penangan secawan white coffee 2bModel boleh kurus? biar betul?

assalamualaikum.. hello pretty girls..

hmmmm.. i dah serik u.. lain kali, kalau planning nak jalan-jalan cari makan ke mana-mana restoren atau kedai makan, i tak kan minum kopi ni lagi! sebab apa?

 
(flashback.. peristiwa ini berlaku somewhere in July 2011..)
  
(flashback.. peristiwa ini berlaku somewhere in July 2011..)

tengahari semalam was the first time i drink a cup of 2bModel white coffee, iaitu setengah jam sebelum ke kedai makan near by. sampai saja di kedai tersebut, i terus order my favorite mee goreng udang. anak-anak pula pesan makanan kegemaran mereka. pada awalnya i'm sooo teruja! tiba-tiba!..?..

selepas mee goreng udang istimewa yg masih berasap-asap terhidang di depanmata, i feel something else.. terkelip-kelip mata.. aaargghhhhh!! macam mana i nak makan ni? i rasa tersangat la kenyang nye! TAK LAPAR langsung! tapi.. kenapa i tiba-tiba rasa kenyang? sedangkan sebelum bergerak tadi, my perut merayu-rayu mintak makan.. hhhmmmm.. then baru i teringat akan cawan kosong yg tinggal sisa2 buih saja. i rasa sangat kenyang lepas minum secawan kopi putih 2bModel setengah jam sebelumnya.

patut la.. logik la.. orang boleh kurus dengan secawan kopi putih 2bModel ni.. kan? MasyaAllah.. sungguh mengenyangkan! ye la kan.. kalau kita saja2 lepak kat rumah, tak pe lah nak minum bercawan2 kopi putih 2bModel ni.. tapi kalau rasa nak bergembira di kedai makan, elok lah lupakan sementara kopi putih 2bModel tu.. apa cer???.. orang lain seronok menjamu selera sementara kita hanya memandang saja.. dapat suap 5sudu je, selebihnya tak boleh nak telan..

jadi, kesimpulannya.. dgn meminum scawan kopi putih 2bModel membantu mengurangkan selera makan, rasa kenyang, sekaligus dapat elak dari terlebih makan. sementelah pulak, beberapa jam selepas itu, dgn rela hati ke toilet & melepaskan selambak bahan buangan tanpa berhempas-pulas.. ngee..

u all nak cuba? sila dapatkan produk 2bModel ni di salon2 atau kiosk kecantikan berhampiran.. dulu I jual juga tapi sekarang dah stop sebab i rasa adalah lebih elok jika i kurangkan pengambilan minuman berkafein apabila usia semakin meningkat remaja ni.. ngeh! bukan berhenti terus ye, tapi kurangkan saje..

lagipun sekarang i nak putih-putihkan kulit dengan pil pencerah kulit berasaskan glutathione, maka lebih elok kurangkan minuman berkefein kan..? maka, zaman mutakhir ini, i lebihkan minuman berprotein tinggi, kalsium tinggi, vitamin-C tinggi, potassium tinggi..

Thank you for reading.. Be the first to like !

0 comments:

Post a Comment

What Say You?

 

Ancient Minerals Anti-Stress Toner

Aura Beauty Booster
Ancient Minerals

Sulfur Perfecting Essence


Day Moisturizer
MSM Sulfur

Miracle beauty Fluid


Sleeping Beauty Aromatherapy
Total Cell Renewal

Sunblock Blemish Mousse


Daily Skin Protector
SPF35 Sunblock

Lip Cheek Balm

Holistic Skin Healer
Glossy Effect
LIP CHEEK BALM

Popular Posts