Follow My Instagram

Organic Homemade Coffee Cinnamon Body Scrub Kulit Lembut Tegang Licin Lembap Cerah Buang Selulit Kesan Regangan Parut


body scrub adalah top regimen penjagaan kecantikan yg wajib diutamakan oleh setiap wanita. kenapa body scrub sangat penting? sebab aktiviti menggosok-gosok kulit badan dengan tekanan biji-biji halus ke atas permukaan kulit akan melancarkan edaran darah. maka setiap kali lepas skrub badan, kulit akan nampak ala-ala kemerahan, segar & berseri, yes? bukan saja mencantikkan kulit badan, malah seri akan naik ke muka. aktiviti skrub juga mampu menegangkan kulit, meratakan kedutan, mengurangkan stretch marks, menghakis sel-sel mati & menggalakkan sel-sel baru tumbuh dengan cepat, menjadikan kulit kelihatan hidup! alive, i tell u.. percaya lah..

hai sayang-sayang semua.. beautiful is you..

bukan itu saja, skrub badan juga dapat menipiskan kesan parut (jika diguna berterusan, parut akan pulih & sembuh sepenuhnya!) my dear fellows, masa mengandungkan anak kedua 12 tahun lepas, betis belah kiri banyak naik kudis (alahan katanya..) walau disapu krim & macam-macam jenis ubat, kudis tetap tak mahu hilang.. yg peliknya lepas beranak kudis sembuh serta merta tanpa sapuan ubat tapi malangnya kesan parut jadi hitam & sangat mencengkam perasaan. my mother tegur kenapa kulit jadi macam tu, teruk sangat. malu jugak la kan.. grrrrr...!


then i cuba rumus skrub badan dari bahan-bahan organik, banyak kali trial & error, but u know me, big heart never surrender. akhirnya i dapat formula body scrub semulajadi yg tepat & terbaik utk kegunaan sendiri. masa tu i memang desperate nak cepat sembuh, so i guna setiap hari, lepas 3 bulan, parut makin nipis & sekarang semua parut lama hampir tidak kelihatan lagi. tapi parut baru selalu ada sebab kulit i jenis sensitif & manja tahap dewa dewi, kena gigit nyamuk sikit garu-garu sikit pun lekat parut juga. hmmm? bila ditinjau-tinjau lagi kat my body ni, i tak nampak garis stretch marks yg timbul, semua dah leper & sama warna dengan warna kulit badan. yes, it's still there but less appealing. i selalu istiqomah dalam mencuba sesuatu resepi kecantikan hingga nampak hasil. that's why i percaya keberkesanan resepi homemade coffee-cinnamon body scrub ni & i want to share with u the benefits & goodness it provides, ok?


307G - Coffee Cinnamon Body Scrub - EmbrazeMe
Normal Price SM RM40
-BEST BUY SM RM35 --
----------- Tidak Termasuk Kos Pos -----------
( rujuk ruang left-sidebar utk mengetahui harga Special Offer terkini )
( jika Special Offer telah tamat, sentiasa guna harga Best Buy )
==================================================

Homemade Coffee Cinnamon Body Scrub Natural Organic Ingredients
Ground Coffee, Cinnamon Powder, Ground Oatmeal, Herbal Blends (Rosemary, Nutmeg, Ginger), Himalayan Pink Salt, White Sugar, Virgin Coconut Oil, Olive Oil, Vitamin E
i masukkan sedikit vegetable glycerin bertindak sebagai natural preservative. don't worry, u can eat that glycerin & everything else, so it definitely safe on your skin. expiry date ialah 3 bulan selepas dibuka, but make sure u all cedok guna sudu ye.. jangan masukkan unsur air ke dalam formula ni, get it? good..

Thank you for reading.. Be the first to LIKE & SHARE ! Vamos

1 comments:

Post a Comment

What Say You?

 

Ancient Minerals Anti-Stress Toner

Aura Beauty Booster
Ancient Minerals

Sulfur Perfecting Essence


Day Moisturizer
MSM Sulfur

Miracle beauty Fluid


Sleeping Beauty Aromatherapy
Total Cell Renewal

Sunblock Blemish Mousse


Daily Skin Protector
SPF35 Sunblock

Lip Cheek Balm

Holistic Skin Healer
Glossy Effect
LIP CHEEK BALM

Popular Posts