promosi natural beauty pre cleanser minyak habbatus sauda sabun timun rahsia kulit cerah berseri dalam masa 15 hari

assalamualaikum.. hello pretty girls.. all you need is love, hugs & kisses..

tajuk entry kali ni sangat mengancam kan? ye la tu.. kalau tak perasan tak sah, kan.. kalau u betul2 nak ikut cara penjagaan kecantikan secara semulajadi, i cadang u mulakan dengan basic skin care yg i cakap ni.

sebelum ni i pernah guna bermacam jenis minyak organik utk buang kesan kotoran, bedak, habuk, asap, debu & jerebu pd kulit muka. antaranya minyak aprikot, minyak argan, minyak biji anggur, minyak kelapa dara & minyak zaitun. semuanya bagus, cuma ada satu yg terbagus di antara semua yg bagus-bagus itu, ok? i juga pernah cuba bermacam jenis sabun untuk cuci muka, tak payah la i sebut satu per satu, kang sampai esok pagi tak habis cerita pasal sabun.

sekarang i nak cerita pasal dua jenis produk organik yg sangat simple, sangat berkesan & menjadi pada kulit i.. i couldn't believe my eyes, but my skin has totally improved in 15 days! harga berpatutan & tentu sekali produk semulajadi bebas kimia, selamat utk kegunaan jangkamasa panjang, u all boleh amalkan selagi hayat dikandung badan, ok?

50ML -Minyak Habbatus Sauda Dogaci- Turkey (+)
 100G -Sabun Timun (Cucumber) Hemani- Pakistan
Normal Price SM RM63 / SS RM66
Best Buy SM RM55 / SS RM58 
---------- termasuk pos laju ----------
( rujuk ruang left-sidebar utk mengetahui harga Special Offer terkini )
( jika Special Offer telah tamat, sentiasa guna harga Best Buy  )

kenapa perlu guna minyak habbatus sauda sebagai pre cleanser ?
ramai orang sudah tau tentang khasiat minyak habbatus sauda yg menjadikan ia paling berpotensi utk penjagaan luaran & dalaman tubuh badan, so i rasa tak perlu la nak cerita panjang lebar tentang kandungannya, ok?
now, i just want to share with you, my experience using this oil. i guna minyak habbatus sauda ni sebagai pre-cleanser. the only thing yg i nampak lepas 15 hari ialah kulit i makin tegang, pori-pori jadi lebih halus & tekstrur kulit juga makin lembut.
minyak habbatus sauda kaya dengan linoleic acid & arginine membantu melegakan alahan pada kulit sentisitif, membasmi radikal bebas & berupaya menyembuhkan kesan luka, calar, kudis & jerawat.
selain membersih kulit, ia juga memperbaiki keanjalan kulit, memulih sel-sel kulit, mencegah kedutan sebelum masa & memulih kesan parut.
terbukti sifat anti-bakteria & anti-kulat pd minyak habbatus ini sauda berjaya membunuh kuman penyebab jerawat & mencegah timbulnya jerawat baru. trust me, kalau u all amalkan minyak ni sebagai pemakanan dalaman secara konsisten, u all akan dapati tahap kesihatan bertambah baik & keadaan kulit kelihatan segar bermaya. no doubt, this is the best oil in the world!
i suka dengan kesannya yg menjadikan kulit nampak lebih bersinar & berseri. walaupun kulit i tak seputih Maria Sharapova tapi yg penting my skin nampak segar bermaya & bagi i itu sudah cukup untuk tambah rasa yakin diri.
cara guna pre cleanser minyak habbatus sauda :-
(⁀‵⁀) ♥.
..`⋎´ ♥¸.•°*”˜˜”*°•..♥ pre cleanser bermaksud kita pakai sebelum cuci muka, fungsi sama macam cleansing milk la..
  • (1) ratakan & urut muka dengan minyak habbatus sauda
  • (2) lembapkan kapas, lepas tu lap muka utk buang kotoran & makeup pd muka.
  • (3) lepas tu baru cuci muka dengan sabun timun
     
