fhth bbg g

fsdfgg fff

nnnasdasdasd

the ave

vv fsdfsdf sdf

The Founder !

hello.. this is Yatt, 44. authentic, healthy, funny! happiest mom with 3 super kids - sara, sufi, saiful.

i'm overwhelmed with gratitude for all the blessings that keep coming my way. HOPE is my dictionary, LOVE is my DNA. i expect MIRACLES & i open to the flow of great abundance in all areas of my LIFE. thank you for reading. vamos!

EmbrazeMe - About !

Produk kecantikan organic homemade menyelesaikan masalah parut kedut kusam kendur sunburn tanpa kesan negatif yg memudaratkan.

Organic homemade skin care. Kulit cantik cerah bebas jerawat halus licin gebu anjal. Rawat masalah jerawat jeragat pori-pori. Rahsia kulit sihat awet muda. Beauty Spirit inspired by Organic Beauty Expert.

EmbrazeMe - Mission !

100% ORGANIC & HOMEMADE
We are committed in developing & providing the most luxurious organic homemade skincare that everyone can see & feel the result without any worry of dangerous chemicals that may damage their skin in the future. We assure that our beauty formula is 100% homemade, well served organically & can be eaten safely.

vnbsfsdfnb

JOHOR
KOTA TINGGI Shamshah 013.747.9978
PULAI Ummu Kalsom 010.234.1772

KEDAH
KULIM / SUNGAI PETANI Cik Hazwani 014.257.6711

KUALA LUMPUR
PUTRAJAYA Aisya 019.275.3696

PAHANG
JENGKA Zaza 014.844.3891
KUANTAN Zura 019.207.3203
TEMERLOH / MENTAKAB Ieza 011.1698.8984

PERAK
IPOH Leeya 019.518.0817 / 011.3251.8799
TAIPING Cik Yaya 012.255.0810

SELANGOR
AMPANG NurCaseh BeautyHouse (Hawa) 018.977.5178
CHERAS Aidillah 011.2125.6166
DANAU KOTA / GOMBAK Hani 012.232.0661
KAJANG / BANGI Ina 011.2880.8442
KAJANG / SEMENYIH Noreen 013.218.7000
PANDAN INDAH Irdania 012.650.5916
PETALING JAYA Muamnah 013.333.4512
RAWANG Safiah 013.565.5128
SEPANG / KLIA Azanani 011.2842.4120
SERDANG Amni 013.222.7412
SHAH ALAM Shima 013.394.0873

TERENGGANU
MARANG Wawa 012.965.4480
KEMAMAN Effy 019.969.2170

What’s Hot

manfaat kesihatan biji chia seeds resepi jus minuman pembekal tenaga berkekalan sesuai diminum sebelum jogging atau bersenam di gym

assalamualaikum.. hello pretty girls.. 

hai sayang.. cer tengok gambar bawah, ehsan bobsredmill.com as i know, it's called chia seeds. other people affirm that it's just a different name of biji selasih. actually, they are different. why do i say chia seeds & biji selasih are two different things? sebab i nampak perbezaannya. kalau u all rendam biji selasih, lama-lama u akan nampak bahagian dalam yg warna hitam tu akan kelihatan nyata hitam sehitam-hitamnya. on the other hand, walau selama mana pun chia seeds direndam, bahagian dalam tu tetap berwarna kelabu saja, never turn to black! hah! tu saja bezanya, tak ketara sangat pun, maka ramai yg anggap mereka serupa. tapi i tak kisah u nak cakap benda tu sama.. yg penting i beli chia seeds, rendam banyak-banyak, kemudian masukkan ke dalam resepi jus minuman sesuka hati & yakin sedalam-dalamnya bahawa i sedang menelan chia seeds. gitu.. so, tiada sengketa antara kita, ok?


resepi jus minuman pembekal tenaga (jus delima + perahan limau nipis + chia seeds), diminum sebelum bersenam & ketika bersenam :-
  • (sediakan 1 bekas minuman berkapasiti 500ml, masukkan 4 sudu besar chia seeds, tuang air & biar rendam semalaman)
  • (esok pagi) buat 500ml jus delima dalam bekas minuman berkapasiti 1-1.5liter
  • masukkan perahan air limau nipis ke dalam bekas jus delima tadi. kacau.
  • masukkan 500ml air bercampur chia seeds yg direndam semalam. 
  • minum anggaran 200ml sebelum bersenam / workout!
  • selebihnya boleh diminum & habiskan semasa bersenam.

(ini jus delima plus 4 sudu besar chia seeds yg dah kembang) haaa! i dah siap rendam chia seeds tu banyak-banyak, masa nak guna tu cedok je pastu masukkan dalam jus) arini ialah hari ke-17 i minum pelbagai jenis jus bercampur chia seeds ni. arini juga i berjaya kayuh basikal selama 1 jam!!! pastu tak penat langsung!!! rasa macam nak kayuh lagi & lagi.. i tell u.. superb!

kebaikan jus minuman pembekal tenaga :-
  • boleh bersenam dalam jangkamasa lebih lama tanpa rasa letih & lapar yg keterlaluan.
  • melanjutkan tempoh hidrasi (bekalan air) dalam badan - dapat elak cramp atau kejang urat.
  • tidak mudah rasa semput atau sesak nafas atau termengah-mengah walau bersenam lebih lama dari biasa.

selamat mencuba..

Thank you for reading.. Be the first to like !