa masuk produk kapsul biji anggur ni tau! direct from Turkey la.. i dah beli 12botol (stok utk setahun) utk kegunaan sendiri.. mak ai!? apa pasal i beli banyak-banyak ni? the answer is, produk ni selalunya cepat habis & i tak sanggup lg terputus bekalan kecantikan semulajadi & awet muda yg sangat berkesan ni. i tell u..

60Capsules -Kapsul Biji Anggur Avicenna- Turkey
Normal Price SM RM58 / SS RM61
Best Buy SM RM55 / SS RM58
---------- termasuk pos laju ----------
( rujuk ruang left-sidebar utk mengetahui harga Special Offer terkini )
( jika Special Offer telah tamat, sentiasa guna harga Best Buy )

Biji anggur mengandungi Oligomeric Proantho Cyanidin (OPC), sejenis antioksida yg 50 kali lebih hebat dari vitamin E & 20 kali lebih hebat dari vitamin C, ia berguna utk mencegah penyebaran radikal bebas dlm badan. Para penyelidik di Jepun mendapati ekstrak biji anggur boleh memulihkan kegelapan kulit akibat pendedahan pd sinar UV. Ia juga membantu meningkatkan penghasilan vitamin C & bergabung bersama collagen untuk meningkatkan kesihatan sel-sel & keanjalan kulit.

[Mesej dari miss stylish]
saya makan kapsul ekstrak biji anggur sejak 2 tahun lepas. setelah beberapa bulan pengambilan, saya perasan kulit muka saya makin cerah. Saya percaya, ini mesti kerana supplement biji anggur, sebab masa tu saya tak guna apa-apa produk kecantikan pencerah muka.
Sebelum tu makan biji anggur ni, bahagian pipi saya ada tompok jeragat. Lepas setahun makan biji anggur, kesan jeragat tu dah hilang. Memang terkejut besar! saya akan terus amalkan produk ni sampai bila-bila.
Tapi, ikut pengalaman saya, dietary supplement is not a magic. kita tak boleh nampak kesan yg ketara dlm masa yg singkat. Saya bagi masa 3 bulan utk nampak kesan sebenarnya.
[Mesej berakhir ]

Selalunya orang-orang makan serbuk biji anggur ni sebab nak nampak muda la walaupun umur dah tua (termasuk i sendiri..) Semua orang akan tua kan? tak de manusia makin lama hidup tak tua-tua. Jin & hantu je yg tak tua sampai kiamat.. tau kan? Kita ni cuma nak lambatkan proses penuaan tu supaya walaupun pada usia 60-an kita masih nampak macam 40-an. tak gitu? (bebel la plak..) kalau gitu, u all cuba la amalkan serbuk biji anggur ni ye..

Utk orang-orang yg makin meningkat usianya, elok makan serbuk biji anggur ni utk menjaga tahap kesihatan & mencegah penyakit.
 

Lain-lain khasiat serbuk biji anggur :- 
  • Memulih kerosakan pd sel-sel DNA manusia hasil dari kegiatan radikal bebas
  • Kaya anti-oksida larut-air yg mudah meresap utk meningkatkan keupayaan melawan serangan penyakit
  • Membantu menguatkan & menganjalkan saluran darah
  • Merangsang penghasilan kolagen utk kecantikan kulit & awet muda
  • Melancarkan perjalanan darah
  • Mangandungi agen anti-rengsa, anti-bengkak, anti-bakteria, anti-virus & anti-kanser
  • Mengurangkan gangguan yg tidak menyenangkan saat wanita menghampiri menopos
  • Memelihara & memulihkan sel-sel & tisu badan utk kesihatan sel & kecantikan kulit
  • Menghalang penyempitan, kerapuhan & pengerasan pembuluh darah, mengurangkan risiko serangan penyakit jantung.
Cara Pengambilan :-
  • Utk menjaga kesihatan umum / awet muda:-
>> 2 kapsul, sekali sehari (selepas makan pagi / malam)
  • Utk orang yg kuat bekerja / asthma / tertekan:-
>> 2 kapsul, 2 kali sehari (selepas makan pagi & malam)
  • Utk rawatan penyakit:-
>> 4 kapsul, 2 kali sehari (selepas makan pagi & malam)
Rata-rata pakar perubatan tradisional & moden tidak menggalakkan pengambilan serbuk biji anggur bagi ibu hamil, ibu menyusu & kanak-kanak berusia 12 tahun ke bawah. Tiada kajian khuhus yg menunjukkan kesan kebaikan serbuk biji anggur pada mereka yg tersebut ini. wallahu'alam..  

Thank you for reading.. like !

       

      Ancient Minerals Anti-Stress Toner

      Aura Beauty Booster
      Ancient Minerals

      Sulfur Perfecting Essence


      Day Moisturizer
      MSM Sulfur

      Miracle beauty Fluid


      Sleeping Beauty Aromatherapy
      Total Cell Renewal

      Sunblock Blemish Mousse


      Daily Skin Protector
      SPF35 Sunblock

      Lip Cheek Balm

      Holistic Skin Healer
      Glossy Effect
      LIP CHEEK BALM

      Popular Posts