    Ini Sara, anak dara i la.. dulu kulit Sara banyak jerawat pasir & jerawat bermusim (ye masa dekat-dekat nak period banyak jerawat besar-besar muncul kat dahi & atas kening). sekarang kulit dia makin cantik, clean & clear.. i like.. Sara pakai sabun timun saje, dia tak suka minyak habbatus sauda tu, busuk katanya.. katanya..

    kenapa perlu guna sabun timun utk cuci muka ?
    kalau u cari maklumat di internet ni, u akan jumpa bermacam alasan yg menyokong kebenaran tentang khasiat & kebaikan pati timun utk cantik semulajadi.
    Sekarang i paling suka sabun timun ni, bau dia lembut, buih dia lembut, membersih muka dengan lembut tapi berkesan menghilangkan semua jerawat pasir & jerawat yg besar-besar, juga menghilangkan kesan sunburn. Sesuai utk semua masalah kulit & lembut utk kegunaan kulit remaja.
    selama ni i buat tak tau je dengan sabun timun ni.. alahai.. malasnya nak try sabun ni, nampak macam low class je, nama pun timun kan.. i cuma beli dua ketul utk cuba tapi sampai ke sudah i tak cuba sebab i lebih tertarik dengan sabun saffron, cinnamon, lavender, tamarind, ginseng bla bla bla.. sampaikan i rasa tak syok nak promosi sabun timun ni.. tak tau pasal apa.. haha! cekadak betul!
    habis tu, macam mana i tergerak hati nak cuba sabun timun ni? al-kisah.. i baru perasan kulit anak dara i tu makin gebu, putih berseri, semua jerawat pasir sudah hilang, semua jerawat yg besar pun sudah hilang, ye sama sekali tak de langsung kesan parut. i pun tanya la.. apa yg dia pakai.. setau i, dia guna sabun lavender & tempek aloe vera gel utk keringkan jerawat tu. hah? dia cakap dia pakai sabun timun! lepas tu apa lagi.. i pun teruja tahap gaban nak mencuba.. lalala..
    so, kalau u dah cuba macam-macam produk tapi masih belum nampak kesan yg u harapkan, i suggest u cuba set kecantikan organik semulajadi yg super murah & super berkesan ni.. tapi satu hal yg u all kena ingat, lambat atau cepat kesan sesuatu produk itu bergantung pd tahap keserasian.. ada yg cepat, ada yg perlu lebih sabar..
    yg ni toner timun! u all kena buat sendiri.. senang je..

    kenapa perlu buat sendiri resepi toner timun untuk menyegar kulit muka ?
    yg ni toner timun! u all kena buat sendiri.. senang je.. ambil sebatang timun ukuran sederhana, parut utk dapatkan pati timun, boleh juga guna food processor.. pastu masukkan dalam cheese cloth, perah sekuat tenaga utk dapatkan 100% pati timun sejati. cara guna pun senang, celupkan kapas ke dalam pati timun tu, lepas tu usap ke muka. biarkan 10minit kemudian basuh dengan air bersih. atau.. u all boleh tampal beberapa keping kapas yg siap direndam dalam pati timun tu kat muka & biar sampai kering, pastu cuci bersih.. senang kan nak cantik semulajadi kan? 
    antara khasiat penyegar timun / cucumber toner ialah menghilangkan jerawat, bintik-bintik hitam, menyejukkan kulit terbakar serta menanggalkan kotoran & sel-sel kulit mati.
    Selamat mencuba.. 

    Thank you for reading.. Like !

    1 comments:

    Post a Comment

    What Say You?

     

    Ancient Minerals Anti-Stress Toner

    Aura Beauty Booster
    Ancient Minerals

    Sulfur Perfecting Essence


    Day Moisturizer
    MSM Sulfur

    Miracle beauty Fluid


    Sleeping Beauty Aromatherapy
    Total Cell Renewal

    Sunblock Blemish Mousse


    Daily Skin Protector
    SPF35 Sunblock

    Lip Cheek Balm

    Holistic Skin Healer
    Glossy Effect
    LIP CHEEK BALM

    Popular Posts