EXCLUSIVE AGENTS Put your Mouse on Text to Make it STOP
JOHOR JOHOR BAHRU Shahida 019.634.9786 || KOTA TINGGI Shamshah 013.747.9978 || PULAI/SKUDAI Ummu Kalsom 010.234.1772 --- KEDAH SUNGAI PETANI Cik Hazwani 014.257.6711--- KELANTAN GUA MUSANG Arwinn 013.324.7064 --- NEGERI SEMBILAN SENAWANG Zanarita 019.386.3341 --- PAHANG JENGKA Zaza 014.844.3891 || KUANTAN Zura 019.207.3203 || TEMERLOH Ieza 013.709.6442--- PERAK IPOH Leeya 019.518.0817 || TAIPING Cik Yaya 012.255.0810
SELANGOR AMPANG Caseh BeautyHouse 018.977.5178 || DANAU KOTA/SETAPAK Hani 012.232.0661 || KAJANG Ina 011.2880.8442 || KAJANG/SEMENYIH Noreen 013.218.7000 || PANDAN INDAH Irdania 012.650.5916 || PETALING JAYA Muamnah 013.333.4512 || SEPANG/KLIA Nani 011.2842.4120 || SERDANG Amni 013.222.7412 || SHAH ALAM Shima 013.394.3873
Rujuk Ruang Left-Sidebar Untuk Mengetahui Harga Special Offer Terkini
Jika Special Offer Telah Tamat, Sila Guna Harga BEST BUY

Manfaat Kesihatan Biji Chia Seeds Resepi Jus Minuman Pembekal Tenaga Sesuai Diminum Sebelum Jogging Atau Bersenam

Saturday, March 2, 2013


gambar atas, ehsan bobsredmill.com. as i know, it's called chia seeds. other people affirm that it's just a different name of biji selasih. actually, they are different. why do i say chia seeds & biji selasih are two different things? sebab i nampak perbezaannya. kalau u all rendam biji selasih, lama-lama u akan nampak bahagian dalam yg warna hitam tu akan kelihatan nyata hitam sehitam-hitamnya. on the other hand, walau selama mana pun chia seeds direndam, bahagian dalam tu tetap berwarna kelabu asap, never turn to black.. tak ketara sangat pun, maka ramai yg anggap mereka serupa. tapi i tak kisah.. so, tiada sengketa antara kita, ok?

hello pretty ladies.. beautiful is you..

Resepi Jus Pembekal Tenaga (Jus Delima + Perahan Limau Nipis + Chia Seeds)
  • (sediakan 1 bekas minuman berkapasiti 500ml, masukkan 4 sudu besar chia seeds, tuang air & biar rendam semalaman) 
  • (esok pagi) buat 500ml jus delima dalam bekas minuman berkapasiti 1-1.5liter 
  • masukkan perahan air limau nipis ke dalam bekas jus delima tadi. kacau. 
  • masukkan 500ml air bercampur chia seeds yg direndam semalam. 
  • minum anggaran 200ml sebelum bersenam / workout! 
  • selebihnya boleh diminum & habiskan semasa bersenam. 

(ini jus delima plus 4 sudu besar chia seeds yg dah kembang) haaa! i dah siap rendam chia seeds tu banyak2, masa nak guna tu cedok je pastu masukkan dalam jus..

arini ialah hari ke-17 i minum pelbagai jenis jus bercampur chia seeds ni. arini juga i berjaya kayuh basikal selama 1 jam.. pastu tak penat langsung.. rasa macam nak kayuh lagi & lagi.. i tell u.. superb!


500ML - Whole Chia Seeds - Cosway
Member / Promotion Price - Rujuk Dealer / Stokis Cosway
-- Saya tak Jual --
( Dapatkan produk ini dari stokis Cosway berhampiran
u can use my new Member-Id VPY.260.120 )
==================================================

kebaikan jus minuman pembekal tenaga Chia Seeds
  • boleh bersenam dalam jangkamasa lebih lama tanpa rasa letih & lapar yg keterlaluan. 
  • melanjutkan tempoh hidrasi (bekalan air) dalam badan - dapat elak cramp atau kejang urat. 
  • tidak mudah rasa semput atau sesak nafas atau termengah-mengah walau bersenam lebih lama dari biasa. 


selamat mencuba..

Thank you for reading.. Be the first to LIKE & SHARE ! Vamos
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Get Notified, Subscribe

About Me

Homemade Beauty Expert

hello.. i'm Yatt, 45, young, authentic, healthy, funny! happiest mom with 3 super kids - sara, sufi, saiful.

i'm overwhelmed with gratitude for all the blessings that keep coming my way. HOPE is my dictionary, LOVE is my DNA. i expect MIRACLES & i open to the flow of great abundance in all areas of my LIFE. thank you for reading. vamos!

Contact Me


017.200.1820 / 011.2125.6166

embrazeme@gmail.com


About EmbrazeMe

Formula Kecantikan Homemade

Menyelesaikan masalah parut kedut kusam kendur sunburn tanpa kesan negatif yg memudaratkan.

Organic homemade skin care. Kulit cantik cerah bebas jerawat halus licin gebu anjal. Rawat masalah jerawat jeragat pori-pori. Rahsia kulit sihat awet muda. Natural Beauty Recipes inspired by the Homemade Beauty Expert.

Vision & Mission

EmbrazeMe Homemade Beauty

We are committed in developing & providing the most luxurious organic homemade skincare that everyone can see & feel the result without any worry of dangerous chemicals that may damage their skin in the future. We assure that our beauty formula is 100% homemade, well served organically & can be eaten safely.

Sweet Darlings

Like Yatt Lateef

Like EmbrazeMe

Weight Loss Tips & Beauty Recipes

Siapa Kata Nak CANTIK Harus MAHAL ?

Japanese Green Tea + Lime Juice
<> Buat secawan teh hijau Jepun (ada dijual di kedai organik).
<> Masukkan jus dari perahan sebiji limau nipis, kacau & minum ketika masih suam.
<> Amalkan 3 kali sehari - pagi, tengahari & malam.

DIY Homemade Beauty

Thank You For Visiting..

Google+ Followers

Contact Form

Name

Email *

Message *