Follow My Instagram

Sunblock Blemish Lotion Daily Protector Bedak Asas Cecair Tidak Melekit Mudah Rata Dwi Fungsi Kulit Cerah Lembut Halus Gebu Tanpa Bedak dan Solekan Tebal Lagi

alhamdulillah.. akhirnya berkat sokongan padu keluarga & rakan2 serta semangat yg sentiasa memuncak, i berjaya siapkan my exclusive project on a new homemade organic beauty formula, sunblock blemish lotion with spf30++ yg ditunggu2 sejak Disember 2014. Satu2-nya bedak asas berpelindung matahari terulung di Malaysia yg boleh dijadikan masker & dibawa tidur kerana ia bebas dari segala jenis bahan kimia berbahaya! Kenapa I sanggup bergadai masa, wang & tenaga utk buat sendiri sunblock ini?

setiap kali i beli foundation, i akan baca bahan2 yg tertulis dlm ingredient listings, hingga tiba saatnya i rasa tak sampai hati nak tempek muka dgn benda2 yg i sendiri tergagap2 nak menyebutnya.. rasa macam.. ah! forget it.. let's opt for natural beauty, follow me, will u?

walaupun formula sunblock blemish lotion ini (singkatannya SBBL ye, jimat masa ^_^) dirumus dari 100% komposisi minyak tapi ia tidak meninggalkan kesan melekit & berminyak pada kulit. hanya sedikit sapuan, ia merata dgn sempurna, tiada kesan campuk2, tidak tebal, tidak rimas, tidak menyumbat pori2 & kulit boleh bernafas dgn lancar.

SBBL ini mampu mencerah kulit, menghilangkan kesan parut, jeragat & sekaligus memperelok sturuktur kulit dari tanda2 cela lainnya.. syaratnya kena guna secara berterusan ye..




Kebaikan SBBL Secara Ringkas
  • Bahan asas adalah Minyak Organik (Jojoba, Sunflower Seed, Sweet Almond, Grapeseed & Evening Primrose Oil) mampat-sejuk yg diadun ke dlm kebanyakan formula krim pelembap jenama terkenal.
  • Kombinasi French Clay Organik tulen (Green, Yellow, Pink & Red) berfungsi utk membersih & detox kulit dgn selamat, that's why boleh dibawa tidur, tampal tebal sikit jadi masker utk detox & rejuvenasi sel.
  • Arrowroot Powder & Kaolin Clay memberi kesan matte finish pd kulit, juga berkesan mengawal kulit yg sgt berminyak & melembutkan kulit yg kasar. Adhere well to skin but not clogging the pores.
  • Gabungan Shea Butter & Beeswax menjadikan SBBL ini kalis air utk tempoh 2 jam. disarankan u all ulang pakai SBBL ini jika terdedah pada cahaya matahari melebihi 2 jam. walaupun kalis air, ia senang dicuci kerana kandungan Jojoba & Sunflower Seed Oil yg tinggi memudahkan sebatian minyak & air.
  • Kombinasi Serbuk Mineral Mikro memberikan kuasa perlindungan cahaya matahari spf30++, bermakna boleh terdedah pada cahaya matahari dlm tempoh 2 jam. SBBL ini boleh diulang pakai setiap selepas 2 jam berada dlm cahaya matahari.
  • Kombinasi Minyak Pati Lavender, Ylang-Ylang, Geranium, Frankincense, Palmarosa & Sandalwood.
  • Green Tea Extract & Vitamin E sebagai antioksidan powerful utk mengurangkan kesan radikal bebas, utk tujuan pelembapan & anti-penuaan.
  • Tepung Ubi Kayu - melembut, mencerah & menegangkan kulit di samping mencegah alahan & kemerahan pada kulit. hmmm.. pernah guna tepung ubi kayu dlm masker muka buatan sendiri? u all patut masukkan bahan ini..

Sumber Organik SB Blemish Lotion Daily Protector
Cold Pressed Organic Oils (Jojoba, Sunflower Seed & Sweet Almond), Grapeseed Oil, Evening Primrose Oil, Pure Unrefined Shea Butter, Beeswax, Green Tea Extract, Vitamin E, Arrowroot Powder, Tapioca Flour, Kaolin Clay, Micronized Minerals, Pure French Clays (Green, Yellow, Red, Pink), Essential Oils (Lavender, Ylang-Ylang, Geranium, Frankincense, Palmarosa & Sandalwood)

Cara Guna SB Blemish Lotion Daily Protector
  • picit sedikit SBBL, dot sedikit atas dahi & ratakan, memadai guna jari. boleh juga guna span.
  • dot sedikit di bahagian pipi kanan & ratakan macam u all pakai foundation lain tu la, sama je..
  • kemudian dot sedikit bawah mata & ratakan.
  • buat sama di bahagian pipi kiri..
  • jika u all mempunyai kulit yg sangat kering, sila sapu krim / losyen pelembap terlebih dahulu. atau boleh guna Mineral Perfecting Essence. 
  • selepas pakai SBBL, u all boleh berbedak atau bersolek nipis2 seperti biasa.
  • SBBL ini sesuai utk kegunaan perlidungan harian. selamat digunakan 365 hari setahun, insyallah.. faham sayang?

15ml SPF35 Sunblock Blemish Lotion Daily Skin Protector
PINK / BEIGE
Normal Price SM RM68
BEST BUY SM RM55
----------- Tidak Termasuk Kos Pos -----------
( rujuk ruang left-sidebar utk mengetahui harga Special Offer terkini )
( jika Special Offer telah tamat, sentiasa guna harga Best Buy )

Thank you for reading.. Be the first to Like & Share ! Vamos..

0 comments:

Post a Comment

What Say You?

 

Ancient Minerals Anti-Stress Toner

Aura Beauty Booster
Ancient Minerals

Sulfur Perfecting Essence


Day Moisturizer
MSM Sulfur

Miracle beauty Fluid


Sleeping Beauty Aromatherapy
Total Cell Renewal

Sunblock Blemish Mousse


Daily Skin Protector
SPF35 Sunblock

Lip Cheek Balm

Holistic Skin Healer
Glossy Effect
LIP CHEEK BALM

Popular Posts