Follow My Instagram

Buat Sendiri Minyak Zaitun Perisa Lemon Enak Lazat Berkhasiat Penyedap Masakan Sihat Semulajadi Menyelerakan


tak payah muqaddimah panjang2 ye.. baca tajuk je u all dah faham keseluruhan cerita.. ok.. i cuma nak bagitau cara2 buat sendiri minyak zaitun perisa lemon yg enak & berkhasiat. asalkan u ada dapur & bahan2 yg diperlukan, u are good to go.. utk u all yg nak amalkan pemakanan bubur oatmeal yg sedap & menyelerakan sambil menguruskan badan, klik link di bawah, follow aje..

hye sayang-sayang semua.. beautiful is you..

>>> my top slimming tips makan bubur oatmeal setiap hari hilang 2kg dlm masa sebulan oatmeal tinggi serat kempiskan perut <<<

Bahan2 Yg Diperlukan Untuk Buat Sendiri Minyak Zaitun Perisa Lemon
  • 1 biji lemon (beli lemon yg segar ye..) 
  • 10 biji lada hitam 
  • 1 cawan minyak zaitun 
  • pengupas sayur 
  • periuk 
  • penapis 
  • botol kosong

Cara Penyediaan Minyak Zaitun Perisa Lemon
  • pastikan lemon tu sihat & segar sebab kita guna bahagian kulit saje, bukan isi.
  • bersihkan lemon & keringkan samada lap dgn towel atau biar kering sendiri.
  • kemudian racik bahagian kulit macam dlm gambar di atas, jangan terkena isi ye..
  • tuang minyak zaitun ke dlm periuk.
  • masukkan lada hitam, panaskan atas api paling kecil, jangan sampai mendidih.
  • agak2 dah panas, masukkan lemon peel tadi, masih atas dapur, biar 10minit.
  • kemudian tutup api & biar 2 jam.
  • bila dah sejuk, tapis minyak utk buang lemon peel.
  • tuang minyak bersih ke dlm botol baru, masukkan semula lada hitam.
  • siap utk digunakankan.
lemon flavoured olive oil in da house without black pepper..!

tu resepi asal nya.. yeay!!! tepuk tangan kuat2.. macam i kan.. i suka tengok lemon peel dlm minyak zaitun tu, so i tak buang lah.. macam dlm gambar di bawah ^_^ ceria kan? i suka & rasa sangat bahagia bila tengok urat2 lemon peel dlm botol tu.. haha! it's kind of eye therapy.. apa2 aje lah Yatt Lateef..

my version of lemon infused olive oil.. loving it..!

inilah resepi paling senang utk sediakan minyak zaitun perisa lemon segera & boleh digunakan serta merta. habiskan minyak zaitun berperisa lemon ini dlm masa 4 minggu ye.. jika u all inginkan resepi minyak berperisa yg boleh bertahan hinga berbulan atau setahun, visit semula my blog ye ^_^ i akan berikan resepi minyak zaitun berperisa yg tahan lama. ok? muchas gracias por todo su apoyo,  me gustas mucho!!! tak faham tak pe..

Thank you for reading.. Be the first to LIKE & SHARE ! Vamos

0 comments:

Post a Comment

What Say You?

 

Ancient Minerals Anti-Stress Toner

Aura Beauty Booster
Ancient Minerals

Sulfur Perfecting Essence


Day Moisturizer
MSM Sulfur

Miracle beauty Fluid


Sleeping Beauty Aromatherapy
Total Cell Renewal

Sunblock Blemish Mousse


Daily Skin Protector
SPF35 Sunblock

Lip Cheek Balm

Holistic Skin Healer
Glossy Effect
LIP CHEEK BALM

Popular Posts