Embrazeme Organic Skin Care: 100% Kitchen Beauty Recipes
Aura Beauty Booster
Ancient Minerals

50ml / RM35.00
Holistic Skin Healer
Glossy Effect
LIP CHEEK BALM

5ml / RM20.00

Day Moisturizer
MSM Sulfur

20ml / RM38.00

Daily Skin Protector
SPF35 Sunblock

20ml / RM40.00

Sleeping Beauty Aromatherapy
Total Cell Renewal

30ml / RM58.00
Anti-Aging & Aura-Glow
Fountain of Youth
MIRACLE ELIXIR

5ml / RM35.00

HARGA !

Rujuk Ruang Left-Sidebar Untuk Mengetahui Harga Special Offer Terkini. Jika Special Offer Telah Tamat, Sila Guna Harga BEST BUY

Manfaat Kesihatan Biji Chia Seeds Resepi Jus Minuman Pembekal Tenaga Sesuai Diminum Sebelum Jogging Atau Bersenam

Saturday, March 2, 2013


gambar atas, ehsan bobsredmill.com. as i know, it's called chia seeds. other people affirm that it's just a different name of biji selasih. actually, they are different. why do i say chia seeds & biji selasih are two different things? sebab i nampak perbezaannya. kalau u all rendam biji selasih, lama-lama u akan nampak bahagian dalam yg warna hitam tu akan kelihatan nyata hitam sehitam-hitamnya. on the other hand, walau selama mana pun chia seeds direndam, bahagian dalam tu tetap berwarna kelabu asap, never turn to black.. tak ketara sangat pun, maka ramai yg anggap mereka serupa. tapi i tak kisah.. so, tiada sengketa antara kita, ok?

hello pretty ladies.. beautiful is you..

Resepi Jus Pembekal Tenaga (Jus Delima + Perahan Limau Nipis + Chia Seeds)
  • (sediakan 1 bekas minuman berkapasiti 500ml, masukkan 4 sudu besar chia seeds, tuang air & biar rendam semalaman) 
  • (esok pagi) buat 500ml jus delima dalam bekas minuman berkapasiti 1-1.5liter 
  • masukkan perahan air limau nipis ke dalam bekas jus delima tadi. kacau. 
  • masukkan 500ml air bercampur chia seeds yg direndam semalam. 
  • minum anggaran 200ml sebelum bersenam / workout! 
  • selebihnya boleh diminum & habiskan semasa bersenam. 

(ini jus delima plus 4 sudu besar chia seeds yg dah kembang) haaa! i dah siap rendam chia seeds tu banyak2, masa nak guna tu cedok je pastu masukkan dalam jus..

arini ialah hari ke-17 i minum pelbagai jenis jus bercampur chia seeds ni. arini juga i berjaya kayuh basikal selama 1 jam.. pastu tak penat langsung.. rasa macam nak kayuh lagi & lagi.. i tell u.. superb!


500ML - Whole Chia Seeds - Cosway
Member / Promotion Price - Rujuk Dealer / Stokis Cosway
-- Saya tak Jual --
( Dapatkan produk ini dari stokis Cosway berhampiran
u can use my new Member-Id VPY.260.120 )
==================================================

kebaikan jus minuman pembekal tenaga Chia Seeds
  • boleh bersenam dalam jangkamasa lebih lama tanpa rasa letih & lapar yg keterlaluan. 
  • melanjutkan tempoh hidrasi (bekalan air) dalam badan - dapat elak cramp atau kejang urat. 
  • tidak mudah rasa semput atau sesak nafas atau termengah-mengah walau bersenam lebih lama dari biasa. 


selamat mencuba..

Thank you for reading.. Be the first to LIKE & SHARE ! Vamos
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
....Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

About the Author





I'm Yatt, 46, Young, Authentic, Healthy, Creative, Innovative, Funny, Glowing..! My Kids Are Sara 18, Sufi 15 & Saiful 14.

People Say That My Kitchen Beauty Recipes Are Amazing. I Agree. I know Exactly What I Put On My Skin. My Skin Care Formulation : 100% Chemical-Free, Homemade, Handmade & Organic. Sweet Darlings, I Don't Obsess To Be Puteh Puteh Anymore. As Long As I'm Healthy & Glowing, I'm Done, Yes..?

Contact Me

Should You Have Any Inquiry Regarding Skincare Consultation, Feel Free To Contact Me. Thank You.

017.200.1820

embrazeme@gmail.com

Banking Details

Before You Pay, Kindly Contact Me To Check Stock Availability. Please Note That Some Products Will Be Produced On Demand.

Get Notified, Subscribe

Sweet Darlings

Join Beauty Spirit Group

Darlings.. It Would Be My Genuine Pleasure To Have You In My Facebook Group Circle..

Weight Loss Tips & Beauty

Siapa Kata Nak CANTIK Harus MAHAL ?

Japanese Green Tea With Lime Juice
<> Buat secawan teh hijau Jepun (ada dijual di kedai organik).
<> Masukkan jus dari perahan sebiji limau nipis, kacau & minum ketika masih suam.
<> Amalkan 3 kali sehari - pagi, tengahari & malam.

diy Homemade Beauty

Thank You For Visiting..

Popular Posts

Google+ Followers