Follow My Instagram

sang suami yang skeptikal sabun ketul jadi syampu rambut?

Assalamualaikum.. hello pretty girls.. all you need is love, hugs & kisses..

Sebelum berceloteh, I nak petik kata-kata azimat seorang pengusaha sabun dari minyak laurel-zaitun berbangsa Eropah:-

It's super duper gentle, non-greasy, chemical & preservative free, coloring-free, fragrance-free, 100% biodegradable & 100% natural! 100% safe on skin & hair, even on baby's most sensitive skin!

Sekarang nak cite pasal.. cari pasal dengan my dearest husband!

My hubby memang suka bab2 syampu rambut ni sebab dia bukan saje ada masalah kelemumur & rambut gugur (me too!..), tambah pelik atas kepala pun banyak jerawat tau! besar2 plak tu.. selalunya dia mesti meng-adoi masa sikat rambut sebab sikat terkena jerawatnya yg besar2 tu.. eiii.. boring tul bila dengar dia cakap 'ouch!' 'adoi' 'mak!'.. sikat rambut pun panggil 'mak' ke?.. yo lah anak mak..

hmmmm.. at least, for me, selamat jugak la jerawat atas kepala kan? macam I ni plak jerawat naik tang muka, susah nak cover.. lebih2 lagi bila ter'over' makan budu & belacan & tempoyak & udang & sotong &..banyaklagi.. hatta makan badam pun naik jerawat jugak.. uhuk!

sejak dulu lagi my hubby suka pakai syampu sebamed (sejak zaman bercinta la.. tu pun I yg suggest).. "edi cuba la sebamed plak, bagus syampu tu".. maka, edi pun beli la syampu sebamed.. sampai kawen, sampai dapat anak, dia dok pakai sebamed tu.. (masa bercinta panggil nama je.. lepas kawen panggil anja.. auww!) selang beberapa tahun dia tukar regan plak, last sekali bulan lepas dia beli syampu dove.. hape!? dove?.. katanya nak cuba je sebab rambut masih gugur, berkelemumur & kepala masih berjerawat..

hmmm.. sejak 2 bulan lepas I suggest dia cuba sabun laurel-olive oil (masa tu ada brand softem je.. belum ada dogaci / pakdefne ni) tapi degil! dia cakap sabun ketul mana boleh buat cuci rambut nanti habis botak pale dia.. masyallah.. I tell him, this soap is purely made, natural, organik!.. tak de kimia.. pakai minyak asli.. bla bla bla bla.. cuba anja baca label syampu yg anja beli tu? berbaris2 senarai bahan chemical.. tak perasan ke? penat jugak la membebel..tak pe hobi..

nak jadi cite, bulan lepas dia tegur.. "nape rambut ayang makin lebat ni, tak banyak gugur dah? tak de kelemumur? I jawab "haah!" dia tanya lagi "ayang pakai sabun ketul tu eik?" I jawab "haah!"

pastu baru dia sibuk pakai sabun ketul pure laurel-olive oil soap yg I suggest tu.. then he believes me.. sbb jerawat kat pale dia dah hilang, kelemumur pun dah kurang.. akhirnya yg best sekali dia ngaku rambut dah kurang gugur.. w/pun pale dia dah separuh botak, sekurang2nya yg separuh lg boleh diselamatkan..


Sekarang nak tau apa yg berlaku? sang suami yg skeptikal tu dah pakai pure laurel-olive oil soap buat cuci muka & badan & rambutnya sekali ..puas hati la tu.. dia sudah lupakan pencuci muka eversoft-nya & syampu dove-nya..

Thank you for reading.. Like !

0 comments:

Post a Comment

What Say You?

 

Ancient Minerals Anti-Stress Toner

Aura Beauty Booster
Ancient Minerals

Sulfur Perfecting Essence


Day Moisturizer
MSM Sulfur

Miracle beauty Fluid


Sleeping Beauty Aromatherapy
Total Cell Renewal

Sunblock Blemish Mousse


Daily Skin Protector
SPF35 Sunblock

Lip Cheek Balm

Holistic Skin Healer
Glossy Effect
LIP CHEEK BALM

Popular Posts