Follow My Instagram

Manfaat Kesihatan Biji Chia Seeds Resepi Jus Minuman Pembekal Tenaga Sesuai Diminum Sebelum Jogging Atau Bersenam


gambar atas, ehsan bobsredmill.com. as i know, it's called chia seeds. other people affirm that it's just a different name of biji selasih. actually, they are different. why do i say chia seeds & biji selasih are two different things? sebab i nampak perbezaannya. kalau u all rendam biji selasih, lama-lama u akan nampak bahagian dalam yg warna hitam tu akan kelihatan nyata hitam sehitam-hitamnya. on the other hand, walau selama mana pun chia seeds direndam, bahagian dalam tu tetap berwarna kelabu asap, never turn to black.. tak ketara sangat pun, maka ramai yg anggap mereka serupa. tapi i tak kisah.. so, tiada sengketa antara kita, ok?

hello pretty ladies.. beautiful is you..

Resepi Jus Pembekal Tenaga (Jus Delima + Perahan Limau Nipis + Chia Seeds)
  • (sediakan 1 bekas minuman berkapasiti 500ml, masukkan 4 sudu besar chia seeds, tuang air & biar rendam semalaman) 
  • (esok pagi) buat 500ml jus delima dalam bekas minuman berkapasiti 1-1.5liter 
  • masukkan perahan air limau nipis ke dalam bekas jus delima tadi. kacau. 
  • masukkan 500ml air bercampur chia seeds yg direndam semalam. 
  • minum anggaran 200ml sebelum bersenam / workout! 
  • selebihnya boleh diminum & habiskan semasa & selepas bersenam. 

(ini jus delima plus 4 sudu besar chia seeds yg dah kembang) haaa! i dah siap rendam chia seeds tu banyak2, masa nak guna tu cedok je pastu masukkan dalam jus..

arini ialah hari ke-17 i minum pelbagai jenis jus bercampur chia seeds ni. arini juga i berjaya kayuh basikal selama 1 jam.. pastu tak penat langsung.. rasa macam nak kayuh lagi & lagi.. i tell u.. superb!



500ML - Whole Chia Seeds - Cosway
Member / Promotion Price - Rujuk Dealer / Stokis Cosway
-- Saya tak Jual --
( Dapatkan produk ini dari stokis Cosway berhampiran
u can use my new Member-Id VPY.260.120 )
==================================================

kebaikan jus minuman pembekal tenaga Chia Seeds
  • boleh bersenam dalam jangkamasa lebih lama tanpa rasa letih & lapar yg keterlaluan. 
  • melanjutkan tempoh hidrasi (bekalan air) dalam badan - dapat elak cramp atau kejang urat. 
  • tidak mudah rasa semput atau sesak nafas atau termengah-mengah walau bersenam lebih lama dari biasa. 


selamat mencuba..

Thank you for reading.. Be the first to LIKE & SHARE ! Vamos

4 comments:

Post a Comment

What Say You?

 

Ancient Minerals Anti-Stress Toner

Aura Beauty Booster
Ancient Minerals

Sulfur Perfecting Essence


Day Moisturizer
MSM Sulfur

Miracle beauty Fluid


Sleeping Beauty Aromatherapy
Total Cell Renewal

Sunblock Blemish Mousse


Daily Skin Protector
SPF35 Sunblock

Lip Cheek Balm

Holistic Skin Healer
Glossy Effect
LIP CHEEK BALM

Popular Posts